חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

דיור מוגן - כל הטיפים החשובים!

מאת: יוסי בבריאות גיל הזהב26/07/20091092 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

דיור מוגן הוא פיתרון מגורים לגיל הזהב, אשר מאפשר לקשישים לנהל אורח חיים עצמאי בסביבה מוגנת ובטוחה. להבדיל מבית אבות, מספק דיור מוגן סביבה המותאמת לצרכיו של הקשיש, אך מאפשרת לו חופש פעולה. מסגרת זו מתאימה בעיקר לקשישים עצמאיים שאינם סיעודיים, או תשושי נפש והיא מספקת להם את כלל השירותים הנצרכים על-ידם, בסביבה תומכת ובליווי פעילויות העשרה ופנאי מגוונות.

דיור מוגן הינו פיתרון חדש יחסית לאוכלוסייה המבוגרת, אשר צובר תאוצה בשנים האחרונות ולמעשה מחליף את הפיתרון היישן של בית אבות. בתי הדיור המוגן נבדלים זה מזה ברמה ובמגוון של השירותים הניתנים על-ידם ובדרכי המימון של השהייה בהם. לפניכם מספר טיפים אשר יסייעו לכם בבחירת דיור מוגן, המתאים לצרכיכם וליכולתכם הכלכלית:

  1. סוגי הדירות והחדרים – קיים מגוון רחב של סוגי דירות וחדרים בדיור המוגן, החל מיחידות הכוללות חדר אחד קטן ועד לדירות שלמות בנות מספר חדרים. חשוב שהדירה בבית דיור מוגן תתאים לצרכי הדיירים המתגוררים בה. לכן מומלץ להגדיר מראש את הצרכים ולאחר-מכן לבקר במספר בתי דיור מוגן בכדי להתרשם מסוגי יחידות הדיור, מגודלן ומרמת האבזור שלהן.
  2. אפשרויות המימון – ככלל, ישנן ארבע דרכים עיקריות למימון השהייה בבתי דיור מוגן

א.       פיקדון נשחק- בשיטה זו מפקיד הדייר תשלום חד פעמי, הנשחק מדי שנה בשיעור של כ-3%. כלומר דייר שעוזב את בית הדיור המוגן, או נפטר, מקבל לידיו, או לידי יורשיו, את יתרת הפיקדון לאחר השחיקה ובצמוד למדד (ללא תוספת ריבית). בנוסף, משלם הדייר דמי אחזקה חודשיים. ניתן לרוב להקטין את אחוזי השחיקה השנתיים, בתמורה לתשלום דמי אחזקה גבוהים יותר. זוהי השיטה המוכרת והנפוצה ביותר לתשלום עבור דיור מוגן .

ב.       פיקדון חלקי- בשיטה זו מפקיד הדייר כמחצית מסכום הפיקדון המלא, אך סכום זה נשחק בקצב מואץ יותר של כ-25% בשנה. עם זאת, בשיטה זו ניתנת לדייר הזכות להתגורר בבית דיור מוגן עד לפטירתו. גם בשיטה זו ישולמו בנוסף דמי אחזקה חודשיים בסכום דומה. יתרונה של השיטה הוא אמנם בפיקדון המופחת, אך חסרונה בכך שלאחר מספר שנים בודדות נשחק סכום הפיקדון במלואו וליורשים לא נותר דבר. מעבר לכך, עזיבת הדיור המוגן אינה משתלמת כלל ונוצר מצב בו הדייר כבול לבית הדיור המוגן ועזיבתו גוררת הוצאות רבות נוספות.

ג.      שכר דירה חודשי- בשיטה זו משולם שכר דירה חודשי לבית דיור מוגן, המגלם בתוכו גם את השכירות וגם את     דמי האחזקה החודשיים. חסרונה של השיטה הוא בתשלום החודשי הגבוה יחסית, אולם היא מאפשרת חופש תנועה גדול יותר ואינה מחייבת הוצאה חד פעמית גדולה.

ד.       תשלום חד פעמי- שיטה זו, הקרויה גם "דמי כניסה" או "דמי רכישה", משמעותה רכישת דירה בבית דיור מוגן במחיר מלא ורישומה בטאבו. יתרונה של שיטה זו, אשר אינה נפוצה בישראל, הינו ברכישת נכס ממשי על כל המשתמע מכך, לרבות זכות הורשה ומכירה. עם זאת, דמי האחזקה ימשיכו להיות משולמים גם אם הדירה ריקה וכן ייתכנו קשיים במכירת הנכס.

