בעולם קיימים מבנים רבים המשמשים למטרות שונות. ניתן לראות זאת בכל עיר ממוצעת – בניינים גבוהים, מבני ציבור עשויים אבן, בתים פרטיים, שכונות מצוקה, מבני תעשייה ועוד. לשם הקמת המבנים השונים נעשה שימוש ופיתוח שיטות בניה שונות. בתעשייה המבנים קיימות שיטות בניה מרובות, אך ניתן לחלק אותן לשני סוגים עיקריים – שיטות בניה קונבנציונליות, וכמובן שיטות בניה בלתי קונבנציונליות. נופח חשוב ששמים לב אליו במהלך הבניה הוא הייעוד של המבנה, ו'ידידותיות' שלו. פריטים שונים יכולים להפוך את הבית לשמיש ידידותי ויעיל, ובעל יכולת עמידות גבוהה, ופריטים חשובים כגון אלו הם מרזבים. מרזבים אחראים לניקוז הנוזלים מן המבנה, וכך יכולים למנוע חדירת מים והצפת המבנה.
שיטות בניה מקובלות
מקובל לסווג את שיטות בניה הרגילות לשני סיווגים עיקריים, אשר מהם מסתעפים הם לפרטיהם השונים, שיטות בניה ישנות וחדשות יותר. שיטות בניה הישנות יותר משתמשות בעץ או בלבנים, ויש להן יתרונות רבים, המקנים להן אחיזה אף כיום, אך יחד עם זאת קיימים גם חסרונות לשיטות אלו. בניה בעץ מאופיינת בשימוש בחומר זול יחסית, בעל נגישות רבה ופונקציונליות לא מבוטלת, אך יחד עם זאת עץ הוא חומר דליק יחסית, ואף חשוף לשכנות כגון ריקבון וחדירת טרמיטים ותולעי עץ. כמו כן, מכיוון שעץ הוא חומר קל יחסית, מבנה העשוי עץ עלול להינזק קשות מסערות ומרוחות חזקות.
בניה ייחודית
קיימים מספר סוגים של שיטות בניה ייחודיות, כגון בניה עיצובית, אקולוגית, סולרית ועוד. בניה אקולוגית יכולה להשתמש בחומרים כגון טיט, חומר ובוץ, כדי להפחית בעלויות, ליצור זיהום אויר מזערי, ליצור חיבור עם הסביבה, וכמובן להפיק הנאה מתהליך הבניה. שיטה נוספת היא בניה באמצעות חומרים מודרניים, חזקים ואקולוגיים, המאפשרים לשלב רמת בניה גבוהה יחד עם שמירה נאותה על הסביבה. כמו כן קיימות מערכות סולריות רבות הניתנות להרכבה על מבנים, ובכך להפיק חשמל עבור המבנה, ולחסוך באנרגיה באופן ניכר.
מרזבים
מבנים רבים משתמשים בשיטות מגוונות לניקוז, כגון שיפועים ופתחי ניקוז, אך את התוצאות הטובות ביותר ניתן להשיג ע'י מרזבים. מרזבים יכולים 'להתלבש' על מספר רב של מבנים, בהתקנה פשוטה יחסית ובעלויות שוות לכל נפש.