מגמה שהחלה בשנים האחרונות וכיום נמצאת במגמת האטה היא רכישת דירות להשקעה, משקיעים רבים חיפשו הזדמניות של דירות למכירה על מנת לרכוש אותן ולהשכיר אותן במחירים טובים אשר בשנים הראשונות לפרוץ שוק הנדל"ן הניבו כ - 10% תשואה שנתית ובשלב מאוחר יותר כ - 3.5 - 5 % תשואה.
הדילמה הפוקדת היום את משקי הבית בישראל היא האם לרכוש דירות להשכרה (כהשקעה) או לרכוש דירות למגורים, התשובה שלי היא שאין קשר בין השתיים ואילו השקעה זו השקעה ומגורים הם מגורים, למרות שבמידה והדילמה היא בין שתי האופציות לדעתם של מומחי השקעות נדל"ן, מומלץ כיום להשקיע בדירה להשקעה ופחות בדירה למגורים מהסיבה הפשוטה שפשוט אדם אחר רוכש את הנכס עבורכם בעוד כאשר אתם רוכשים את הדירה בשבילכם אתם משלמים עליו בסופו של דבר הרבה יותר משווי (משכנתא).
מה צריך כדי לרכוש נדל"ן (דירות) להשקעה? כיום לאחר גיבוש עמדה מבנק ישראל המשכנתא המירבית שניתן לקחת ללא מימון חיצוני היא כ 60% מערך הנכס, כך שאם יש ברצונכם לרכוש דירה בעלות מיליון שקלים עליכם לממן (להביא מהבית) 400 אלף שקלים. הרפורמה במשכנתאות התקבלה על מנת להוריד את מחירי הדירות והדרך הנכונה לעשות זאת לדעת בנק ישראל היא להקשות על לקיחת המשכנתא, דבר שיקטין את הביקוש לדירות למכירה ובכך יוריד את מחירי השוק.
לא מסתמנת מגמת ירידה בשווקים הנדל"נים השונים במדינת ישראל כיוון שלמרות שהקושי גדל הביקוש לעומת ההיצע עדיין עצום.
עצם העלאת המשכנתאות גרמה לכך שפחות זוגות צעירים יכולים לרכוש דירות וכתוצאה מכך הביקוש לשכירויות עלה ומכאן גם העלייה במחירי השכירות מאז, הרפורמה נתנה לגיטימציה לעשירים לרכוש דירות להשקעה ואילו לזוגות הצעירים היא שמה מכשול נוסף בדרך להשגת קורת גג.