החיים עוברים. עוברים עלינו כל מיני ארועים ואנחנו לעיתים שוכחים אותם ולעיתים לא. ישנם ארועים בעלי חשיבות גבוהה וישנם ארועים ש"לא מזיזים לנו", לפעמים הארועים חיוביים ולפעמים שליליים. אנחנו נמצאים בקשרים עם אנשים: משפחה, חברים, קולגות ולפעמים הארועים שאנו חווים משותפים גם להם.
חשוב לדעת שלפעמים הארועים שאנו חווים חורטים חריטה עמוקה בנשמתנו ולחריטה הזו יש השפעה גדולה על החיים שלנו, אם לרעה ואם לטובה. לכן חשוב מאוד שהאירועים שנחווה יהיו ארועים טובים, חיוביים, נעימים. אך הבעיה הגדולה היא שלצערנו, אין לנו שליטה על האירועים שנחווה. אין לנו את היכולת למנוע מעצמנו להיחשף למקרים קשים, לתאונות, לצער, לסבל ולאכזבות.
לו יכולנו...
אנשים שעברו ארועים טראומטיים כגון מלחמה או פיגוע חבלני, חוו התעללות או פגיעה, לעיתים מושפעים מעוצמת החוויה לאורך כל חייהם. החוויה הזו עלולה להיות קשה מאוד: סיוטים בלילות, קושי בתפקוד יומיומי, קושי ביצירת קשרים חברתיים, חוסר תאבון, עצבות, דכדוך, חוסר מוטיבציה, חוסר ביטחון עצמי, חרדות ועוד.
התופעות האלו כמובן מצריכות טיפול יסודי ומעמיק על מנת לאפשר לסובל מהן לקיים אורח חיים נורמטיבי ותקין. עוצמת התופעות מושפעת מהעבר של הנפגע. למה הכוונה? אם האדם היה חזק בנפשו לפני האירוע, בעל סביבה תומכת ומורגל להתמודד עם נסיונות, אזי יהיה לו קל יותר להתמודד עם האירוע אך אם האדם לא היה מורגל בנסיונות קודמים בבחינת "מכונה לא משופשפת", ההתמודדות תצריך ממנו משאבים רבים ויתכן שיהיה צורך בעזרה מקצועית.
חשוב לדעת שלפעמים דווקא ארועים קשים מיטיבים עם האדם, בבחינת "מה שלא הורג אותך- מחשל אותך". אנשים שעברו קשיים בחיים, לפעמים יצאו מהם מחוזקים, עם פרופורציה נכונה לחיים, עם רגישות לסובבים, עם הודיה על מה שיש להם בחיים, עם קשר קרוב ואיכותי למשפחה שלהם ועם יכולת התמודדות טובה יותר.
כמובן שאף אחד מאיתנו לא חפץ בניסיונות מסוג זה אך כאשר הם באים, ראיה חיובית רק תורמת להתמודדות איתם.
נאחל לכולנו חיים יפים וטובים, בלי ארועים קשים ובלי נסיונות. אך אם כבר הם יבואו חלילה, נתפלל שנצא מהם בשלום, עם הרבה חוזק ושמחה.