חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מזונות אישה

מאת: שלי שוסטר, עו"דדיני משפחה20/07/20091239 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אישה זכאית למזונות מבן זוגה כל עוד היא נשואה לו, זכות זו הוקנתה לאישה מכוח התחייבות הבעל בחתימתו על כתובתה במסגרתה התחייב לספק לאישה:

  •  שארה- מזונות האישה;
  •  כסותה- ביגוד, הנעלה וקורת גג;
  • עונתה- קיום יחסי אישות;

זכותה של האישה למזונות אינה זכות החלה רטרואקטיבית והיא קמה לה מיום הגשת התביעה לתשלומם, אלא אם הוסכם אחרת בהסכם גירושין או בכל הסכם אחר.

לאחר גירושיהם של בני הזוג, הבעל אינו חייב עוד בתשלום מזונות האישה שכן תנאי בסיסי לתשלום מזונות אישה על פי ההלכה הוא כי בני הזוג יגורו יחדיו, אלא אם הוסכם אחרת.

ישנם מקרים שבהתקיימם מאבדת האישה את הזכות למזונותיה ואלו הם:

  • אישה נואפת- אם האישה בגדה בבעלה או לפי לשון התורה "זינתה בבעלה".
  • אישה מורדת- האישה הוגדרה על ידי בית הדין כאישה מורדת, קרי, אישה אשר איננה ממלא את תפקידה בבית או מסרבת לקיים יחסי אישות עם בעלה.
  • אישה עובדת- עפ"י ההלכה אישה אינה צריכה לעזור בפרנסת הבית, אולם אם היא מסייעת בפרנסת הבית, מאבדת היא את זכותה למזונות שכן מעתה משכורתה תיחשב למזונותיה.
  •  אישה שעזבה את הבית- מכל סיבה שהיא אפילו המוצדקת ביותר.

שיעורם של מזונות אישה מורכב מצרכיה של האישה וביניהם צרכיה הבסיסיים, כגון: לבוש, מדור, מזון ובריאות וכן צרכים אשר הינם בגדר מותרות כגון: רכב, קוסמטיקה ואיפור, בילוי ופנאי ותרכים רפואיים.

לא זו אף זו, האישה זכאית למזונות בהתאם לרמת החיים שהורגלה לחיות בבית בעלה או בבית אביה, לפי הגבוה מבין השניים, זאת משום שזכות האישה למזונות בהלכה מעוגנת בעיקרון "עולה עמו ואינה יורדת עמו".

הגשת תביעה למזונות אישה תוגש על ידי האישה לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני, אולם אם הקדים הבעל והגיש לבית הדין הרבני תביעה לגירושין וכרך בה את מזונות אשתו, לא תוכל האישה להגיש תביעה למזונות בבית המשפט לענייני משפחה.

דברי ההסבר פורטו במאמר זה בצורה חלקית, תמציתית וכללית. בשום מקרה אין לראות בהם את נוסח החוק. המאמר לא מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי, ובכל מקרה מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בדיני משפחה לצורך קבלת ייעוץ בדבר זכויותיכם ע"פ הדין.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

שלי שוסטר, עו"ד

מאור - שוסטר משרד עורכי דין

טל': 077-5006363 פקס: 077-5008403

דרך מנחם בגין 44, תל אביב 66183

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת שלי שוסטר, עו"ד

מאת: שלי שוסטר, עו"דסדר דין אזרחי07/03/101583 צפיות
על מנת שקרנית תחוב באחריות לפיצוי נפגע תאונת דרכים נדרש בראש ובראשונה, כתנאי סף, שהנפגע יעמוד בכל התנאים לזכאות לפיצויים לפי חוק הפיצויים.

מאת: שלי שוסטר, עו"דנזיקין07/03/101412 צפיות
האם זכאותו של אדם (כלפי קרנית) שנפגע בתאונת דרכים שבה פרטי הנהג הפוגע אינם ידועים, מותנית במאמץ ושקידה מצד הנפגע לאיתור פרטי זהותו של הנהג הפוגע?

מאת: שלי שוסטר, עו"דחוק ומשפט - כללי06/03/101987 צפיות
האתר הוקם במטרה לספק לעורכי הדין פלטפורמה חברתית, קהילתית ופרסומית, שתאפשר להם לשמור על אינטרקציה בין חבריהם למקצוע ובין לקוחות פוטנציאלים וקיימים.

מאת: שלי שוסטר, עו"דנזיקין01/03/101877 צפיות
בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה מתמדת במספר תאונות הדרכים בישראל. תאונות הדרכים הפכו מזמן למכת מדינה, מספר הנפגעים מתאונות גדול ממספרם של הנפגעים מכל גורם אחר כדוגמת מלחמות ישראל ופיגועי טרור. מאז קום המדינה נהרגו בכבישים 30,060 בני אדם.

מאת: שלי שוסטר, עו"דדיני משפחה01/03/103088 צפיות
בני הזוג נשואים שאינם משתייכים לאותה עדה דתית, המעוניינים לסיים את נישואיהם יעשו זאת באמצעות הליך הקרוי 'התרת נישואין', במסגרת הליך זה תוגש על ידי בני הזוג או על ידי אחד מבני הזוג תביעה להתרת נישואין לבית המשפט המוסמך, זאת בשונה ממקרה בו שני בני הזוג המשתייכים לאותה עדה דתית, במצב זה אם יבחרו בני הזוג להתגרש יהא עליהם לפנות לבית הדין הדתי, שכן חוק התרת נישואין אינו חל עליהם.

מאת: שלי שוסטר, עו"דדיני משפחה20/07/091345 צפיות
ההתפתחות והשינויים שעברה החברה המודרנית יצרו מסגרות משפחתיות חדשות, מסגרות אשר לא היו מקובלות ונפוצות בעבר. אם בעבר היה נהוג כי בני הזוג יינשאו זל"ז, יגורו יחדיו ויביאו ילדים לעולם, כיום, בני זוג רבים בוחרים לקיים מסגרת משפחתית אולם מבלי להינשא זל"ז

מאת: שלי שוסטר, עו"דדיני משפחה20/07/091295 צפיות
בני הזוג נשואים שאינם משתייכים לאותה עדה דתית, המעוניינים לסיים את נישואיהם יעשו זאת באמצעות הליך הקרוי 'התרת נישואין', במסגרת הליך זה תוגש על ידי בני הזוג או על ידי אחד מבני הזוג תביעה להתרת נישואין לבית המשפט המוסמך.

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211647 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211466 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201796 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182151 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181717 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181846 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171895 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica