אתר פייסבוק, כידוע, הוא הרשת החברתית המקוונת הגדולה בעולם עם למעלה מ-750 מיליון משתמשים, כ-65 מיליארד צפיות בדפים בחודש אחד, חצי מיליארד חיפושים בחודש וכ-2 מיליארד תמונות. השימוש באתר הינו חופשי וללא תשלום, ומאפשר לגולש להצטרף ל"קבוצה חברתית" (עיר, מקום עבודה, תחביב משותף וכו') ולתקשר עם שאר חברי הקבוצה. באפשרות המשתמשים ליצור לעצמם פרופיל אישי, וכן "רשימת חברים" אליהם ניתן לשלוח הודעות ולשתף עימם מידע, תמונות וסרטונים. כ-46% מאזרחי ישראל פתחו דף משתמש באתר.
לרוע המזל, לאתר הפופולרי שהוקם על ידי מארק צוקרברג, סטודנט מאוניברסיטת הרווארד, יש לא מעט השפעות שליליות שחלקן אף מסוכנות.
הפייסבוק הוא מקום מפלטם של מתחזים רבים. אותם אנשים מזדהים כאדם אחר, יוצרים רשת הכרויות בשמו ומנצלים אותה לצורכיהם. מגדילים לעשות אלו המשתמשים בפייסבוק כמוקד לאיסוף מידע לפני ביצוע עבירה פלילית. מיקומו של הקרבן בתאריך ספציפי מאפשר להם לבצע שוד מתוכנן מראש או פריצה לביתו, מכוניתו וכו'.
הפייסבוק תורם לחופש הביטוי ומעודד אותו אך, באותה העת, מעלה על נס גזענות ופשעי שנאה נגד אוכלוסיות ספציפיות. קבוצות רבות בפייסבוק קוראות להשמדת ישראל ובמהלך חמש שנים האחרונות נפתחו מאות קבוצות המעודדות ביצוע פשעים אלימים כלפי כל סוגי האוכלוסייה. בשנת 2008 פתח נער בן 14 מקנדה דף בפייסבוק בשם "20 בנובמבר- יום הבעיטה בג'ינג'י". עמוד זה הביא לעשרות מקרים ברחבי ארה"ב וקנדה בהם, בדיוק בתאריך הנקוב, הותקפו ילדים ג'ינג'ים בבתי הספר וסטודנטים במוסדות להשכלה גבוהה.
אפקט שלילי נוסף שאמנם מסוכן פחות אבל מרגיז בהחלט הוא שימוש באפליקציות שונות בפייסבוק כאמצעי לשליחת ספאם. במקרה זה נדרש הגולש התמים לכתוב את כתובת המייל שלו במקום המיועד לכך. בהמשך יועברו כתובות אלו למפיצי הספאם העושים בהם שימוש לא חוקי.
פגיעה בפרטיות והטרדות הינן מפגע נוסף. משתמשי פייסבוק רבים, רובם חדשים, אינם מודעים להגדרות הפרטיות ההתחלתיות ואינם משנים אותן. כתוצאה מכך, נחשפים תכנים אישיים לעיני זרים, שהמשתמש התמים לא בהכרח התכוון לחשוף. בנוסף, רבים רואים בפייסבוק אתר היכרויות בפוטנציה ושולחים הצעות "מפתות" לדפי משתמשים המוצאים חן בעיניהם. בפייסבוק מבהירים שוב ושוב שהאתר לא הוקם למטרת הכרות או מציאת בן/בת זוג ומנסים למגר את התופעה אולם אין באפשרותם לשלוט לחלוטין בהטרדות מן הסוג הזה.