השלמת בגרויות נראית לעיתים כמעין מכשול שאי אפשר לעבור אותו. אבל בעזרת זווית אחרת ניתן להגיע לכל ציון שרוצים. הנקודה המרכזית היא להאמין בעצמכם ולפעול בנחישות להשגת המטרה. הדבר החשוב הוא לא להתייאש ולפעול בכל הכוח. זכרו, כעת אתם בדרך לאקדמיה!
איך לומדים נכון?
מבחני בגרויות אינם שונים ממבחנים כאלה ואחרים שתצטרכו לעבור אותם בזמן שהותכם באקדמיה. בגרויות הן בעצם תנאי סף לקבלה לכל מוסד אקדמי, יהיה אשר יהיה. ראשית אתם צריכים להבין שיש לכם זמן קצוב, ושאלת השאלות היא מה בדיוק אתם מתכוונים לעשות עם הזמן הזה.
איך מסדרים את הזמן?
רובנו אנשים עובדים. יש לנו זמן מסוים בו אנו אמורים להניח לכל הגירויים וההפרעות ולהתמקד כאמור בעבודה נטו. נסו לעשות הקבלה קטנה כאשר אתם לומדים בבית, כעת העבודה החדשה שלכם היא לא לתת לאותם גירויים להפריע ללימודים עצמם. בגרויות ידרשו מכם ריכוז עצמי ויכולת ישיבה ממושכת.
עם מה מתחילים קודם?
רבים מאיתנו צריכים להכין מערך השלמת בגרויות כולל. לא תמיד מדובר בתעודה חסרה ולרוב יש צורך להרים את הציון הממוצע לכזה שיתאים לתנאי המסלול המבוקש. נסו להציב לעצמכם רף גבוה, מוסדות אקדמיים אינם מסתפקים בציוני בגרויות נמוכים. התחילו עם החומרים היותר קלים, אלו שאתם שוחים בהם ומשם עברו לחומרים הקשים יותר.
האם כדאי להירשם לקורס?
הלימודים בקורס תמיד עדיפים מישיבה עצמית בבית. מדריכי בגרויות מכירים היטב את הבחינה עצמה ויכולים לתת לכם לא מעט ערכים מוספים. במידה ואינכם מעוניינים להירשם למסלול מלא תמיד תוכלו לבדוק את הקורסים שאיתם קצת יותר קשה לכם . לרוב אלו יהיו בגרות בלשון, בגרות באנגלית וכמובן בגרויות במתמטיקה על שלל יחידות הלימוד השונות.
זכרו שכעת אתם במסלול לימודים ארוך ומייגע. הראייה שלכם והתשובה לשאלה לאן בדיוק אתם רוצים ללכת תספק לכם את הקרקע היציבה ללימודים כהלכה.
מוגש כשירות לציבור על ידי לחמן בגרות