חוק זכויות הדייר בדיור הציבורי הקיים, מסדיר את זכויותיהם שלהמתגוררים בדיור הציבורי, אך איננו מסדיר את זכויותיהם של הדיירים במקרה שלפירוד בין בני הזוג. נכון להיום, הנושא מוסדר באופן חלקי בנהלי משרדהבינוי והשיכון, ואלו קובעים כי ההורה המחזיק במשמורת על רוב הילדים, הואזה שיהיה זכאי להמשך המגורים בדירה הציבורית.
צפו ביוזמת החוק ח"כ רוחמה אברהם במליאת הכנסת (19.7.11)
הצעת החוק של ח"כ רוחמה אברהם בלילא,מבקשת להסדיר בחקיקה ראשית את זכויות המגורים בדירה הציבורית במקרה שלפירוד, לתקן את הנהלים הקיימים ולהסדיר את אכיפת המנגנון לפי החלטת הועדההכוללת: נציג בינוי ושיכון, נציג הרווחה (עובד סוציאלי) ונציג החברהשבבעלותה הדירה.
ח"כ רוחמה אברהם בלילא מבהירה כי הזכויות על הדירה אינן חלק מנכסי בני הזוג ולפיכך, לא חלותעליהן הוראות "חוק יחסי ממון בין בני זוג" והן אינן ניתנות להעברה אולביטול. עוד מוסיפה ח"כ רוחמה אברהם:"אני רוצה לקבוע כי עזיבת האישה את הדירה הציבורית למקלט לנשים מוכות, לאתתפרש כויתור על זכויותיה בדירה ואין בהסדר הזה בבן הזוג המפונה לסיוע עלפי החוק".
הצעת החוק מעגנת את העברת הזכויות בדירה הציבורית במקרה של פירוד בניהזוג ובהתאם לצרכי הילדים וצרכיו של בן הזוג הנזקק מבין השניים, "שלצעריברוב המקרים זו האישה" אומרת ח"כ רוחמה אברהם.
אחד העקרונות החשובים העומדים מאחורי החוק, הוא לפתור את המקרים בהם אחדמבני הזוג מפחד לעזוב את הדירה גם במקרים של אלימות, מחשש לאבד את הזכותבדירה הציבורית.
"אין לי ספק שברגע שנכניס את החוק הזה לספר החוקים של מדינת ישראל,אנחנו נושיט את היד לאותן הנשים אשר פוחדות לעזוב את הדבר שהוא למעשה בפועללא שלהן, את הזכות בדיור הציבורי" מסכמת בלילא.