כל נהג ותיק יוכל לספר לכם גם לאחר שנים רבות את סיפור הטסט אך רובנושוכחים כי בדרך אל הרשיון הנכסף היינו צריכים לעבור לא רק שיעורי נהיגה אלאגם לימודי תאוריה שבסופם ניגשנו למבחן התאוריה. לימודי תאוריה הינם חלקבלתי נפרד מתהליך השגת הרישיון, וישנם לא מעט אנשים שעבורם מהווה הדברמכשול רציני.
מבחן התאוריה כולל שאלות במגוון רחב של תחומים, וביניהם שאלות על מבנה המכונית, תחזוקה שוטפת ועוד. עיקר המאמץ של לימודי תאוריה מושקע, עם זאת, בלימוד חוקי התנועה ותקנות התעבורה, וכמובן זיהוי התמרוריםוסימני הדרך השונים. אמנם לאחר כמה שנות נהיגה נראים אלו כמובנים מאליהם,אך לימודי תאוריה מתקיימים כאשר התלמיד עדיין חסר ניסיון בכביש, ולכן אינםכה פשוטים.
לימודי תאוריה ובעיות קשב וריכוז
כדי לסבך עוד יותר את העניינים, הרי שכיום ישנה מודעות גדולה לעובדה כיחלק גדול מן האוכלוסייה סובל מבעיות קשב וריכוז. בעיות אלו נעות על ספקטרוםרחב של תופעות, וכך למשל ישנם כאלו הסובלים מריכוז יתר או מאופיינים גםכהיפראקטיביים. עבור אנשים אלו אין הבדל בין לימודי תאוריה לבין הלימודיםבבית הספר, הן מבחינת הקשיים והן מבחינת הפתרונות.
בעיות קשב וריכוז עלולות להפריע לתלמיד המתחיל לימודי תאוריה בשתי דרכים. ראשית, ביכולת להתרכז בלימודים ולשנן את החומר הרב אותו ישללמוד. אנשים הסובלים מבעיות קשב וריכוז נוטים "לקפוץ" מנושא לנושא, ותהליךהלימוד מופסק פעמים רבות. שנית, גם כאשר התלמיד כבר יודע את החומר הואעלול להתקשות במילוי המבחן עצמו.
לימודי תאוריה – ללמוד לאט ובטוח
הצעד הראשון בהתמודדות עם בעיות קשב וריכוז הוא ליצור סביבת לימודמתאימה. לימודי תאוריה יכולים לקחת זמן רב יותר עבור אנשים עם בעיות קשבוריכוז, ומומלץ להקדיש לנושא כמה חודשים. חלוקה נכונה של חומר הלימודמאפשרת לימודי תאוריה במנות קטנות של רבע או חצי שעה בכל פעם, בהתאם לסףהריכוז האינדיווידואלי.
מורים וקורסים מקצועיים של לימודי תאוריהיכולים להועיל לכל אחד, אך עבור מי שסובל מבעיות קשב וריכוז הם כמעט הכרח.לימודי תאוריה הניתנים על ידי מורים מקצועיים יוצרים מסגרת מבוססת עבורהתלמיד, ולא מאפשרים לו "לברוח" לגירויים אחרים שיסיחו את דעתו. מורה טובידע להתאים גם את דרכי השינון ליכולותיו ומגבלותיו הייחודיות של התלמיד.
נשימה ארוכה – ניגשים למבחן
לאחר לימודי תאוריה תרגישו מוכנים מספיק אפשר לגשת למבחן. ניתן להיבחןבכל עת, ולכן אין שום סיבה לגשת למבחן כאשר מרגישים לחוצים או מבולבלים.חבל לבזבז חודשים של לימודי תיאוריה ולהיכשל, מה גם שמבחן חוזר עולה כסף. בהתאם לכך מומלץ למי שנמצא בטיפולתרופתי (כגון ריטלין) לקבוע את מועד המבחן כך שהשפעת הטיפול תהיה בשיאה.
למרותכל זאת הרי שגם עבור אלו מאיתנו הסובלים מבעיות קשב וריכוז, לימודי תאוריהיביאו בסופו של דבר להצלחה במבחן. גם אם נכשלתם, תמיד אפשר לחזור מעט עללימודי תאוריה ולגשת שוב ושוב עד שתעברו. כדאי לדעת לסיום כי משרד הרישוימעניק הקלות לסובלים מבעיות קשב וריכוז כגון הארכה של זמן הבחינה או מבחןבעל פה.