קורס חשבי שכר:
כאשר חושבים על לימודים, מחפשים כמה דברים עיקריים:
א. לימודים שיביאו לי מקצוע יוקרתי
ב. לימודים שיביאו לי מקצוע מכניס ורווחי
ג. לימודים שנהיה גאים בהם אחרי ונוכל לספר לכולם שזה מה שלמדנו
ד. יציבות תעסוקתית בעבודה, כזו שתציע מגוון אפשרויות לטווח ארוך
ה. לימודים שאנחנו מאמינים שאנחנו יכולים לעבור. אני בטח לא אלך ללמוד רפואה, אם אני מרגיש שזה גדול עלי.
חשב שכר כמקצוע מעולה-
היתרון הגדול של להיות חשב שכר הוא שהמקצוע המעולה הזה כולל את כל הדברים שכתבנו יחד. אפילו הרבה יותר. תחשבו לשניה אחת בבקשה: חשב שכר הוא אדם עם המשרה היציבה ביותר שיש בעולם, הרי אף אחד לא יחשוב לפטר את חשב השכר. בלעדיו לא יהיו משכורות בחברה.
לחשב שכר יש המון אפשרויות קידום בחברה שבה הוא עובד. הרי חשבות שכר זה בדרך כלל מחלקה גדולה מאוד עם כמה מנהלים מקצועיים. תחשבו שבחברה ענקית, אנחנו כבר מדברים על מחלקה ענקית במיוחד.
עבודה קשה מאוד
הבעיה במקצוע הזה היא רמת התחרותיות הגבוהה מאוד. כדי להיות חשב שכר צריך המון ידע מקצועי. סתם למען ההוכחה תראו קטע אחד מעבודתו של חשב שכר:
תקנות מס הכנסה (ניכוי הוצאות שהייה לתושב חוץ), התשל"ט-1978, שהותקנו מכוח סעיף 17(14) לפקודה מתירות בניכוי הוצאות לינה של מרצה אורח או מומחה חוץ.
בתקנה 2 נקבע:
"2. ניכוי הוצאות שהייה
מרצה אורח או מומחה חוץ זכאי לנכות בשל התקופה שבה שהה בישראל, אך לא יותר מאשר בעד תקופה של שנים עשר חודשים, מהכנסות שהוא מקבל בעד הוראה מחקר או מתן שירות, לפי העניין
(1) סכום שהוציא בעד לינה או דמי שכירות ששילם בעד דירה ששכר בישראל, ובלבד שהגיש מסמכים או קבלות לאימות אותן הוצאות להנחת דעתו של פקיד שומה.
(2) סכום שלא יעלה על 130 ש"ח, שהוציא בעד ארוחות בשל כל יום שהייה בישראל. הסכום האמור יותאם לעליית המדד על פי סעיף 120ב לפקודה כאילו היה תקרת הכנסה ויעוגל לעשרת השקלים החדשים הקרובים."
ניכוי הוצאות לינה של עובד בחוץ לארץ
כללי מס הכנסה לבעלי הכנסה מעבודה בחוץלארץ, התשמ"ב-1982, שהותקנו מכוח סעיף 67א לפקודה, מתירים בניכוי הוצאות לינה של עובד בחוץ לארץ.
תקנות אלה חלות על עובד ישראלי, שנשלח לעבודה בחו"ל אצל מעביד ישראלי לתקופה של ארבעה חודשים רצופים לפחות. או על עמ"י עובד מקומי ישראלי המבצע עבודה בחו"ל (בלי שנשלח לשם) במשך תקופה רצופה העולה על ארבעה חודשים.
בתקנה 6, בדבר התרת הוצאות, נקבע:
"6. התרת הוצאות
ממשכורת חוץ של עובד יותר ניכוין של ההוצאות המפורטות להלן שהוצאו במדינת החוץ ובלבד שהוגשו מסמכים או קבלות לאימות כל הוצאה להנחת דעתו של פקיד השומה:
(1) הוצאות בשל דיור שלו, של בן זוגו או של ילדיו הגרים עמו בסכום שלא יעלה על הסכום הנקוב בתוספת או על הסכום שהחזיר לו מעבידו, לפי הנמוך שביניהם; לא יינתן ניכוי כאמור לעובד שלא המציא למעבידו תצהיר והסכם שכירות לגבי דמי השכירות שהוא מקבל על השכרת דירה בישראל; או תצהיר על כך שאין לו הכנסה מהשכרת דירה בישראל. המעביד יעביר את התצהיר וההסכם האמורים לפקיד השומה בתוך חודש מיום קבלתם;"
בתוספת לסעיף 6(1) נקבעו הסכומים המרביים, שיותרו בניכוי הוצאות דיור, כדלהלן:
"(1) בשל דיור בכל אחת מהמדינות: אקוודור, בוליביה, דרום אפריקה, זימבבואה, יוון, נפאל, סיירה ליאונה, פרגוואי, קוסטה ריקה, הקהילייה המרכז אפריקנית, קפריסין וטורקיה 1,000 דולר לחודש;
(2) בשל דיור בכל אחת המדינות: אורגוואי, אנטיגואה, ברבאדוס, בראזיל, ג'מאייקה, גאנה, גואטאמלה, גראדה, האיטי, הונדורס, ונצואלה, חוף השנהב, ליבריה, מקסיקו, מצרים, סלבאדור, פורטוריקו, פנמה, פרו, צי'לה וקאמרון 1,500 דולר לחודש;
(3) בשל דיור בכל אחת מהמדינות: אוסטריה, אוסטרליה, איטליה, ארגנטינה, ארצות הברית, בלגיה, גרמניה, דנמרק, הולנד, זאיר, נורווגיה, ניגריה, סין, ספרד, פיליפינים, פינלנד, שבדיה, ותאילנד 2,500 דולר לחודש;
(4) בשל דיור בכל אחת מהמדינות: בריטניה, הונגקונג, יפן, סינגפור, צרפת, שווייץ, ובשל דיור בעיר ניויורק 4,000 דולר לחודש;
(5) בשל דיור בכל מדינת חוץ אחרת 1,000 דולר לחודש."
נישומים אחרים, שעליהם לא חלות התקנות לעיל, זכאים לנכות הוצאות שהייה (לינה בבית מלון או שכירת דירה) בהתאם לתקנה 2(2) לתקנות מס הכנסה (ניכוי הוצאות מסויימות), התשל"ב-1972, בהתאם לתנאים ובכפוף לסכומי התקרה שנקבעו שם.