חפש מאמרים:
שלום אורח
21.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מחזור בעזרת קומפוסטר

מאת: גיא רונאלאיכות הסביבה 13/11/20111257 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אנו מייצרים כמות אדירה של פסולת מדי שנה, מחצית הפסולת המיותרת על ידינו הנה פסולת אורגנית אשר ניתנת למחזור באמצעו שימוש בקומפוסטר ביתי.
נושא המחזור הופך יותר ויותר חשוב לאנשים ומשפחות רבות ותופס מקום מרכזי בחיינו באופן אופייני לתושבי העולם המערבי אשר רגישים יותר לאיכות החיים שלהם ולסביבה בה הם מתגוררים, בניגוד לתושבי העולם השלישי אשר מזהמים את כדור הארץ מכיוון שאין ברשותם את האמצעים המספקים למחזר ולפקח על גופים מזהמים.
ישראל לאורך תקופה לא קצרה זיהמה את הקרקע והמים והמפעלים המזהמים חיו תחת פיקוח מקל יחסית אשר אפשר להם לנהוג בארץ כבשלהם ולזהם אותה. כיום הפיקוח על המפעלים הגדולים מתהדק, ושואף לכיוון של העולם המערבי, יחד עם זאת בכל הנושא של מחזור ביתי נידמה כי ישראל נותרה מאחור.
מחזור של הפסולת הביתית שלנו באמצעות קומפוסטר הנה פעולה פשוטה במיוחד אשר כל אחד מאיתנו יכול לעשות, לא רק זאת אלא שכלל לא דרושה לשם כך גינה או מרפסת, את המחזור ניתן לעשות באמצעות קומפוסטר תולעים אשר מוחזק בתוך הבית. הקומפוסטר הנו מכשיר סגור בו מתגוררות תולעי קומפוסט אשר ניזונות מהפסולת האורגנית שלנו והופכות אותה להומוס שהנו קומפוסט איכותי במיוחד.
בעוד שפעם רק אנשים אשר הסביבה יקרה להם ואשר היו מוכנים להקריב מזמנם והיו בעלי גינה רחבת ידיים, היו מכינים קומפוסט, באמצעות קומפוסטר ביתי כל אחד יכול להכין קומפוסט כמעט ללא התעסקות מיותרת, אל הקומפוסטר יש להכניס את הפסולת שנותרה לאחר סיום הכנת הארוחה או הארוחה עצמה וכן פסולת נוספת אורגנית כמו למשל תיונים או ניירות ישנים והתולעים כבר עושות את כל העבודה בשבילנו כאשר אנו נדרשים רק לאסוף את הקומפוסט לאחר שהוא מוכן מהמדפים.
התולעים עוברות בין המדפים של הקומפוסטר ומאפשרות לנו לאסוף את הקומפוסט הנקי, שמריח כמו אדמה פוריה, תענוג לאף ! והצמחים בעציצים יודו לנו בפריחה נהדרת לאחר ימים בודדים ! הכנת קומפוסט הנה פשוטה במיוחד, כאשר ישנם פורומים באינטרנט אשר כוללים המלצות על אופן הכנסת המזון לקומפוסטר ועוד. אם יש לכם ילדים הם יאהבו להאכיל את תולעי הקומפוטס בשאריות המזון, וילמדו למחזר מגיל צעיר.
תתחילו למחזר, היום כבר אין תירוצים ובאמת שכל אחד יכול.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת גיא רונאל

מאת: גיא רונאלעיצוב פנים14/05/202903 צפיות
הדפסה על זכוכית הינה טרנד עולה בעולם עיצוב הבית והמשרד. בשנים האחרונות חלו התפתחויות טכנולוגיות המאפשרות שימושים רבים שלא התאפשרו קודם להדפסות מסוג זה. לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות ומכאן את השימושים המומלצים עבורה

מאמרים נוספים בנושא איכות הסביבה

מאת: yoni romאיכות הסביבה 14/11/191390 צפיות
מדינת ישראל מעודדת את ייצור החשמל דרך מערכות סולאריות. פתרון זה הוא פתרון ירוק, ידידותי לסביבה וזמין בבתים פרטיים ושטחים עסקיים. מערכת סולארית עסקית היא מערכת אשר נבנית על גגות בתי עסקים ובכלל זה: שטחים מסחריים, מפעלים, בנייני משרדים ודומיהם.

מאת: Roei Kalvoאיכות הסביבה 11/12/171671 צפיות
מהו פינוי נייר? איך מבצעים פינוי נייר? איזה שלבים כלולים בתהליך מיחזור נייר? למה גופי תעשייה זקוקים לשירותי פינוי נייר?

מאת: אור מחשביםאיכות הסביבה 24/10/161863 צפיות
מה היא אנרגיה סולארית? אנרגיה, או חשמל, מיוצרת בדרך כלל מנפט, גזים, ופחם, וכל החומרים האלה פולטים פחמן דו-חמצני ופוגעים בסביבה, בכדור הארץ כולו, וכן בבריאות שלנו ושל בני משפחתינו. בנוסף לכל זה, האנרגיה הזו לא מתחדשת – ברגע שנגמר הנפט בעולם, לא נמצא עוד, וכשנגמר הפחם, ייקח אלפי שנים עד שהוא יתחדש בכמויות שאנחנו צורכים כיום. במקומות שונים בעולם, החומרים האלה כבר נגמרו, והיום אנחנו בדרך צלחה לגמור את מה שנשאר באיזורים שעוד יש בהם את החומרים האלה.

מאת: קליבר 818איכות הסביבה 17/11/143172 צפיות
במקביל לשיפור מנועי בנזין, יצרניות רכב שונות מייצרות מנועים הצורכים סוגים שונים של דלק, ישנם סוגי דלק ידידותיים יותר לסביבה יותר בהשוואה לאחרים.

מאת: איוורור והנדסהאיכות הסביבה 05/11/142750 צפיות
מהו חוק אוויר נקי? חוק אוויר נקי, התשס"ח- 2008, גובש על ידי קבוצת חברי הכנסת ועמותת "אדם טבע ודין" ונכנס לתוקף ביום 1/01/2011.

מאת: בני דואניאיכות הסביבה 30/10/142735 צפיות
אחד הרעיונות הבולטים ביותר שעומדים לקבל בקרוב משנה תוקף הוא הוצאת שקיות הניילון החינמיות מהסופרמרקט הקרוב לביתכם. למעשה, כל קונה ייאלץ להגיע עם שקית רב פעמית מהבית על מנת להניח בפנים את המוצרים אותם הוא רכש, כאשר לשקיות הניילון אליהן התרגלנו עד עכשיו לא יהיה יותר שימוש, אלא אם נהיה מוכנים לשלם תמורתן.

מאת: שלומית לנגאיכות הסביבה 26/12/138822 צפיות
כיום כל משרד מחזיק לפחות מדפסת אחת. טונרים של מדפסות לייזר המושלכים לפח האשפה הם פוטנציאל לנזק סביבתי כבד. מה ניתן לעשות כדי להתמודד עם בעיה סביבתית זו?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica