מי לא מכיר אותם? אם אתם לומדים מנהל עסקים או לפחות מתכננים מסלול אקדמאי גבוה ותארים מתקדמים, gmat הוא מונח שגור אצלכם. אז לפני שנתחיל להשתולל עם הספרים אתם מוזמנים לקחת חמש דקות של אוויר לנשימה ולהבין ממה בעצם זה בנוי.
מהם המאפיינים של מבחן Gmat?
ראשית חשוב לציין שכל המבחן נערך בשפה האנגלית. השורה הזו מתייחסת כמובן גם להנחיות המבחן. Gmat הוא מבחן אדפטיבי – מבחן ממוחשב מסתגל, כזה המתאים את השאלה לתשובה האחרונה שפתרתם. הרעיון הוא להערים קושי במקרים בהם עניתם תשובה נכונה או להוריד את הרמה ברגע בו התחלתם להסתבך מעט. מכאן כאמור שלא ניתן לחזור אחורנית, כלומר שלא תוכלו לענות במבחן Gmat על אותה השאלה פעמיים או לתקן שגיאה כזו או אחרת. לכל שאלה יש 5 תשובות מתוכן תצטרכו להחליט מהי הטובה ביותר.
ציוני Gmat ונתונים אחרים
ציוני ה- Gmat זהים לציוני הפסיכומטרי ונעים על קשת רחבה שבין 200 נקודות ל-800. הציון הממוצע במדרג העולמי עומד על 528. המבחן מורכב ממספר פרקים – פרק כמותי, פרק מילולי וכמובן כתיבת החיבורים שמוכרים לכולנו.
למה אני צריך את זה?
אם אין בכוונתכם להמשיך במסלול שכולו מנהל עסקים (MBA) כמו גם תארים מתקדמים אחרים אין שום סיבה שתיגשו למבחן. Gmat משמש כאמת מידה לאוניברסיטאות ולמכללות רבות בארץ ובחו"ל. במדינות אירופה וארה"ב ה-gmat מקביל לפסיכומטרי שלנו וכך בעצם נוצר הסינון של המוסדות להשכלה הגבוהה.
אנגלית
Gmat כפי שציינו נערך כולו באנגלית ולכן יש להתכונן אליו מספר חודשים קודם לכן. לפני שמתחילים קורס gmat יש לחזק את השפה האנגלית, לקרוא חומרים שונים ולתת לראש וללשון להסתגל למהירות הקריאה הנדרשת. Gmat הינו מבחן קשה, ארוך ומתיש שעלול להכניס את הנבחן ללא מעט לחץ. חשוב לפתור את כלל השאלות וללמוד במבחן בצורה מסודרת כראוי.
מוגש כשירות לציבור על ידי קידום GMAT