המהפכה שעוברת בשנים האחרונות על תחום הכלים הסניטריים, כמו כיור, אסלה ואמבטיות, הביאה ריענון ועושר עיצובי גם במבנה הפריטים, גם בחומרים ובוודאי בצבעים. בחירת כיור, שהיתה פעם מאוד פשוטה – כמה גדלים של ריבועים לבנים מחרסינה – הופכת היום למבצע ממש. כיור אמור להתאים ולשרת את הסטיילינג של חדר האמבטיה, שירותי האורחים והמטבח, כל חלל לפי תכנונו והאווירה הרצויים.
לתוך המגוון העצום של כיור מכל סוג ומין שמוצע היום ללקוח חדר הטרנד החדש, והוא שילוב פסיפס בעיצוב המוצר. פסיפס (בלועזית מוזאיקה), כמו שמגדיר אותו מילון אבן שושן הוא 'מערכת אבנים קטנות, מסותתות, פשוטות או צבעוניות, משובצות בצורות שונות ברצפה, בקיר וכו'...'. ואכן אנחנו מכירים תמונות פסיפס ידועות המתעדות תקופות עתיקות בהיסטוריה של העולם ושל ארץ ישראל.
כך למשל פסיפס ידוע בבית שאן, בירושלים ובציפורי. בעבר היתה השיטה מאוד נפוצה, בעיקר ליצירת 'שטיחים' באולמות נחשבים. בהמשך חדרו עבודות פסיפס לעבודות אומנות קטנות יותר כמו פסלים וציורי קיר ובימינו אפשר, כאמור, לפגוש פסיפס גם בכלים שימושיים יום יומיים כמו כיור, שולחן, ספסלים ועוד. כמעט כל חברה המייצרת קרמיקה מציגה סדרות של אריחים וכיורים הכוללים ריבועי פסיפס מרהיבים.
פסיפס עבודת יד גם בבית השימוש
לצד הקולקציות התעשייתיות של כלים סניטריים מצופים פסיפס אפשר עדיין למצוא כיור מפוספס בעבודת אמן. העיסוק בהרכבת פסיפסים נעשה פופולרי גם בקרב אמנים וגם כמסגרת של פעילות פנאי לצעירים ולקשישים. אז נכון שאולי לא כדאי להציב במטבח כיור שאנחנו עיצבנו, בכל זאת לא נסתכן בביקורת נוקבת של דיירי הבית, אבל בהחלט כדאי לשלב כיור לא גדול מעוצב ביד אומן בצבעוניות אביבית בשירותי האורחים למשל.
עם זאת, לא כל עין תבחין בהבדל בין כיור בעבודת יד לבין זה שעובד במפעל הידוע. פסי הייצור המשוכללים מפיקים פריטים מרהיבים שהולמים כל סגנון, מכפרי דרך הייטקי ועד יוקרתי ממש. לתוך כל סטייל אפשר לשלב כיור פסיפס שיעניק אמירה של ייחוד ושוני. הייצור התעשייתי גם מוזיל את מחיר המוצר שלעד ייראה פריט ארכיאולוגי אצלנו במקלחת.