שערים חשמליים הנם אמצעים נפוצים להגנה על פרטיותם של מתחמים, פרטיים או ציבוריים. שערים חשמליים מונעים כניסת זרים למתחם וגם אינם מאפשרים חנייה של רכבים בלתי מורשים. קיימים סוגים שונים של שערים חשמליים, שהפופולאריים מביניהם הם שערים נגררים או שערים קונזוליים. מה ההבדל בין שני הסוגים הללו?
שער חשמלי נגרר הנו שער הנגרר הצידה בעת פעולתו, באמצעות מנוע חשמלי. התקנת שער חשמלי נגרר דורשת שטח פנוי מתאים מצידי השער. כמו כן, דורשת התקנה של שער כזה אדמה ישרה, שכן השער נע על גבי מסילה הקבועה בקרקע. אם האדמה אינה ישרה, לא ניתן להניח מסילה כזו ולא ניתן להתקין שער נגרר. שער חשמלי נגרר לא מחייב התקנה של מנוע חזק במיוחד, משום שהמסילה נושאת ברוב המשקל של השער. עם זאת, שערים חשמליים נגררים, המותקנים במקומות עם תנועה ערה של רכבים או הולכי רגל, חייבים לכלול מנוע חזק לשער חשמלי, הבנוי לעבודה מאומצת. זאת, כדי לעמוד בעומס העבודה הנדרש.
שערים חשמליים קונזוליים דומים לשערים נגררים בכך, שגם כאן נפתח השער על ידי תזוזה לאחד הצדדים. ההבדל הוא, שבעוד שבשער חשמלי נגרר השער נע על מסילה בקרקע, בשער קונזולי- המסילה נמצאת באוויר. שער קונזולי מכונה על כן גם "שער מרחף" והוא מותקן במקומות שבהם האדמה אינה ישרה. שערים קונזוליים הנדרשים לעמוד בעומס עבודה גדול יצוידו במנוע חשמלי חזק, לפעמים מנוע טבול שמן, כדי לאפשר עבודה אמינה ללא תקלות.
אז מה כדאי לבחור, שער חשמלי נגרר או קונזולי? ובכן, השאירו זאת לאיש המקצוע. מומחה שערים חשמליים יבחן את תוואי השטח ויחליט בהתאם. עם זאת, ראוי לציין כי ישנם מקרים שבהם מעדיפים לקוחות, מטעמים אסטטיים, התקנה של שער חשמלי קונזולי, גם במקום שניתן להתקין שער נגרר.
חשוב להדגיש כי עלות ההתקנה של שער חשמלי חדיש אינה מבוטלת ומחייבת עבודה מקצועית וקפדנית. בחירה חובבנית של סוג השער וגרוע מזה- התקנה רשלנית שלו, תסב ללקוח תסכול ומפח נפש. על כן, כדאי להתייעץ עם חברים או מכרים שנעזרו בשירותי מומחה שערים חשמליים כדי לבחור את איש המקצוע הראוי ביותר לביצוע העבודה.