כריך חמאת הבוטנים של אלביס פרסלי
חומרים להכנת 4 כריכים
8 פרוסות לחם דקות (מומלץ חלה)
1/2 כוס חמאת בוטנים
4 בננות בשלות, קלופות ופרוסות
1 ביצה
2/3 כוס חלב
2 כפות סוכר
50 גרם חמאה או 1/3 כוס שמן צמחי
להגשה: קינמון ואבקת סוכר (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מורחים שכבה עבה של חמאת בוטנים עלארבע פרוסות, מפזרים פרוסות בננה וסוגרים את הכריך.
- טורפים בקערה את הביצה, החלב והסוכר.
- ממיסים מעט חמאה במחבת, טובלים כלסנדוויץ' בבלילת הביצה והחלב משני הצדדים ומטגנים למשך 2 דקות מכל צד, או עדשמזהיב. מטגנים סנדוויץ אחר בקוביית חמאה חדשה בכל פעם, ומנגבים את שאריותהשומן מהנגלה הקודמת בנייר סופג לפני שמתחילים נגלה חדשה (אחרת המטבח יתמלאבריח של שרוף). כדי לשמור על הסנדוויצ’ים המוכנים חמים עד להגשה, שמים אותםבתנור בטמפרטורה של 150 מעלות (עד 20 דקות, אחרת הם מתייבשים)
- מעדיפים לאפות במקום לטגן? מניחים אתכל הסנדויצים בתבנית פיירקס ושופכים מעליהם את הבלילה. אבל שימו לב, במקרהכזה צריך להכפיל את כמות הבלילה (2ביצים, 1ו-1/2 כוסות חלב, 4 כפות סוכר). אופים בטמפרטורה של 150 מעלות במשך 40דקות.
- מגישים עם קינמון ואבקת סוכר.