שאלת השאלות של כל סטודנט פוטנציאלי היא האם כדאי לגשת לאותן בגרויות לבד או שמא להירשם לקורס מסודר. אם כבר החלטתם שאתם מתכוננים ללמוד לבד בבית קחו בחשבון כמה נקודות או לפחות עשו את התהליך בצורה מסודרת. לפניכם מס' טיפים שיסייעו לכם לעבור את התקופה.
היכנסו לאתרי לימודים
פורומים של בגרויות שונות או אתרים לימודיים כוללים לעיתים רבות חומרים רבים ומאמרים שונים. רכזו כל מקצוע בתיקיה נפרדת במחשב ותתחילו להוריד חומרי לימוד. יש לשים לב ולבדוק היטב את האתר ממנו הורדתם את החומר. לא כדאי לסוך על ויקיפדיה ובאופן כללי תמיד עדיף ללמוד מספרי לימוד.
ספרי לימוד
ספרי לימוד הכוללים סיכומי בגרויות או בקיצור "ספרי מיקוד" מוצעים למכירה דרך מכוני הלימוד הפרטיים כמו גם דרך חנויות שונות לספרי לימוד ולציוד משרדי. שימו לב שמדובר באותן בגרויות המיועדות לשנת הלימודים הנוכחית. אם תצטרכו לרכוש מס' ספרים עדיף לערוך קנייה מרוכזת ולהתעקש על מחיר סביר.
חוזרים לבית הספר
ספרי לימוד של תיכוניסטים כוללים לרוב את רוב החומרים לאותן בגרויות עליהן תבחנו. אם במקרה יש במשפחה אח שסיים זה עתה את לימודיו תוכלו להשאיל ממנו את הספרים המבוקשים וכך לחסוך זמן וכסף.
לימוד עצמי של בגרות בספרות לא שונה מלימוד בגרות בלשון
כל מה שאתם צריכים כדי להבין את החומר הנלמד הוא לחזור שוב ושוב על השאלות ועל ההסברים הכתובים. הרעיון המרכזי הוא לא להתייאש ולחזור על החומר עד להבנה מלאה.
מורים פרטיים
ישנם בחוץ מאות אם לא אלפי מורים פרטיים ללימודי בגרויות שישמחו להעניק לכם את ההכנה הראשונית וכמובן ללוות אתכם לאורך כל הדרך עד למבחן עצמו. אתם לא חייבים ללמוד עם מורה צמוד על בסיס שבועי אבל לפחות את ההתחלה וכמובן בסוף, לקראת המבחן, שווה להשקיע.
מוגש כשירות לציבור על ידי לחמן בגרות