חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פעילות גופנית למניעה ולעיכוב האוסטיאופרוזיס

מאת: שפרה חרפקבריאות גיל הזהב18/10/20111169 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

כפי שידוע האוסטיאופורוזיס היא מחלת עצם הנפוצה ביותר בעולם, לוקים בה במיוחד נשים אך גם גברים (בגילאים מעט יותר מבוגרים). רק בארה"ב נצפים מידי שנה כ- 2 מליון שברים מהמחלה , שחלקה בעמוד שדרה, חלקה במפרקי ירך וחלקה בפרק כף היד.

תפקודם של העצמות

1.    העצמות תומכות בשרירי השלד ובחלקם משמשות להגנה על אברים פנימיים כמו

חוליות, אזור הצלעות ועצם הגולגולת.

2.    בתנועה, העצמות משתתפות לצד שרירי השלד כאשר הן שומרות על מנח הגוף

והשינויים המתרחשים בו.

3.    בחלק מהעצמות מוח העצם מייצר תאי דם.

4.    העצמות בעצם משמשות מאגר של מינרלים ויונים שונים כגון סידן שהוא החשוב, זרחן ועוד.

99%  מהסידן מאוחסן בעצמות ולכן כשמאבדים סידן מהעצם זה משפיע מהותית על הריכוז שלו גם בנוזל הפלזמה. שמירה על רמות סידן תקינות בדם חשוב יותר מתפקידים שקשורים בתמיכה, הגנה ותנועה עד כדי פגיעה בהם בשעת הצורך. רקמת העצם היא בעצם רקמת חיבור העשויה תאים חיים וסיבי קולגן.

עוד בהיותינו עוברים, נוצר תהליך התפתחות העצמות ובמהלך חיי העצם חלה תחלופה תמידית של מינרלים בין העצם לגוף שמטרתה שמירה על רמת הסידן התקינה שבגופינו.

פעילות גופנית

לפעילות גופנית יש משקל משמעותי, תועלתי בעיכוב תהליך אוסטיאופורוזיס בכל טווח הגילאים. אזורי הגוף שבהם חלה עליה בצפיפות העצם בגברים ובנשים קשורים ישירות לסוג הפעילות הגופנית ולעצמות שעליהן מוטל העומס, לכן פעילויות  כמו ריקוד, מתיחות, ריצה, משחקי כדור, עבודה עם משקוליות ושינוי מקצבים , תורמים לעלייה בצפיפות העצם באזורים  שאיתם משתמשים.

מחקרים מצאו כי ענפי ספורט כמו התעמלות לסוגיה ואימוני כוח עצימים, מעודדים תהליכי בניית עצם בילדים ובמתבגרים , לכן פעילות גופנית בגיל הילדות משפיעה חיובי לטווך ארוך על בריאות העצם. הוצגו עדויות שבקרב מבוגרים פעילים גופנית, גם בפעילות מתונה יותר, חל עיכוב בתהליך אוסטיאופורוזיס -הירידה בצפיפות העצם וקטנה ההסתברות לשברים.

בפעילות הגופנית ישולבו תנועות מהירות ואיטיות לסירוגין וזאת  3 - 5 פעמים בשבוע, אימוני הכוח בין 2 - 3 פעמים בשבוע. יש לכלול מגוון תנועות המפעילות קבוצות שרירים רבות. על מנת להפעיל עומס וגירוי על העצמות יש צורך להפעיל שרירים היות והם הם הקשורים לעצם עצמה וכך היא מגורה.

הסידן כתוסף

האטת תהליך דלדול העצם בנשים לאחר חידלון הווסת בנוסף לפעילות הגופנית, מומלץ לתת טיפול של תוספים ובמיוחד תוסף סידן, כאן מדובר על סידן באיכות מעולה שהוא הסידן של חב' מרוולס. סידן זה אינו ניתן ככדור אלא כאבקה הנמהלת במים והתוצאה היא - משקה נפלא המכיל בתוכו סידן ציטראט, מגנזיום, ויטמין D  וויטמין C  העוזרים במורכבות הזו להטמאה וספיגה  מקסימלית של הסידן בעצם.

ולסיכום

פעילות גופנית וצריכת סידן בתזונה הם מרכיבים באורח החיים הניתנים לשליטה ועשויים לתרום רבות לשיפור בריאות העצם, פעילות גופנית עיקבית סדירה במשך כל החיים ובמיוחד ב- 30 שנות החיים הראשונות היא מרכיב מרכזי במתכון להשגת בריאות עצם  מירבית ושמירה עליה. לחוסר פעילות נודעת השפעה שלילית רבה על בריאות העצם ועל סיכויי החלמה לאחר תהליך איבוד מינרלים מהעצם.

גם למבוגרים שבינינו  לדאוג לפעילות  בהתאם לגילאים על מנת לשפר את היציבה ושיווי המשקל שהוא כל כך חשוב על מנת למנוע נפילות.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

שפרה חרפק מוסמכת מכון וינגייט כמדריכת התעמלותלמבוגרים ובעלת התמחות ייעודית נוספת  כמדריכת התעמלות בונה עצם (למניעת אוסטאופורוזיס) , היא אחת המדריכות הותיקותוהעסוקות באזור המרכז בתחום התעמלות בונה עצם וברת סמכא בכלהקשור לשפור איכות החייםובריאות גופנית באמצעות התעמלות ותוך שילוב תוספי תזונה טבעיים.שפרה למדה על יתרונותהתפקודיים והבריאותיים הנובעים מהשילוב בין פעילות גופנית לבין תזונה בריאה, ביחדעם תוספי התזונה הטבעיים של מרוולס ומוצר הדגל אומגה 3 צמחי.

