לא קל להחזיק מעמד במסגרת הנישואים, במיוחד היום, כשיש פיתויים ואנשים פוזלים לכל עבר. אין פלא שכל כך הרבה זוגות פותחים בהליך גירושין על מנת לסיים את חיי הנישואים שלהם ולהתחיל דף חדש בנפרד. הליך כרוך בהכנת הסכם בו מפרטים בני הזוג המתגרשים לגבי כמה נושאים הקשורים לחיים שלהם בנפרד עם תום ההליך. בין היתר, בני הזוג צריכים לפרט בהסכם לגבי חלוקת רכוש וגם להסדיר מזונות ילדים ומשמורת אם יש להם ילדים.
חלוקת רכוש הוא נושא שאפשר להסדיר עוד לפני החתונה עם הסכם ממון. הרבה אנשים רואים בהסכם זה כמשהו מאוד קר וחסר רומנטיקה, אבל כשזה מגיע לרכוש אישי אי אפשר להשאיר מקום לטעויות וכל הזוגות, גם אם יש ביניהם אהבה גדולה, צריכים לדאוג לנושא זה. על ידי ההסכם בני הזוג מצהירים איזה חלק יתחלק ביניהם ואיזה חלק מהרכוש יישאר אצל כל אחד מהצדדים כאשר הם יתגרשו.
נושא חלוקת רכוש הוא רגיש, בעיקר אצל זוגות עם פערים כלכליים ושלא דאגו להכין את הסכם ממון. החוק קובע כי אם זוגות לא הכינו הסכם הם יתחלקו ברכוש הכולל של שניהם באופן שווה. במקרה זה, מי שיש לו ממון רב צריך לוותר על הרכוש שצבר במהלך החיים ולמסור חצי ממנו לצד השני.
חלוקת רכוש זה קלי קלות לעומת נושאים שקשורים לילדים. הליך גירושין משפיע באופן ישיר על הילדים, בין השאר בגלל שההורים צריכים להחליט מי מהם יקבל משמורת על הילדים והילדים יגדלו רק עם אחד ההורים.
על מנת להקל על הילדים ועל ההורה שקיבל משמורת עליהם, לפחות מבחינה כלכלית, החוק קבע כי ההורה הלא משמורן צריך לשלם מזונות ילדים להורה המשמורן כל חודש לפי סכום שקבעו ההורים יחד. מזונות ילדים נועדו לסייע להורה המשמורן לכסות את הצרכים של הילדים, כמו חינוך, בריאות, מזון וכדומה והסכום אינו תלוי בהכנסה של ההורה המשלם.
מזונות ילדים הוא תשלום שההורה הלא משמורן חייב לשלם ואם הוא לא עומד בתשלום כפי שקבעו ההורים בהסכם יופעלו נגדו צעדים קשים, כמו הוצאה לפועל. מי שמתחמק מתשלום באופן חריג עלול להישלח למאסר.