איך בנויים מבחני GRE וGMAT ומי בדיוק נזקק להם? האם מבחן פסיכומטרי זהה ל-GRE והאם מדובר בחומרים דומים יחסית? למה בדיוק חשוב לערוך את המבחן הזה ואיך כדאי להתכונן אליו? אם גם אתם שואלים את עצמכם את השאלות האלה (ויש לכם עוד מה לשאול) המאמר הזה בדיוק בשבילכם.
מה זה GRE?
GRE הינו מבחן הבודק את היכולות האנליטיות שלכם כמו גם את יכולתכם להתמודד עם שאלות אדפטיביות בזמן קצוב. המבחן עצמו מורכב משלושה חלקים, פרק מילולי, פרק כמותי וכמובן כתיבה. המבחן כולו כולל ארבעה פרקים כאשר שניים מתוכם משמשים למחקרים כאלה ואחרים.
למה אנחנו צריכים את זה?
מבחני GMAT מיועדים עבור בוגרי תואר ראשון המעוניינים להתקדם לתארים הבאים. לרוב מדובר במסלולי מנהל עסקים כאשר MBA ניצב בראש הרשימה. בשנים האחרונות יותר ויותר מוסדות להשכלה גבוהה בישראל מבקשים מהנרשמים לבצע את המבחן.
מה ההבדל בין GRE לפסיכומטרי?
למרות התחומים הדומים כפי שכותרתם מעידה, היינו פרקים מילוליים וכמותיים, מבחן GRE שונה במהותו ממבחן פסיכומטרי. ראשית GRE הינו מבחן אדפטיבי, כלומר מבחן המבוסס על שאלות שבנויות מהתשובה שניתנה קודם. המבחן כולו נערך בשפה האנגלית. החומרים הכמותיים והמילוליים כאחד קשים יותר בצורה משמעותית ממבחן פסיכומטרי.
מי מלמד GRE בישראל?
בישראל מספר מצומצם של מכוני לימוד מוכרים מציעים לתלמידים קורס הכנה למבחני GRE.
האם כדאי לנסות וללמוד למבחן ללא קורס?
למרות המחשבה שכולנו מגיעים עם רקע אקדמאי מאוד ברור אין שום יכולת להגיע לציונים גבוהים ללא למידה בקורס מסודר. חשוב לציין שמבחני GRE וGMAT פחות מוכרים בארץ ומכאן גם שהחומרים הלימודיים הפזורים ברשת אינם עדכניים.
מי עורך את המבחן?
המבחן נערך על ידי המרכז הארצי לבחינות ולהערכה באמריקאי או בקיצור ETS.
מוגש כחומר לציבור על ידי קבוצת קידום