מאז המצאת האינטרנט, יותר ויותר מערכות ותוכנות הופכות את התקנתן על המחשב למיותרת. כמעט כל תוכנה ניתן למצוא באינטרנט תוך שימוש בה ללא התקנתה הישירה על המחשב. מחשוב ענן גם מאפשר לנו גיבוי ושמירה של קבצים שונים ברשת במקום או בנוסף לשמירה על המחשב או על התקן זיכרון חיצוני.
לשיטה זו יש יתרונות רבים כמו חיסכון משמעותי בכסף, במקום לקנות תוכנות ניתן לשכור אותן או להשתמש בהן חינם דרך האינטרנט. בנוסף חוסך לנו מחשוב ענן את הצורך המתמיד בתחזוקה של התוכנות.
אבטחת מידע
טכנולוגיה נוספת של מחשוב ענן היא, מחשוב ענן פנימי, הכוונה לשרותי מחשוב הניתנים לחברה בתוך הארגון עצמו אבל השרתים ממוקמים פיזית במקומות ואתרים שונים.
אולם אחד החסרונות הבולטים של שימוש בטכנולוגית מחשוב ענן היא הקושי בבניית מערכת אבטחת מידע עמידה וחזקה מספיק.
רשת האינטרנט הופכת כל מידע או תוכנה לזמינים במהירות ובקלות, אולם דברים רבים המועלים לרשת האינטרנט לא מיועדים לעיניהם של כלל הציבור. לצורך הגנה על מידע זה יש לבנות מערכת של אבטחת מידע שתסנן את האנשים להם יש גישה למידע מסוים הנמצא ברשת במסגרת השימוש בטכנולוגית מחשוב ענן.
קבצים הנשמרים על הרשת במסגרת מחשוב ענן עלולים להיות פגיעים לפריצה וחשיפה לעיניים לא מורשות, מערכת אבטחת מידע שתיצור מידור וסינון בגישה את הקבצים תמנע את הפריצה והפגיעה בקבצים.
יתרונות אבטחת מידע בתחום מחשוב ענן
אבטחת מידע בתחום של מחשוב ענן צריכה להיות יעילה מבחינת חסינות המידע – רק אנשים מורשים יוכלו לגשת אליו על ידי שימוש בסיסמאות. אולם חשוב כי המידע כן יהיה זמין במהירות לאנשים המורשים. אבטחת מידע גם עוזרת לוודא את שלמות ואמינות המידע המגיע ללקוחות.
חברות העוסקות באבטחת מידע חייבות לשמור על אמון הלקוחות שלהם, כשלים במערך של אבטחת מידע עלול לגרום נזק תדמיתי רציני לחברה.
אבטחת מידע נעשית בשני מישורים – המישור הווירטואלי – הצפנה וניהול הרשאות, והמישור הפיזי – הגנה על הגישה דרך הדלתות או החלונות אל שרתי המידע כנגד כניסת אנשים לא מורשים.
מחשוב ענן יכול להיות פתרון מצוין כל עוד הוא מלווה במערכת אבטחת מידע.