לפרטים נוספים אנא הכנסו לאתר www.omega3new.co.il


 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת שפרה חרפק

מאת: שפרה חרפקתוספי מזון07/04/111185 צפיות
דברי רופאים ומחקרים המוכיחים מעל כל ספק את הקסם הטמון במרווה המרושתת והאומגה 3 המופקת מצמח מופלא זה החיוניית לגוף האדם והפעולה הסינרגטית שלה תורמת לבריאות ולאיכות החיים.

מאת: שפרה חרפקתוספי מזון22/02/111622 צפיות
אלצהיימר היא מחלה קשה הנפוצה בקרב קשישים במיוחד המתבטאת ב"מוות" של תאי עצב במוח ומתאפיינת בירידה ביכולת הקוגנטיבית ובתפקוד היומיומי. הליכה של 8 שעות בשבוע עשויה להגן על המוח מפני ירידה קוגנטיבית בקרב אנשים עם הפרעה קונגנטיבית קלה, או מחלת אלצהיימר

מאמרים נוספים בנושא בריאות גיל הזהב

מאת: שלום כהןבריאות גיל הזהב29/09/191892 צפיות
בחירת מסגרת דיור מוגן מתבטאת הן בצורך של החוסה והן ביכולות המימון של האפוטרופוס. ישנן מסגרות דיור מוגן המיועדות לחוסים קשים הסובלים מלקויות נפשיות כבדות, לצד מסגרות שנועדו רק לחוסים קלים ביותר.

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב18/04/198615 צפיות
אחרי שטיפלו בנו במשך כל החיים מגיע הרגע שבו ההורים שלנו זקוקים לעזרה שלנו. כשהם מתבגרים נדמה שפעולות רבות קשות עבורם יותר. ההליכה למכולת לרכישת מוצרי מזון עשויה להיות מאתגרת יותר, וגם מטלות בסיסיות בבית אינן פשוטות עבורם. במקרים רבים קשישים לאחר מחלה חלשים אף יותר, והאחריות מוטלת לא פעם על ילדיהם הבוגרים. עם זאת, ולמרות האהבה האדירה והרצון הרב לסייע, לילדים יש היום משפחות משלהם – וילדים משלהם. הם מתמרנים בין עבודה לסידורים, בין משפחה למחויבויות אחרות, ובתוך השגרה העמוסה הם רוצים להעניק את המיטב

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב28/03/191720 צפיות
ככל שהשנים חולפות, ההורים שלנו (וגם סבא וסבתא) מתקשים לבצע מטלות רבות בכוחות עצמם. בין אם הם זקוקים לאדם שיסייע להם בהכנת ארוחה קלה ובין אם בעזרה בניקיון הבית, הקושי בהחלט קיים – והוא גם בהחלט מובן. הבעיה האמיתית מתחילה כשאנחנו מאוד רוצים להיות שם בשבילם, אבל המציאות הופכת למאתגרת. העבודה לוחצת, המשימות נערמות ואין לנו את הזמן להספיק הכול וגם להיות שם בשביל ההורים שלנו. שירות של מטפלת לקשישים פרטי הוא בדיוק השירות שמאפשר לכל הצדדים לנצח: ההורים מקבלים את הסיוע שהם זקוקים לו, ולכם יש את הזמן לטפל

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב26/03/191676 צפיות
מדוע מזרון לפצעי לחץ כב חשוב ומדוע אתם לא יכולים לדחות למחר את התחלת השימוש בו.

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב17/01/191917 צפיות
בקצרה על כסא גלגלים חשמלי ועל כל היתרונות שבו.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181252 צפיות
מבוגרים סיעודיים זקוקים לטיפול רב יחד עם השגחה ברוב שעות היממה. טיפול ביתי באדם סיעודי כרוך בלא מעט אתגרים, הכנות, שעות עבודה וקשיים. לא כל אחד יוכל לטפל באדם סיעודי ולא בכל בית הדבר מתאפשר. פנייה לטיפול ביתי עולה על הפרק כאשר האדם הסיעודי אינו מוכן להכניס לביתו מטפל סיעודי, אינו מסכים לקבלת טיפול במוסד סיעודי וכאשר ישנה נכונות ויכולת לבני המשפחה לספק את הטיפול הדרוש.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181417 צפיות
טיפול סיעודי ביתי ניתן בהיקף מלא של 24 שעות ביממה או בהיקף חלקי של כמה שעות בכל יום. היקף הסיוע לו זקוק האדם המבוגר נקבע בהתאם למצבו הנפשי והמנטלי. ישנם מקרים בהם מספיקה עזרה של כ-3 שעות בכל יום מול מקרים בהם נדרשים סיוע מלא והשגחה 24 שעות ביממה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica