לאורך השנים הומצאו כל מיני שיטות מעניינות לנישואים, כמעין אלטרנטיבה לנישואים המוכרים לכולם על פי מירב המדינות. כאשר בני זוג רוצים להינשא, הם צריכים להגיע שניהם אל טקס הנישואים ולערוך את הטקס בנוכחות איש דת או כל מי שמוסמך מטעם המדינה לערוך את הטקס. נישואי פרגוואי שינו את חוקי המשחק.
עד לפני מספר שנים, נישואי פרגוואי נחשבו לאחת האלטרנטיבות הטובות ביותר לכל מי שרצו להינשא ולא אהבו או התחברו לשיטת הנישואים המקובלת אצלם. בין אם מדובר על נישואים בסגנון דתי במקרה של ישראל, או חתונה אזרחית רגילה במקרה של מדינות אחרות. נישואי פרגוואי ביטלו את נוכחות בני הזוג.
לא להיות שם כזה קורה
נישואי פרגוואי נתנו לבני הזוג את היכולת להינשא ללא כל צורך להגיע אל הטקס. כל מה שהיו צריכים לעשות זה לשלוח נציג עורך דין מטעמם, שבעצם היה מסדר את ענייני הרישום אל מול הגורמים הרלוונטיים בפרגוואי ויותר מזה לא היה צריך. הקלות והמהירות שבה הנישואים הללו התרחשו נתנו רוח גבית חזקה לשיטה הזו.
לפני מספר שנים שונה החוק בפרגוואי וכיום לפחות אחד מבני הזוג צריך להיות נוכח בטקס. יחד עם זאת עדיין מדובר בשיטה מאוד מהירה ונוחה כדי לזרז עניינים. יש מי שיבקשו להינשא בדרך הזו כדי להימנע עד כמה שניתן מנישואים על פי המסורת המקובלת אצלם ובמדינת ישראל יש לדבר משמעות גדולה מאוד, לאור המצב הקיים.
להימנע מנישואי דת
נישואי פרגוואי מאוד נוחים ליהודים שלא רוצים להינשא על פי חוקי מדינת ישראל, משם שעל פי החוק הישראלי הנישואים היחידים המוכרים ליהודים הם נישואים דתיים בנוסח האורתודוקסי ולא כל דבר אחר. לדבר יש השלכות מאוד גדולות על מי שאינם רוצים חתונה שכזו, ולכן נישואים אזרחיים מכל סוג שהוא הם החלופה.
יש לומר כי הנישואים הללו הם יקרים יותר וכיום גם מעט מסורבלים יותר. אחד מבני הזוג חייב להיות נוכח במעמד הטקס, מה שמייקר את עלות הנישואים האזרחיים ומסרבל אותם, שכן צריך להגיע לפרגוואי. כל זוג והשיקולים שלו. תמיד צריך לדעת כמה אפשר וכמה רוצים להוציא על נישואים מן הסוג הזה, הדורשים מאמץ.
להכיר בנישואים הללו בישראל
על פי החוק הבינלאומי, במדינת ישראל אמנם לא ניתן להתחתן בנישואים אזרחיים, שכן החוק הישראלי לא מכיר בכך. במידה ומדובר על נישואים אזרחיים ביעדים אחרים בעולם, כאן התמונה נראית שונה. המדינה מחויבת להכיר בהתמסדות הזו ומשרד הפנים רושם את בני הזוג שנישאו כזוג לכל דבר, על פי חוקי המדינה.
כל מה שצריך לעשות זה להשיג את תעודת הנישואים שהונפקה לאחר טקס הנישואים האזרחי ולהגיש העתק מתורגם לאנגלית למשרד הפנים. יש לעשות זאת בהתאם לנהלים, על מנת שלדבר תהיה משמעות חוקית גם לאורך שנים קדימה.