סדנת שוקולד במתוק לי בלב
בסדנה נלמד מהו שוקולד, נערוךטעימה מודרכת של סוגי שוקולד שונים.
עבודה נכונה עם שוקולד הכוללת: המסה, טמפרור נכון והכנת פינוקי שוקולד בלגי מובחר ומשובח:
בנתה כך שהמשתתפים בה יוכלו ליישמה בקלות ולהכין בבית את כל המתכונים שלמדו,
הסדנה מתקיימת ברחובות בקבוצה מצומצמת,עבודה מעשית עם המון טעימות,
את כל היצירות לוקחים הביתה.
שוקולד, מאכל המיוצר מפולי קקאו.שילוב של חמאת קקאו וליקר קקאו, כולם או מקצתם בריכוזים שונים. מאכל תאווהשההיסטוריה שלו מתחילה עוד באלף הראשון לפני הספירה.
עץהקקאו, ממנו מפיקים את השוקולד, תורבת קרוב לוודאי במאה ה-5 לפני הספירה לערך, על ידי בניעם המאיה שישבו במרכז אמריקה. בשנים האחרונות העלו חוקרים סברות כי דווקא אנשיהתרבות האולמקית היו הראשונים שגידלו את עץ הקקאו, וזאת כמה מאות שנים לפני המאיה.
פוליהקקאו הנקצרים מועברים לתסיסה, הנמשכת בין 3 - 9 ימים. בזמן התסיסה עולההטמפרטורה בסביבת הפולים עד 50 מעלות צלזיוס, צבעם משתנה מקרם-ארגמני לחום והםמתחילים לקבל את הטעם האופייני להם. מטרתו של תהליך התסיסה היא להוריד את רמתמרירותם של הפולים ולהשמיד את החיידקים. לאחר מכן מיובשים הפולים בשמש. בתהליך זהמאבדים הפולים את רוב משקלם ואת הלחות האצורה בהם. אחר כך מנוקים הפולים היטבמשיירי הציפה ומתרמילי הקקאו, ונקלים בגלילים חלולים גדולים במשך כשעתייםבטמפרטורה של כ-130 מעלות צלזיוס. בתהליך הקלייה הופך צבע הפולים לחום כהה,והפולים מקבלים את הארומה האופיינית להם. משם עוברים פולי הקקאו תהליך של כתישהוניפוי במכונות ובמהלכו מופרדים הגלעינים מהקליפות. לאחר מכן עוברים הפולים טחינה,וכתוצאה מהחום הנוצר בתהליך החיכוך נפלט נוזל המכונה "ליקר שוקולד"(למרות שאין בו כלל אלכוהול), המכיל כ-50% חמאת קקאו וכ-50% מוצקים אחרים.
צוות מתוק לי בלב