הגיע הרגע לבנות את בית החלומות שלכם ובחרתם בשיטת בניה ירוקה.ראשית הרשו לנו לאחל לכם בשעה טובה ובהצלחה. בניה ירוקה או בניה קלה בשמה השני הופכת יותר ויותר נפוצה בישראל כיום, והיא אכן בחירה חכמה. אך בבניה קלה טמונה בעיה כבדה. תחום הבניה של בניה קלה הוא די חדש במונחים של בניה איך תדעו כיצד לבחור ולא ליפול בפח? ובכן הנה כמה סעיפים שכדאי לבדוק וליישם לפני ותוך כדי בניה ירוקה.
הדשא באמת ירוק?
בישראל אין שום מניעה לשווק את הבניה שלך כשיטת בניה ירוקה גם אינך בונה בנה ירוקה. המון קבלנים מוסיפים את המילה ירוק, בכל מיני וריאציות שלה לשיווק שלהם ובכלל לא מדובר על בניה ירוקה באמת. בניה ירוקה ממש היא בניה שלא רק מכילה אתר פסולת תת קרקעי ומערכת סולארית. כל מטרת הבניה היא ניצול משאבים סביבתיים תוך פגיעה מינימלית ביותר בסביבה ומחזור חומרי בניין ומים. בניה ירוקה נועדה לכך שנבזבז פחות אנרגיה ונשתמש באנרגיה טבעית.
בבחירת קבלן או פרויקט בניה אל תפלו לשיווק ירוק בדקו האם הפרויקט אכן עומד בתו תקן. בישראל קיים תו תקן של בניה ירוקה של מכון התקנים הישראלי. כך תוודאו כי אכן יש לכם בית ירוק.
בניה קלה קשה
מאחר שתחום בניה קלה תופס תאוצה בשנים האחרונות יש כמה אנשים שמנסים לתפוס עליו טרמפ. יש קבלנים שלא באמת מתמחים בבניה קלה אך החליטו להתעסק בזה כי זה תפס תאוצה. בבחירת קבלן שימו לב שוב כי הוא מודע לתקן הישראלי ועומד בו. בנוסף בדקו עבודות קודמות שלו. האם הוא בכלל בנה בניה קלה או שזו הפעם הראשונה שלו ואם בנה כיצד זה נראה?
תוך כדי הבניה אמור להיות פיקוח צמוד של איש מקצוע על הבניה וודאו כי זה אכן קורה אחררת יכולים לעשות טעויות רבות על חשבונכם.
תכנון
התכנון בבניה ירוקה הוא חשוב מאד. קחו אדריכל שמבין בזה והתעסק בזה. הניה קלה מבוססת על שטח קירות חוץ מינמלי וניצול שטח פנימי (לכן רב הבתים יהיו מרובעים) למשל ואת זאת יש לדעת לעצב.