  1. בתי דיור מוגן נבדלים זה מזה ברמת השירותים שהם מעניקים לדיירים, במיקום שלהם וביוקרה. חשוב לבחור דיור מוגן עפ"י המלצות מחברים ומכרים, לשוחח עם דיירים במקום, לבחון את השירותים ולהתרשם ממגוון הפעילויות. חשוב במיוחד להתעכב על הפרטים הבאים-

ה.       אבטחה- האם המקום מאובטח דרך קבע, לרבות מצלמות אבטחה, כספות לשמירת ציוד יקר ערך וכד'.

ו.        שירותים רפואיים- מהי רמת השירותים הרפואיים הניתנים במקום, האם אחות ורופא נוכחים במקום דרך קבע, האם ישנם שירותי אמבולנסים לצורך העברה לבדיקות והאם המקום מנוי לשירותי ניידות טיפול נמרץ.

ז.         מיקום- חשוב לבחור דיור מוגן אשר ממוקם בסביבה שאינה רחוקה מדי ממשפחתו וממכריו של הקשיש על מנת שלא ליצור ניתוק מסביבתו המוכרת.

ח.        שירותים משקיים- חשוב מאוד לבקר במקום ולהתרשם מרמת הניקיון, לרבות שירותי כביסה, ניקיון החדרים, חדר האוכל וכד'.

אלו למעשה הם הטיפים החשובים ביותר שיש לזכור כאשר אנו באים לבחור דיור מוגן, מכאן גם עולים ההבדלים המהותיים ביותר בין דיור מוגן לבין בתי אבות.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יוסי ב

מאת: יוסי בטיולים בחו"ל22/07/091088 צפיות
הטבע ביפן, כמו היפנים, מסודר ומדויק. השנה מתחלקת שווה בשווה בין ארבעת העונות, כל אחת מהן בת שלושה חודשים, ולכל אחת צבע אחר: בחורף מלבינים מורדות ההרים משלג, באביב מתכסה המדינה בעננים לבנבנים-ורדרדים של פריחת העצים, הקיץ הגשום מביא את הגוונים הירוקים, ובסתיו בוערת שרשרת האיים בשלל גווני השלכת האדומים.

מאת: יוסי בטיולים בחו"ל21/07/091334 צפיות
יהודים, נוצרים, מוסלמים, את אלה אנחנו מכירים לא רע. בודהיסטים, זורואסטרים, בהאיים - שמענו עליהם, מכירים אותם קצת פחות אולי, אבל הם נכנסים יפה תחת הגדרה דתית ספציפית. מה עושים עם מיליארד וחצי (כמעט) סינים? איך ולאן מקטלגים אותם? ושאלה יותר מעניינת - איך הם מגדירים את עצמם?

מאת: יוסי בדיני עבודה21/07/091274 צפיות
לשכירים רבים אשר כישוריהם מוערכים על ידי מעבידיהם מוצע לחתום על חוזה עבודה. מהו חוזה זה, מה מטרתו ולטובת מי נחתמים חוזים אלו? בשורות הבאות ננסה לענות על השאלות הללו.

מאת: יוסי בבריאות גיל הזהב08/07/09983 צפיות
דיור מוגן הוא פיתרון מגורים לגיל הזהב, אשר מאפשר לקשישים לנהל אורח חיים עצמאי בסביבה מוגנת ובטוחה. להבדיל מבית אבות, מספק דיור מוגן סביבה המותאמת לצרכיו של הקשיש, אך מאפשרת לו חופש פעולה. מסגרת זו מתאימה בעיקר לקשישים עצמאיים שאינם סיעודיים, או תשושי נפש והיא מספקת להם את כלל השירותים הנצרכים על-ידם, בסביבה תומכת ובליווי פעילויות העשרה ופנאי מגוונות.

מאת: יוסי בבריאות גיל הזהב08/07/091336 צפיות
מגוון פתרונות הדיור והשירותים הנלווים לקשישים בישראל כיום הוא רחב מאוד. אנשים רבים אשר עומדים בפני הצורך למצוא פתרון דיור וטיפול להוריהם, מתקשים להבחין בין הפתרונות השונים ולקבוע מהו הפתרון המתאים ליקיריהם. לפניכם הסבר קצר על שני הפתרונות הנפוצים בתחום זה- דיור מוגן ובית אבות. חשוב להדגיש כי אלו הן למעשה מילים נרדפות, אך משתמשים בהם כיום לתיאור שני סוגים שונים של פתרונות.

מאת: יוסי בבריאות גיל הזהב08/07/091205 צפיות
החלטה על מעבר של אחד ההורים, או שניהם, לבית אבות או לבית דיור מוגן, היא לא החלטה פשוטה. כאשר הולכת ומתגבשת ההחלטה ומתחילים לבחון את האפשרויות, מגלים עולם שלם של פתרונות דיור לאוכלוסייה מבוגרת, הנבדלים זה מזה ברמת השירותים שהם מספקים לקשישים, בסוגי האוכלוסייה להם הם מתאימים ובפרמטרים רבים נוספים. על מנת להקל על תהליך הבחירה והמעבר לבית אבות או לבית דיור מוגן, ריכזנו לנוחותכם מספר פרמטרים חשובים אשר צריכים להילקח בחשבון במהלך התהליך.

