ניהול פרוייקטים בצפון יכול להימשך זמן רב מרגע שהוגים את הרעיון ועד שמתקבלת התוצאה הסופית, אבל בסופו של יום, יש פרוייקטים – הציבורים ביניהם – שנועדו לשפר את הסביבה ואיכות החיים.
על כל פרוייקט שמתבצע בצפון חייב להכין אדריכל תב"ע בצפון ולהגיש אותה לרשויות. בתוך התב"ע צריך האדריכל לכלול שרטוטים של התכנון והסברים מילוליים מפורטים על הפרוייקט. תחת אדריכל תב"ע בצפון יש עובדים שתפקידם לעזור לו להעלות את התכנון שלו על הדף בצורה הטובה ביותר. למרות כל המאמץ, לעיתים תב"ע לא מקבלת אישור בגלל אי עמידה בתקנים או בדרישות של יוזמי הפרוייקט, על כן, כדי שהכל יהיה לפי התקנים והתוכנית תקבל אישור, מצוותים לאדריכל מומחים בתחומים שונים שיודעים מה צריך לשנות בתוכנית ומייעצים לאדריכל בהתאם ועל פי ניסיונם.
אם כן, לצד ותחת אדריכל תב"ע בצפון עובדים אנשים נוספים, וכל זאת על מנת לתכנן ולנהל את הפרוייקט בצורה מסודרת והטובה ביותר. יש אדריכלים שמתמחים בתכנון מסוג מסוים, ואותם יפקידו אך ורק על תכנון בהתמחות שלהם ולא על תכנון שדורש התמחות מסוג אחר.
בעלי מקצוע אחרים הם מתכנן ערים בצפון או מורשה נגישות. בעוד שאדריכלות היא מקצוע שמתמקד, מתכנן ערים בצפון יכול לתכנן פרוייקטים לצרכים ובתחומים שונים, החל מתחום החברה ועד תחבורה וכבישים. המתכנן למעשה חושב בצורה מופשטת- מה? למה? איפה? וכדומה, והאדריכל מתייחס ל"איך".
ניהול פרוייקטים בצפון לרוב כולל מתכנן ערים בצפון יחד עם אדריכל. המתכנן הוגה את הרעיון והאדריכל מתכנן אותו בצורתו הטכנית. אם למשל מתכנן הערים הוגה רעיון להקים את אתר הנופש כדי להגדיל תיירות, האדריכל מתכנן את המבנה שלו.
מי שאחראי על ניהול פרוייקטים בצפון בא במגע עם קבוצה של כמה אנשי מקצוע מתחומים ודרגות שונות, החל מהמתכנן ועד למי שמפקח על העבודה. לאורך כל הפרוייקט בודקים את ההתנהלות, גם אחרי שהתוכנית אושרה. זו הסיבה שבמקרים מסוימים עבודות נפסקות באמצע, שכן נמצאו תקלות במהלכן. מדובר בדבר שגרתי שקורה בהרבה פרוייקטים אבל לאחר שפותרים את התקלות ממשיכים בעבודה.