חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

שי דייני, שף ראשי של מלון רמדה נתניה, מגיש: חגיגה בשניים - תפריט לזוג אוהבים בט"ו באב

אין כמו לחגוג את חג האהבה, החג הרומנטי ומעורר התשוקה בארוחה מפנקת לשניים. שי דייני, שף מלון רמדה נתניה, מגיש תפריט לארוחה רומנטית המורכבת ממנה ראשונה מעוררת תשוקה, מנה עיקרית מענגת ומנת קינוח מתוקה ומיוחדת.
אנטיפסטי של פירות טרופים צלויי בגריל עם סירופ בלסמי חמאה ועלי מרווה

מצרכים לזוג:
המצרכים:
אגס
2 ליצ'י
שזיף
אפרסק
סברס
כוס חומץ בלסמי
כפית סוכר חום
50 גר' חמאה
עלי מרווה
עלי נענע לדקורציה
גבינת פרמז'ן מגורדת

אופן הכנה:
בסיר קטן מצמצמים את חומץ הבלסמי ומניחים להתקרר בטמפ' חדר.
מקלפים את הפירות וחוצים ל-2
ממיסים בקערה את החמאה והסוכר ומערבבים עם עלי מרווה. משרים את הפירות במשך 10 דקות ולאחר מכן צורבים את הפירות על מחבת גריל (צליה קלה מכל צד).

הרכבת המנה :
מסדרים על צלחת הגשה את הפירות, מזליפים חומץ בלסמי מצומצם, מפזרים גבינת פרמז'ן מגורדת ומקשטים עם עלי נענע.

זוג פילה דניס מחובקים וביניהם חציל בלדי חרוך, מוקרמים בטחינה עם סלט עלי בייבי ואספרגוס צלוי

מצרכים לזוג אוהבים:
2 פילטים של דג דניס
חציל בלדי
אחד כוס טחינה
5 אספרגוסים מקולפים חלוטים במים
שקית אחת של עלי בייבי
מיץ מלימון אחד טרי
כוס טחינה
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית

קולים את החציל על הגריל, קולפים ומשאירים שלם. מטבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

חולטים אספרגוס במים חמים ( 2-3 דקות )ומעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים את המים, מייבשים את האספרגוס ומניחים בצד.
מכינים טחינה לפי הטעם האישי.
מטבלים את הדג בפלפל ומלח וצולים על הצד של העור במחבת גריל.

הרכבת המנה:
מניחים פילה דל דג על הצלחת כשהעור כלפי מטה. מניחים עליו את החציל הקלוי ומכסים בפילה השני של הדג (העור כלפי מעלה). דניס אחד על הצלחת אם עור כלפי מטה.

מסדרים בצד את האספרגוס ואת עלי הבייבי.
מזליפים על הכל שמן זית איכותי וטחינה.

סיגר חבושים מעלי פילו ברוטב דבש ארומטי וכדור גלידת וניל

מכינים ריבת חבושים ביחס של אחד לאחד: קילו סוכר וקילו חבושים. מבשלים על אש קטנה 4 וחצי שעות, מוספים כוכב אניס, שן של הל , קליפה מתפוז אחד וקליפה מלימון אחד.

לוקחים שני דפי עלי פילו ומברישים בחמאה. מפזרים בין העלים פיסטוקים טחונים ומעט קינמון.

מכסים את עלי הפילו בריבת חבושים ומגלגלים אותם לצורה של סיגר.
מברישים את הסיגר בחמאה מומסת ומפזרים פיסטוקים טחונים.

אופים במשך 12 דקות בתנור בחום של 180 מעלות.

מוציאים את הסיגר ומניחים על צלחת הגשה.
מזליפים מעט ריבה בצד, מניחים כדור גלידת וניל על הסיגר ומקשטים עם מקל וניל ועלי נענע.

בתאבון!

את הארוחה מומלץ ללוות בבקבוק יין - סוביניון בלאן צונן מסדרת כריזמה של יקב ארזה ישלים את החוויה הרומנטית.

סוביניון בלאן הוא הזן הלבן והאציל מעמק הלואר.

היינן פיליפ ליכטנשטיין יצר יין סוביניון בלאן מענבים הגדלים בכרם באזור כפר תבור. הענבים נבצרו בסוף חודש יולי 2010, והועברו לתסיסה איטית בטמפרטורה נמוכה במיכלי נירוסטה, על מנת לשמור על הטעמים והניחוחות האופיינים לזן הסוביניון בלאן.

ליין ניחוח עשבוני רענן עם רמזים של פסיפלורה, פירות טרופיים ומעט אפרסק לבן. ליין ארומה חדה האופיינית לסוביניון בלאן, טעם פריך וסיומת רעננה בפה.
מתאים לליווי מנות ראשונות, דגים, גבינות ופירות.