מאת: יוסי בטיולים בחו"ל01/07/091541 צפיות
טיול לניו זילנד, בלי להגזים, הוא ה-כרטיס לגן עדן. המדינה השלווה בעלת הנופים הקסומים והפראיים, מספקת עבור תיירים רבים מפלט מושלם מתלאות היום יום. יש מי שמשלב טיול לניו זילנד עם טיול לאוסטרליה, ויש שבוחרים ללכת על טיול מאורגן לניו זילנד בלבד. כך או כך, רבים מהתיירים ששבים משני אתרי התיירות הללו לא ישכחו את הטיול הזה למשך זמן רב.

מאמרים נוספים בנושא בריאות גיל הזהב

מאת: שלום כהןבריאות גיל הזהב29/09/191892 צפיות
בחירת מסגרת דיור מוגן מתבטאת הן בצורך של החוסה והן ביכולות המימון של האפוטרופוס. ישנן מסגרות דיור מוגן המיועדות לחוסים קשים הסובלים מלקויות נפשיות כבדות, לצד מסגרות שנועדו רק לחוסים קלים ביותר.

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב18/04/198615 צפיות
אחרי שטיפלו בנו במשך כל החיים מגיע הרגע שבו ההורים שלנו זקוקים לעזרה שלנו. כשהם מתבגרים נדמה שפעולות רבות קשות עבורם יותר. ההליכה למכולת לרכישת מוצרי מזון עשויה להיות מאתגרת יותר, וגם מטלות בסיסיות בבית אינן פשוטות עבורם. במקרים רבים קשישים לאחר מחלה חלשים אף יותר, והאחריות מוטלת לא פעם על ילדיהם הבוגרים. עם זאת, ולמרות האהבה האדירה והרצון הרב לסייע, לילדים יש היום משפחות משלהם – וילדים משלהם. הם מתמרנים בין עבודה לסידורים, בין משפחה למחויבויות אחרות, ובתוך השגרה העמוסה הם רוצים להעניק את המיטב

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב28/03/191720 צפיות
ככל שהשנים חולפות, ההורים שלנו (וגם סבא וסבתא) מתקשים לבצע מטלות רבות בכוחות עצמם. בין אם הם זקוקים לאדם שיסייע להם בהכנת ארוחה קלה ובין אם בעזרה בניקיון הבית, הקושי בהחלט קיים – והוא גם בהחלט מובן. הבעיה האמיתית מתחילה כשאנחנו מאוד רוצים להיות שם בשבילם, אבל המציאות הופכת למאתגרת. העבודה לוחצת, המשימות נערמות ואין לנו את הזמן להספיק הכול וגם להיות שם בשביל ההורים שלנו. שירות של מטפלת לקשישים פרטי הוא בדיוק השירות שמאפשר לכל הצדדים לנצח: ההורים מקבלים את הסיוע שהם זקוקים לו, ולכם יש את הזמן לטפל

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב26/03/191676 צפיות
מדוע מזרון לפצעי לחץ כב חשוב ומדוע אתם לא יכולים לדחות למחר את התחלת השימוש בו.

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב17/01/191917 צפיות
בקצרה על כסא גלגלים חשמלי ועל כל היתרונות שבו.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181252 צפיות
מבוגרים סיעודיים זקוקים לטיפול רב יחד עם השגחה ברוב שעות היממה. טיפול ביתי באדם סיעודי כרוך בלא מעט אתגרים, הכנות, שעות עבודה וקשיים. לא כל אחד יוכל לטפל באדם סיעודי ולא בכל בית הדבר מתאפשר. פנייה לטיפול ביתי עולה על הפרק כאשר האדם הסיעודי אינו מוכן להכניס לביתו מטפל סיעודי, אינו מסכים לקבלת טיפול במוסד סיעודי וכאשר ישנה נכונות ויכולת לבני המשפחה לספק את הטיפול הדרוש.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181417 צפיות
טיפול סיעודי ביתי ניתן בהיקף מלא של 24 שעות ביממה או בהיקף חלקי של כמה שעות בכל יום. היקף הסיוע לו זקוק האדם המבוגר נקבע בהתאם למצבו הנפשי והמנטלי. ישנם מקרים בהם מספיקה עזרה של כ-3 שעות בכל יום מול מקרים בהם נדרשים סיוע מלא והשגחה 24 שעות ביממה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica