|
טיפול סיני לפי טעמי המזון
|
|
|
''הכר את היחידים לפי היחידהכר את המשפחות לפי המשפחההכר את הכפרים לפני הכפרהכר את המדינות לפי המדינההכר את העולם לפי העולם''לאו טצה, הטאו טה צ'ינג
הטעם החריף
תכונות: מרחיב, מייזע, מניע, ממריץ עיכול.
כדאי להוסיף למאכלים המייצרים ליחה כמו גבינות עם בצל ירוק למשל.
נחשב למסייע במצבי ליחה ולחות, עודף משקל, כבדות ועצלנות.
דוגמאות נפוצות למזונות חריפים: בצל חי, פלפל שחור, כרוב, יין, קינמון בזיליקום.
הטעם המלוח
תכונות: מניע צ'י מטה ופנימה, מקרר.
1. מלחלח, מרכך התקשויות, משפר עיכול.
אצות ים עוזרות לבלוטות לימפה מוגדלות, התקשות שרירים, קטרקט וכו'.
כוס מים עם מלח טובה לזיהום מעיים.
2. מחזק צ'י הכליות.
דוגמאות נפוצות למזונות מלוחים: מלח, אצות ים, רוטב סויה, סרדינים
הטעם החמוץ
תכונות: סופח, מכווץ.
1. מפסיק דליפות נוזלים.
להזעת יתר, בריחת שתן, דלדול רקמות, רפיון העור, טחורים.
טוב למחשבות מפוזרות.
טוב בעיקר לעונת הסתיו, האסיף.
2. מחזק את צ'י הכבד.
דוגמאות נפוצות למזונות חמוצים: פירות הדר (ויטמין C הוא חומצה חמוצה) ובמיוחד לימון. תפוח עץ חמוץ, מאכלים מוחמצים.
הטעם המר
תכונות: מקרר, מניע מטה, מוריד חום.
1. יעיל לדלקות, זיהומים ולחות בפלג הגוף התחתון (UTI, קנדידה, הפרשות ואגינלאיות, התפרצויות עוריות).
2. מייבש נוזלים וטוב לכיח רב בריאות.
3. יכול לטפל בעצירות – אלוורה וסנה הם מרים.
4. כקשור לאלמנט האש הוא מנקה כולסטרול ושומר על הלב.
דומגאות נפוצות למזונות מרים: אלפלפה, חסה, סלרי (מוריד לחץ דם), אספרגוס, קפה, תה
הטעם המתוק
תכונות: מביא לאיזון והרמוניה, מחזק ומרגיע את מערכת העצבים והמוח.
טוב לעייפות, חולשה, רתיעה מקור.
אין הכוונה למתוק העשיר של ממתקים וכו' אלא מתוק טבעי ועדין המצוי בדגנים, זרעים, קטניות וחלבון מהחי כמו ביצה.
דוגמאות נפוצות למזונות מתוקים: פירות שונים, דלעת, גזר, בטטה, מלפפון, פטריות, קינואה, שעועית, תירס, קוקוס, שקדים, בשר בקר ועוף, יוגורט, חמאה, חלב, ביצה.
|
|
|
|
|
|