בניהול נכסים יש אחריות גדולה. כמעט ושאי אפשר להחזיק נכס ולא לטפל בו.
נראה שבמיוחד אנשים פשוטים (כמו אזרח ממוצע שמחזיק בבעלותו דירה להשכרה) מתקשים יותר בעניינים מעין אלה. ניהול נכסים עלול לפעמים להיות "גדול עליהם". לפעמים זה קשה פחות ולפעמים יותר.
על בעל הנכס לחשוב על הרווח וההפסד שבעניין ניהול נכסים שבבעלותו והאחזקה שלהם (ולא רק הפיננסיים).
ההתמודדות עם העניין תלויה בכמה משתנים: כמה בעייתי הנכס עצמו (אם בכלל), כמה הנכס מכניס לו מול כמה הוא משקיע בו (ברוטו, אפילו כולל דלק),
עם איזה אנשים עליו להתמודד במקרה של השכרת נכס, אם יש זמן ופניות נפשית לטפל בנכס ועוד.
כשהעניין קשה מדי, במקום למכור את הנכס, יוכל הבעלים פשוט להעביר אותו לניהולה של חברה מקצועית של ניהול נכסים, ותגבה ממנו על זה כמובן.
עם חברת ניהול נכסים מקצועית אבל עדיין זולה (כך שעדיין נשאר רווח מהנכס) העניין יכול להיות משתלם מאוד, מאחר וכעת אין רעש ובלאגן והנטל שבא עם ניהול נכסים כבר לא נופל על הבעלים. והתשלום על כך זול, מה שהופך את העניין גם לרווחי.
פיקוח בנייה: פיקוח בנייה נועד לוודא שהבניה תעשה כהלכה.
על המפקח לדאוג ללוחות זמנים, היתרים, מסמכים, איכות חומרים,
תיאומים עם הקבלן והרשויות, עריכת מדידות, עבודה עם מנהל הפרויקט ועוד.
פיקוח בנייה צמוד על כל השלבים חשוב ביותר, כמו גם עבודה דמיניסטרטיבית-פיננסית ודיווח צמוד לאדריכל.אסור לחרוג מהתקנים ומדרישות הרשויות. על המפקח גם לדאוג, בסופו של דבר, למלא את דרישותיו של הבעלים, המהווה סוג נוסף של פיקוח בנייה.
אי-עמידה בתקני הבניה ובדרישות הלקוח בשל עבודת פיקוח בנייה גרועה עלולות לגרום למפקח הבניה צרות רבות, כמו תביעה משפטית לא פשוטה כתוצאה מרשלנות וסיכון חיי אדם.
רשלנות רצינית אכן יכולה לסכן חיי אדם: את הבונים בזמן העבודה או את המתגוררים בבניין או בבית לאחר הבניה, מה שמראה שוב על רמת הקריטיות של פיקוח בנייה מקצועי.
במקביל לפיקוח על עבודת הבנאים, חשוב גם לדאוג לרווחתם ולבטחונם.
פיקוח בנייה אחראי, בנוסף להומאני, יוכל להשפיע לטובה על התוצאה הסופית.
על הבעלים, מצד שני, לבחור חברה רצינית ואמינה עם פיקוח בנייה רציני וותק,
מאחר ובתחום זה אסור לעשות שגיאות.
רצוי גם למצוא מפקח בניה טוב מבחינה פיננסית, שמחזיק יומן עבודה, מתנהל יפה עם הקבלן, ומשתדל לצמצם עלויות.