צלילה היא אחד מענפי הספורט אשר מצריכים שימוש בציוד רב בכדי לעסוק בו. המסיבה לכך היא שספורט הצלילה מחייב שהיה ארוכה מתחת למים ויכולת תנועה מתחת למים , ומכיוון שהאדם אינו בנוי לחיים מתחת למים, פותחו עם השנים אביזרים שונים אשר מאפשרים לו תנועה נוחה ויעילה , ואפשרות לשהות בצורה בטוחה מתחת למים לפרקי זמן ארוכה ואף ארוכים מאוד. אביזרים אלה נקראים ציוד צלילה.
ציוד צלילה בסיסי יותר לצורך ביצוע צלילה כולל סנפירים , וסת, מאזן ציפה, מסיכה, חגורת משקולות, מיכל אויר ומד עומק. באמצעות ציוד זה יכול אדם לשהות מתחת למים פרקי זמן ארוכים ולנוע בחופשיות (הכל בהתאם לחוקי הצלילה כמובן).
ציוד צלילה נוסף שאינו חובה מורכב מ-
חליפת צלילה השומרת על חום גופו של הצוללן בגופי מים בטמפרטורה נמוכה.
נעלי צלילה אשר מאפשרים לצוללן להכנס למים רגלית מבלי להפצע מסלעים.
שנורקל המאפשר נשימת אויר כאשר הראש בתוך המים.
מחשב צלילה אשר מנהל את הצלילה עבור הצוללן בכך שהוא מציין בפניו בדיוק כמה זמן הוא רשאי לשהות בכל עומק, מצייר פרופיל של הצלילה, מציין את העומק הנוכחי והטמפרטורה ועוד דברים רבים.
ציוד צלילה אינו זול. גם הציוד הכי בסיסי יעלה כ-5000 ש"ח , וזאת בשל הנדסת האנוש שהושקעה בפיתוחו. יחד עם זאת, על אף עלותו הגבוהה, לאורך זמן העסקה יוצאת משתלמת מכיוון שהשכרת ציוד אינה זולה בכלל ומגיעה לכ-150 ש"ח ביום. כך ש-40 ימי צלילה לערך יחזירו את עלות הציוד, מה גם שציוד חדש יאפשר לצוללן להנות יותר מהצלילה ולצלול בבטחה.
כיום חנויות רבות בישראל מציעות אביזרי ציוד צלילה מהטובים שקיימים היום בעולם. התחרות העזה בתחום, יחד עם הפופולריות הגוברת של ענף הצלילה, גררה אחריה בשנים האחרונות גם ירידת מחירים דרסטית, ומגוון רחב יותר של מוצרים המספקים את כל הצוללנים בכל הרמות (ממתחילים ועד לצוללנים טכניים). בסופו של יום סביר מאוד להניח שהמחירים ימשיכו לרדת, ונראה יותר ויותר צוללנים (גם כאלה שאינם מקצוענים), שרוכשים ציוד צלילה .
לסיכום, אמנם ציוד צלילה אינו זול , אך לכל צוללן אשר לוקח את הספורט הזה ברצינות מומלץ לקנות אותו. גם אם לא קונים את כל ציוד הצלילה, ישנם מספר פריטים בסיסיים כמו מחשב צלילה ומסיכה טובה שישפרו פלאים את כישורי הצלילה ואת החוויה.