אירועים וחתונות בארץ הם אירועים גדולים, רבי משתתפים, רבי אוכל, מוקפדי פרטים. בעלי השמחה לא יוותרו על אף סעיף: צילום אירועים, די.ג'יי, עיצוב השולחן, בחירת האוכל, עיצוב רגע החופה וכו'. לאירוע כמו בר מצווה, ברית, חתונה, חתונת כסף, יגיעו אורחים רבים. אירועים משפחתיים הם מרכזיים ביותר בתרבות הישראלית וגם היהודית, כיוון שלמשפחה ניתן דגש רב בתרבות וגם הילדים והבאת הילדים לעולם הם ערך מרכזי.
חתונות גדולות נדירות יותר בארצות צפוניות בתרבות המערב (צפון אירופה וצפון אמריקה). לאירועים הנערכים בארצות אלה יגיעו פחות מוזמנים בממוצע. בערך 100 מוזמנים בממוצע. הטקסים המתקיימים בחברות אלה שונים. בחברות אלה נהוג למתן את הרגשות ולא להפגין אותם בציבור, לא את הרגשות הטובים, השמחה, ולא את הרעים, האבל. בחתונות בארצות הצפון יושם דגש רב יותר על הטקסיות, על הדת. ויש כבר ארצות כמו הולנד, שבהן ויתרו צעירים רבים על הטקס עצמו והם חיים במערכת יחסים, או במסגרת משפחתית עם או בלי ילדים, אך בלי החתונה והטבעת. בארצות סקנדינביה מחצית מהילדים נולדים להורים שאינם נשואים.
בארצות דרומיות יותר, דרום אירופה, המזרח התיכון ואף דרום אמריקה, הרגש מוחצן יותר, והוא מתבטא באירועים בדמות האוכל, השמחה, המוזיקה, הריקודים. פחות פורמליות ויותר חיבוקים, קירבה ומשפחתיות. חווית החתונה או כל אירוע בישראל היא אינטנסיבית, הכל נמצא שם ובשפע. החל מהאוכל המוגש. הרבה אוכל, הרבה מנות, וזמן רב מהאירוע שמוקדש לארוחה. המוזיקה שמלווה את האירוע, הריקודים, כמות האנשים המשתתפים (אירוע ממוצע יכלול כ-250 אנשים ומעלה).
לא תמיד היתה בארץ כזאת תרבות אירועים מפותחת. עם השנים, שינו האירועים הישראלים את פניהם, יחד עם פני החברה הישראלית. הצניעות נעלמה, ואיתה הרצינות של פעם והקושי הכלכלי. האירועים הפכו לנוצצים, ניתן דגש גובר והולך למקום האירוע, לאוכל, לעיצוב ולחיצוניות. לעתים קרובות שוכרים בעלי האירוע מעצבים שיעזרו להם בבחירת הפרטים. הפקת האירוע נהייתה יקרה יותר ויותר, עם דגש חזק על החומר ופחות על הרוח. גם לאורחים התייקר האירוע, והאורח נאלץ להעביר לידי בעלי האירוע סכום לא מבוטל בדמות מתנה, שיעזור לו לממן את האירוע הנוצץ שאירגן. המתנה איבדה את משמעותה, כיוון שהאורחים אינם יכולים לקנות מתנה המביעה איזשהו רגש או סממן אישי מנותני המתנה כלפי בעלי האירוע, אלא, הם מצופים לשים סכומים מסויימים של כסף לפי מידת קרבתם לבעל האירוע.
לעתים קרובות, אפילו זוג שנוטה לארגן חתונה צנועה, עם מספר מוזמנים קטן, במסעדה או מקום שהם אוהבים ואינו אולם אירועים, מוצא את עצמו נכנע ללחצים משפחתיים בנושאים שבהם מאבדים בני הזוג שליטה. למשל, מספר האורחים. כאשר כל אחד מבני המשפחה מעוניין לשתף את הקרובים לו באירוע, אפילו אם המשפחה אינה גדולה – מתקבל מספר אורחים גדול. מכאן מתגלגל כדור שלג – מספר אורחים גדול מחייב מקום גדול, כבר אי אפשר לחגוג ליד הבית, או במסעדה שאוהבים וכן הלאה.
לסיכום, אופי החתונה נקבע לפי אופי בני הזוג, אך גם לפי התרבות והסביבה שבה הם חיים. בישראל יש סיכוי רב שגם אם לא התכוונתם, ייצא לכם אירוע רב-משתתפים, שמח והעיקר – יהיה שם הרבה אוכל.