במפגש עם טכנאיות אחרות מתחוור לי כי המקצוע שלנו מתנהל לעתים קרובות באופן לא סטרילי. אני בטוחה שאם ישאלו, ללא ספק טכנאיות יאמרו כי הן פועלות לפי תקנים של אמצעי הזהירות שאותם למדו, בכדי להגן על עצמן ועל אחרים מלבוא במגע עם דם או חומרים אחרים שעלולים להיות מזהמים. מאחר וכולן עובדות עפ"י פרוטוקולים שונים, להלן מצבים יוצאי דופן בעלי חשיבות גבוהה הדורשים תשומת לב מרבית.
עזרים להגדלת הראיה:
למרות שלטכנאיות מסוימות יש ראייה מושלמת והן אינן צריכות הגדלה, חלקן משתמשות במשקפיים לביצוע פרוצדורת האיפור הקבוע. כמובן שהצורך בהגדלה אינו הבעיה הבטיחותית. הבעיה היא שהטכנאית משתמשת באותם משקפיים מגדילים לכל הטיפולים ועלולה להעביר את הזיהום ממטופלת אחת לשנייה.
שטיפת המשקפיים המגדילים במים וסבון אינו נחשב לחיטוי נאות. משקפיים עלולים להזדהם שלא במודע ופעמים רבות בזמן ההליך הטיפולי משום שנוגעים בהם על מנת להתאימם לפנים, וחושבים שהם אינם מזוהמים - מחשבה נאיבית...
הפתרון פשוט, יש לחטא את המשקפיים במכשירי עיקור כגון מכשירי האוטוקלאב למיניהם או מכשיר סטריליזטור חשמלי המעקר בעזרת כדוריות קוורץ בהתאם להוראות היצרן. אופציה נוספת לטכנאיות שאין להם מכשירים היא טבילה ממושכת של המשקפיים במוצרים רפואיים מעקרים ולאפשר למשקפיים להיות כשרים לעבודה.
פתרון לטכנאיות איפור קבוע אשר משתמשות בלופה - יש לעטוף בניילון את המעמד ללופה ואת הלופה עצמה, ולאחר סיום הטיפול יש לזרוק את הניילון ולנקות עם מגבוני חיטוי ואלכוהול כמקדם הגנה על מנת להסיר ספק.
ביגוד מגן:
כולנו היינו מעוותות פנינו מהמחשבה על שימוש באותן כפפות ממטופלת אחת לשנייה , ובכל זאת, חלק חושבות שזה אינו דבר משמעותי לגרור את השרוול על פניה של לקוחה בזמן טיפול ואז לגעת עם אותו השרוול בלקוחה הבאה! חלוקים חד פעמיים עדיפים על חלוקים ארוגים מבד, אך הם עדיין משאירים את הזרועות לא מוגנות. יש לרחוץ את הידיים ביסודיות מעבר למרפקים עם סבון אנטיספטי או להוסיף שרוולי פלסטיק חד פעמיים אשר זמינים ומציעים גימור טוב לחלוקים. השרוולים הינם חד פעמיים ומבודדים, כפי שמשתמשים בבתי חולים. כן, הם מעלים את ההוצאות, אבל עד כמה חשוב לכל טכנאית מקצועית לא להדבק או להדביק במחלה הנישאת באמצעות הדם?
מסכות:
אמנם חם, לא נוח וקלסטרופובי, אך לעולם לא אבין למה מישהי תבחר לעבוד בלעדיהן. אנו עובדות כה קרוב לפניהם של לקוחותינו, ומלבד גורם הבטיחות שמונע חילופי נוזלים לא רצויים, זה אדיב מצדנו ללבוש את המסכה במיוחד למניעת קליטת ריחות בלתי נעימים.
אביזרים חד פעמיים:
יש לשים לב שהמחטים שלנו אינן היחידות בשימוש חד פעמי. אני מאתגרת כל טכנאית המבצעת איפור קבוע בדבר הבא: לפני תחילת העבודה, הסתכלנה על אזור העבודה שלכן. האם ניתן להפטר באופן מוחלט מכל הפריטים הנמצאים על המגש? אם התשובה היא "כן", זה מצוין!
אם פריט כלשהו על המגש לא נזרק, הוא חייב להיות עטוף בצורה הרמטית ועל הטכנאית לדעת בדיוק כיצד לפרק את הפריט על מנת לחטא אותו בצורה נאותה ויסודית! למשל בעבודה עם עפרון איפור לסימון האזור על גבי הלקוחה, חשוב לעטוף אותו היטב על מנת למנוע את זיהומו.
סביבת העבודה:
אני מדמיינת את עצמי מוקפת בבועה, עם מגש העבודה שלי, הכיסא שלי והלקוחה, וזו בעצם סביבת העבודה שלי. אני מדמיינת זאת כדי להיות מודעת כל הזמן למתחם הסטריליזציה - היכן שהעבודה מתבצעת כאשר הלקוחה עטופה בסינר חד פעמי מבודד מהצוואר ועד לאגן, כמו אצל רופא שיניים.
אם את נאלצת להתרחק מסביבת העבודה, יש לנקוט את הצעדים הבאים:
1. הסירי את הכפפות ולבשי כפפות חדשות.
2. הסירי משקפי הגדלה והניחי אותם על המגש.
3. הסירי המסכה וזרקי אותה.
4. הסירי חלוק חד פעמי וזרקי אותו.
5. הסירי את הכפפות, שטפי ידיים ויבשי אותן כראוי.
הערה: לא להסתובב בשטח המשרד בחלוק אותו לבשת בזמן ההליך, הוא מזוהם!
אם את מניחה פיגמנט נוסף בכוסית הצבע או מוסיפה אלחוש נוסף, יש לקחת אותם למגש העבודה ע"י חבישת כפפות חדשות.
כאשר את מוכנה להיכנס שוב לסביבת העבודה:
1. שטפי ויבשי את ידייך.
2. חבשי כפפות חדשות.
3. עטי מסכה חדשה.
4. לבשי חלוק חד פעמי חדש.
מחטים: אין להשליך את המחטים לפח רגיל, אלא אך ורק לפח הנקרא "Safety Box" - פח אליו משליכים פסולת חדה ומזוהמת, מחשש הדקירה על ידי מחט נגועה. כאשר ה - Safety Box מתמלא, אין לרוקנו בפח רגיל, אלא להובילו סגור הרמטית למחלקת אחיות בקופ"ח הקרובה לביתך/לעסק שלך.
לסיכום, התנהלי בצורה טובה וישרה בעסק שלך, שמרי על הסטנדרטים הגבוהים שלך, ותני ללקוחות שלך כל מה שאת מצפה מהם.