סוביניון בלאן 2010 מסדרת כריזמה של ארזה משווק במחיר של 29.90 ₪ .

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

בברכה,

רונן הלל,

רונן הלל תקשורת ויחסי ציבור

03-6855282

052-2508109

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רונן הלל

מאת: רונן הללניהול12/07/142513 צפיות
הצלחה עסקית בכוחות עצמך, האם זה אפשרי? אלי שביט עם הפתרונות והדרכים, בחמישה צעדים קלים וברי ביצוע

מאת: רונן הללעסקים - כללי03/05/141542 צפיות
בבניית בניין בן 5 קומות + 2 קומות מרתפי חנייה , 24 יחידות דיור עבור קבוצת קבוצת רכישה יהודה הימית, המורכבת מאנשי עסקים, עורכי דין, בעלי מקצועות חופשיים ופרסומאים.

מאת: רונן הללשיווק19/04/142013 צפיות
רשת אלטו איטליה, המתמחה גם בנעלי עור מגביהות לגברים, מתרחבת ומודיעה על פתיחת 4 סניפים חדשים בתל אביב, בראשון לציון, בירושלים ובאילת, בהשקעה של 2 מיליון ש"ח.

מאת: רונן הללספורט ימי 19/04/146183 צפיות
נבחרות השייט של ישראל יצאו לאליפות אירופה לנוער בגלשני ביק בגרדה, איטליה,ולגביע העולם בהייר, צרפת

מאת: רונן הללתיירות ונופש - כללי05/09/131365 צפיות
מדריך הטיולים אבי קומפני מזמין אתכם להיות שגרירים של רצון טוב עבור מדינת ישראל

מאת: רונן הללעסקים, מימון וכספים29/08/132489 צפיות
מאת רו"ח מוסא מושיק ג'ריס

מאת: רונן הללעסקים - כללי14/07/131224 צפיות
אמירת תודה זו דרך מצוינת להודות על נתינה ולהעריך קבלה ועשייה. בקורס סטארט אפ של אלי שביט לומדים הסטודנטים איך להקים עסק מצליח בלי שום הלוואה ועל כך תודתם. הנה דברים שכתבו הסטודנטים והתלמידים של אלי שביט. אנו בחרנו להציגם כאן לפניכם, כדי שגם אתם תחשפו לקורס סטארט אפ של אלי שביט ותכירו את היתרונות של מעבר מסטטוס של שכיר לעצמאי. וזה הזמן להגיד גם לכם תודה רבה ובהצלחה.

מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל - כללי

מאת: דוד כהןמתכונים ואוכל - כללי02/04/205696 צפיות
כשמתכוננים לעריכת ארוחה חגיגית, לא מתחשבים רק באוכל אלא גם בעיצוב השולחן. בדרך כלל משתמשים בכלי הגשה יוקרתיים. כלים אלה יכולים להיות גם מפלסטיק, כלים חד פעמיים. הבאנו כמה טיפים לשימוש בכלי הגשה חד פעמיים יוקרתיים.

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי24/03/205606 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: shlomy מתכונים ואוכל - כללי22/01/205873 צפיות
מתכננים אירוע בקרוב? רוצים לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע, וזה שיתרום להצלחה שלו בצורה הטובה ביותר? אם כן כדי לכם לקרוא את המאמר הבא:

מאת: ניב אבןמתכונים ואוכל - כללי21/01/205990 צפיות
אך מה ניתן לעשות כאשר רוצים לחגוג אירוע באווירה יותר אישית, מבלי לאבד את הייחודיות של ארוחת שף טעימה ומזמינה ללא טרחה שמצריכה עמידה מול כיריים ותנורים בוערים? בשביל זה בדיוק קיימים שפים אישיים.

מאת: שרון צרפתימתכונים ואוכל - כללי13/11/196274 צפיות
יש לשים את הדגש לגבי התוכן האישי על מנת לרדת מהר ובהצלחה

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי30/07/196507 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: חיים נוימתכונים ואוכל - כללי25/10/183257 צפיות
מסעדת "וינה" השוכנת ברחוב בן יהודה 62 בתל אביב היא מסעדה ותיקה שנוסדה לפני כשבעים שנה והמתמחה באוכל יהודי נוסח מזרח-אירופה. בשנים האחרונות קמה לה עדנה לארוחה מבית האימא הפולניה או הרומניה או הרוסיה ורבים שבים ופוקדים מסעדות המתמחות באוכל היהודי המנחם הזה, חלק רב מהם תיירים ולאחרונה גם צעירים שחזרו ממסע קניות בארצות מזרח אירופה ובמיוחד מפולין, שם הפירוגי הוא מאכל לאומי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica