כאשר מדמיינים שכונה של עשירים, תמיד עולה לראש תמונה של רחוב מפואר עם בתים אדירי ממדים, וכמובן, בריכות שחיה בכל חצר של בית. אז אפשר להקיץ מהחלום ולגלות שלמעשה בריכות שחייה ביתיות זה לא "מצרך" כל כך יקר. לא סתם ישנה עליה במספר הבתים עם בריכות שחיה. כיוון, שצריך לזכור שבבתים בנייה של בריכות שחייה ביתיות מעלות את ערך הבית בצורה דרסטית. בנוסף להגשמת חלום רטוב של בעלי הבית.
איך מתחילים לתכנן בריכה
צריך לדעת שגודלם של בריכות שחיה מושפע למעשה, אך ורק, ממגבלות השטח עליו אמורה הבריכה לקום. עומקם של בריכות שחייה ביתיות יכול להיות, למעשה, בכול עומק שהוא. כמובן שיש צורך להתאים את הבריכה למשתמשים. בריכות שחיה רדודות מתאימות לילדים קטנים או לקשישים, ואילו בריכות שחייה ביתיות עמוקות יותר, נועדו למי שמייעד את הבריכה הביתית לשחייה יותר ספורטיבית.
סוגי בריכות
ישנם שני סוגים עיקריים של בריכות שחיה, בריכות בנויות ובריכות עיליות.
בריכות בנויות, הם בריכות שחייה ביתיות הבנויות מחומרים חזקים יחסית כגון בטון וברזל. לרוב בריכות אלו דורשות עבודת חפירה ובנייה מרובות. עלותם גבוהה מאוד ומשך העבודה בדרך כלל ארוך למדי, מספר שבועות ועד חודשים מספר. ,לעיתים אפשר לבנות בריכות שחיה אלו אך ורק בזמן בניית הבית כמו במקרה של בריכת בטון.
בריכות שחייה ביתיות עיליות, הן למעשה בריכות הבנויות מחומרים פשוטים וזולים בהרבה מהבריכות הבנויות. כל מה שצריך בבריכות אלו, זה להניחם בחצר ולעיתים להוסיף בסיס פשוט למניעת פגיעה בבריכה. משך ההקמה של ברכות שחייה אלו קצר למדי, כמספר שעות.
עיצוב הבריכה
ייחודם של בריכות שחייה ביתיות הוא למעשה, שבריכה אינה סתם מבנה בבית אלא חלק שיכול לתרום לעיצוב הבית, ואף לשדרג אותו במידה שלא תאמן. ניתן לעצב את הבריכה עצמה בצורות שונות, מלבד המלבן המסורתי. וכן, ניתן להוסיף לבריכה תאורה מיוחדת, כגון, כזאת שיוצאת מהמים. ניתן להשתמש בחצרות עם בריכות שחיה כאטרקציות אירוח לחברים, שלא לדבר על ימי הכיף לילידים ולמשפחה בימי הקיץ החמים.