הקפה שאתם שותים
קפה למשרדאו קפה בבית הקפה השכונתי וכמובן הקפה שלכם בבית. אתם שותים לא מעט מהם. אתם אוהבים קפה. כול אחד והעדפות שלו לגבי הטעמים והמרקם. יחד עם זאת אין ספק שהמגוון הוא גדול ומין הסתם אתם וודאי אוהבים לגוון. קפה של בוץ בטיול או קפה אספרסו ממש איכותי את כולם תשמחו לשתות ממש בשקיקה. חשבתם פעם על המסלול אותו עובר הנוזל החום זה עד לכוס שלכם. כמה ידיים הוא עובר. איפה מגדלים אותו? מהי בורסת הקפה ומה עושים שם. בקיצור אנחנו מדברים על המסלול של הקפה אליכם הביתה.
מהם מקורות הקפה
כשמדובר על מקורות הקפה ומתי גילו אותו. אז מדובר על כמה מאות שנים אחרוה ובאפריקה. מקורות הקפה הם באתיופה שם מיסיונר אירופאי גילה את הקפה וייבא אותו לאירופה תוך זמן קצר הופץ המשקה הזה לכול רחבי העולם הישן.
מטעים של קפה שם הכול מתחיל
כשמדובר על קפה, קודם כול זה מתחיל במטעי הקפה שרובם נמצאים בדרום אמריקה ובעיקר בברזיל שהיא יצואנית הקפה הגדולה ביותר בעולם גם באפריקה מגדלים קפה וגם במזרח אסיה. אין ספק שמדובר על כמויות עצומות של פולי קפה שבחלקם הגדול משמים בכלל לתעשיית התרופות והקוסמטיקה.
תערובות הקפה שלכם הן שגורמות לקפה שלכם להיות איכותי
קפה אספרסו אותו תשמחו מאוד ללגום כזה שאותו מכינים באמצעות מכונות קפה למשרדהוא גם תוצר של תהליך הכנה ממש מדוקדק אבל ובעיקר תוצר של תערובות קפה ממש איכותי. מדובר על משהו שהוא דומה מאוד ליין במובן הזה שכדי לתוצאה איכותית צריך לערב כמה זנים של פולי קפה ממקורות שונים. היכולת הזאת של לערבב בין כמה זנים של קפה היא משהו שדורש ניסיון רב מאוד כזה שנרכש בהרבה מאוד שנות ניסיון
מה תפקידה של בורסת הקפה
הקפה נחשב למוצר קומודיטי. מוצר יסוד שבו מתנהל מסחר. מדובר על אחד התחומים הכי מפותחים בעולם. עולם שמגלגל עשרות מילארדי דולרים מידי שנה. הריכוז של כול המסחר הזה מתבצע בבורסת הקפה שבה סוחרים בפולי קפה ממדינות כמו ברזיל, קולומביה, אינדונזיה. לכל מקור של פולי קפה מחיר משלו ובהתאם לביקושים שנרשמים כך נקבע המחיר לטונה של פולי קפה. מדובר על שוק מאוד עירני, מעניין כזה שיש בו התרחשות ממש גדולה.
איך מפיצים את הקפה ברחבי העולם
אחרי שהקפה נקטף מהעצים. הפולים נארזים בשקים ונשלחים באוניות לרחבי העולם. ישנו קשר ישיר בין הזמנות הקפה לבורסת הקפה שבאמצעותה מתנהל המסחר בקפה
הקלייה של הקפה ממש קרוב אליכם
מרגע שהגיע הקפה לשווקים מקומיים הוא מופץ בהתאם ללקוחות זה יכולים להיות מפעלים גדולים כדוגמת עלית או חנויות קטנות של קפה בדרום תל אביב. השלב הבא של הוא קליית הפולים. תהליך שבו הם מוכנסים לתוך תנורים מיוחדים משהם הם יוצאים מוכנים לשימוש. השלב האחרון הוא טחינת פולי הקפה. אם מדובר על מפעלים הטחינה עצמה נעשית במקום ומשם הם עוברים לתוך אריזות שונות. כשמדובר על חנויות של קפה, הטחינה יכולה להתבצע במקום או לחילופין בבית הלקוח