אחת הבעיות שתלמידים רבים נתקלים בהן, במיוחד אותם אלו שלא ממש למדו בשנות התיכון וכעת, אחרי השירות הצבאי נאלצים לבצע השלמת בגרויות, היא סידור זמן הלימודים בבית. בעיה זו מתייחסת הן לתלמידי הקורסים של מכוני הלימוד הפרטיים והן לחבר'ה שבחרו להשלים את המבחנים בבית. אז מה עושים ואיך מסדרים את הזמן?
מתחילים להשלים בגרויות
השלמת בגרויות דורשת זמן לימודים רב בבית. ראשית, לאחר שנרשמתם, ערכו לעצמכם מיפוי קטן והחליטו על שלושה ימי לימודים. באותם ימים השתדלו לנתק את עצמכם מהסביבה הקרובה ולא לתת להפרעות ולגירויים נוספים לחצוץ בינכם לבין המטרה. השלב הראשון הוא להשאיר את הנייד על שקט בחדר אחר בבית. כך תוכלו להתרכז בדבר האמתי – השלמת בגרויות לשם כניסה למוסד להשכלה גבוהה.
משלימים בגרויות – חוזרים לעט ולטיפקס
נכון, כולם בכיתות העכשוויות עובדים מול מחשבים ניידים. בשיעור הנלמד השתדלו להישאר עם העט ואם אתם ממש רוצים סכמו את החומר הנלמד על המחשב הנייד. הדפיסו את הדפים וסדרו תיקייה אחת לכל מקצוע נדרש. לפני כל שיעור הכינו את עצמכם לשיעור הבא ועבדו מול הסילבוס של הקורס.
משלימים בגרויות – מכינים את עצמנו
הסבירו לסביבה הקרובה שאתם נמצאים כעת בתהליך לימודים ארוך ומייגע. תנו להם להבין שהשלמת בגרויות דורשת מכם ריכוז. הכריזו על ימי הלימודים והישארו מה שיותר בבית לצד החברים החדשים שלכם – מחברות וספרים.
השלמת בגרויות – המקצועות הקשים
בגרות במתמטיקה, באנגלית ואפילו בגרות בספרות דורשים זמן נוסף. הגבילו את עצמכם ותנו לעצמכם זמן נוסף. במידה ואתם עובדים נסו להגיע להסדר של משמרות קבועות לתקופה מסוימת. זכרו שאת העבודה משאירים בעבודה ואת הלימודים לוקחים לכל מקום אפשרי.
הכי חשוב הוא לתת לעצמכם קרדיט. במדיה והחלטתם שאתם באמת רוצים ללמוד תנו לעצמכם את האפשרות לעשות את זה.
מוגש כשירות לציבור על ידי לחמן בגרות