לאורך ההיסטוריה נהגו להשיא נשים החל מגיל הילדות. נשים היו רכוש – תחילה של אביהן, ואחר כך היו מועברות לבעליהן. עם השנים גבה גיל הנישואים יותר ויותר, והחברה הכירה בכך שחייבת להיות בשלות מסויימת על מנת לנהל חיי משפחה וחיי נישואים תקינים ועל מנת להימנע מגירושין. בימינו ככל שהחברה מסורתית יותר, כך גיל הנישואים צעיר יותר. ככל שהחברה מעוניינת לתמוך ולקדם את התא המשפחתי ובילודה מטעמים דתיים, מסורתיים ולאומיים, כך יהיה גיל הנישואים צעיר יותר. בחברות אחרות, מודרניות יותר, עלה גיל הנישואים, ובמקביל לכך רבו זכויות האישה, מצבם הכלכלי של אנשים השתפר לאין ערוך, הרפואה התקדמה ותוחלת החיים התארכה. כיום ניתן לדחות את לידת הילדים ובהתאם לדחות את גיל הנישואין.
היום עומדת האישה בזכות עצמה ולא בזכות הגבר שלו היא שייכת. האישה בוחרת לבד את בן זוגה, ויש לה רצונות משל עצמה כמו ללמוד מקצוע, כמו לפרנס את עצמה, כמו להחליט כמה ילדים יהיו לה. גם הגבר לרוב, מעוניין להספיק לעשות דברים מסויימים לפני שהוא נכנס לעול המשפחה, הפרנסה וגידול הילדים.
נישואים הם ויתור גדול לחלק מהאנשים כיום החיים בחברה מודרנית, המציעה אפשרויות רבות מלבד העיסוק בגידול הילדים והדאגה לבית. הדילמה היא האם להתחתן בגיל צעיר או לדחות את החתונה לגיל מבוגר יותר.
לחתונה בגיל צעיר יש יתרונות רבים: לידת הילדים נעשית בנחת ולא תחת איום השעון הביולוגי, יש יותר מרץ לגדל את הילדים, אם הכל הולך כשורה, יש אפשרות לתכנן את מבנה המשפחה – מספר הילדים, הרווח ביניהם ולהיכנס לשיקולי פרנסה, לימודים, מעבר דירה, מה שקשה יותר לעשות בגיל מבוגר יותר, כאשר השעון הביולוגי כבר מתקתק. כשמתחתנים בגיל צעיר מגדילים את הסיכוי לעזרה עם הילדים מצד הסבא והסבתא הצעירים עדיין בעצמם, הילדים גדלים ולקראת סוף העשור השלישי – אתם חופשיים יותר ויכולים להיות אדונים לזמן שלכם. אבל, האם חתונה בגיל צעיר מגדילה את הסיכוי להתגרש?
לא בטוח שיש קשר בין גיל הנישואים לסיכוי להתגרש. גיל צעיר יכול להוות קטליזטור לגירושין ויכול לתרום לאפשרות שהזוג ישאר ביחד. כאשר בני זוג מתחתנים בגיל צעיר הם יכולים להתפתח ביחד, לתמוך אחד בשני בכיוונים שאליו כל אחד מגיע, בידיעה שאם יוותרו עכשיו – גם תור בן הזוג השני יגיע, ובהמשך הנישואים גם אתם תוכלו לפתח את הקריירה או התחביבים. אם נכנסתם לזוגיות בגיל צעיר, אתם לא מכירים לאורך זמן את חיי הרווקות ואין לכם הרבה למה להשוות ולמה להתגעגע.
מצד שני, אנשים רבים בדורנו, עדיין לא הגיעו לבגרות מלאה בתחילת גיל העשרים שלהם, עדיין לא יודעים "מה הם רוצים להיות כשיגדלו", הם לא לוקחים עוד אחריות על חייהם ועדיין אינם בשלים לגדל ילדים. לעתים קרובות הם עוברים מבית ההורים לדירת הזוג. בני זוג כאלה, עלולים להתחרט בדיעבד ועם השנים, על כך שנכנסו למחויבות בגיל צעיר מדי, גידול הילדים והאחריות שהוא מטיל על ההורים, יוצרים לחץ גדול בתוך הנישואים. אנשים צעירים מדי (בתרבות העכשווית), אינם מקבלים עליהם את מלאכת עשיית הפשרות שדורשים חיי הנישואים והם ממהרים מדי לפרק את החבילה.