אין כמו לחגוג את חג האהבה, החג הרומנטי ומעורר התשוקה בארוחה מפנקת לשניים. שי דייני, שף מלון רמדה נתניה, מגיש תפריט לארוחה רומנטית המורכבת ממנה ראשונה מעוררת תשוקה, מנה עיקרית מענגת ומנת קינוח מתוקה ומיוחדת.
אנטיפסטי של פירות טרופים צלויי בגריל עם סירופ בלסמי חמאה ועלי מרווה
מצרכים לזוג:
המצרכים:
אגס
2 ליצ'י
שזיף
אפרסק
סברס
כוס חומץ בלסמי
כפית סוכר חום
50 גר' חמאה
עלי מרווה
עלי נענע לדקורציה
גבינת פרמז'ן מגורדת
אופן הכנה:
בסיר קטן מצמצמים את חומץ הבלסמי ומניחים להתקרר בטמפ' חדר.
מקלפים את הפירות וחוצים ל-2
ממיסים בקערה את החמאה והסוכר ומערבבים עם עלי מרווה. משרים את הפירות במשך 10 דקות ולאחר מכן צורבים את הפירות על מחבת גריל (צליה קלה מכל צד).
הרכבת המנה :
מסדרים על צלחת הגשה את הפירות, מזליפים חומץ בלסמי מצומצם, מפזרים גבינת פרמז'ן מגורדת ומקשטים עם עלי נענע.
זוג פילה דניס מחובקים וביניהם חציל בלדי חרוך, מוקרמים בטחינה עם סלט עלי בייבי ואספרגוס צלוי
מצרכים לזוג אוהבים:
2 פילטים של דג דניס
חציל בלדי
אחד כוס טחינה
5 אספרגוסים מקולפים חלוטים במים
שקית אחת של עלי בייבי
מיץ מלימון אחד טרי
כוס טחינה
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
קולים את החציל על הגריל, קולפים ומשאירים שלם. מטבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
חולטים אספרגוס במים חמים ( 2-3 דקות )ומעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים את המים, מייבשים את האספרגוס ומניחים בצד.
מכינים טחינה לפי הטעם האישי.
מטבלים את הדג בפלפל ומלח וצולים על הצד של העור במחבת גריל.
הרכבת המנה:
מניחים פילה דל דג על הצלחת כשהעור כלפי מטה. מניחים עליו את החציל הקלוי ומכסים בפילה השני של הדג (העור כלפי מעלה). דניס אחד על הצלחת אם עור כלפי מטה.
מסדרים בצד את האספרגוס ואת עלי הבייבי.
מזליפים על הכל שמן זית איכותי וטחינה.
סיגר חבושים מעלי פילו ברוטב דבש ארומטי וכדור גלידת וניל
מכינים ריבת חבושים ביחס של אחד לאחד: קילו סוכר וקילו חבושים. מבשלים על אש קטנה 4 וחצי שעות, מוספים כוכב אניס, שן של הל , קליפה מתפוז אחד וקליפה מלימון אחד.
לוקחים שני דפי עלי פילו ומברישים בחמאה. מפזרים בין העלים פיסטוקים טחונים ומעט קינמון.
מכסים את עלי הפילו בריבת חבושים ומגלגלים אותם לצורה של סיגר.
מברישים את הסיגר בחמאה מומסת ומפזרים פיסטוקים טחונים.
אופים במשך 12 דקות בתנור בחום של 180 מעלות.
מוציאים את הסיגר ומניחים על צלחת הגשה.
מזליפים מעט ריבה בצד, מניחים כדור גלידת וניל על הסיגר ומקשטים עם מקל וניל ועלי נענע.
בתאבון!
את הארוחה מומלץ ללוות בבקבוק יין - סוביניון בלאן צונן מסדרת כריזמה של יקב ארזה ישלים את החוויה הרומנטית.
סוביניון בלאן הוא הזן הלבן והאציל מעמק הלואר.
היינן פיליפ ליכטנשטיין יצר יין סוביניון בלאן מענבים הגדלים בכרם באזור כפר תבור. הענבים נבצרו בסוף חודש יולי 2010, והועברו לתסיסה איטית בטמפרטורה נמוכה במיכלי נירוסטה, על מנת לשמור על הטעמים והניחוחות האופיינים לזן הסוביניון בלאן.
ליין ניחוח עשבוני רענן עם רמזים של פסיפלורה, פירות טרופיים ומעט אפרסק לבן. ליין ארומה חדה האופיינית לסוביניון בלאן, טעם פריך וסיומת רעננה בפה.
מתאים לליווי מנות ראשונות, דגים, גבינות ופירות.
סוביניון בלאן 2010 מסדרת כריזמה של ארזה משווק במחיר של 29.90 ₪ .