סוללת הליתיום מספיקה לכ- 300-500 מחזורי פריקה טעינה, אורך חיי הסוללה יכול לנוע בין 2-3 שנים בשימוש נכון ופחות מחצי שנה בשימוש לא נכון, טיפים לשימוש נכון בהמשך המאמר...
בעבר היו מייצרים סוללות ניקל קדיום שלהם היו בעיות זיכרון והיו מגיעות למצב שלא היו עוברות אחוז טעינה מסוים, לאחר מכן עברו לסוללות ניקל מטאל וכיום הסוג הנפוץ של סוללות נטענות הם סוללות ליתיום יון וליתיום פולימר.
כיום, מחקרי סוללות מתמקדים בעיקר על כימית הליתיום, כך שאפשר להניח שבעתיד כל מכשיר נייד יופעל על ידי סוללת ליתיום. בהרבה מקרים סוללות הליתיום יון עדיפות על סוללות ניקל ועל שאר יסודות כימים בסיסיים ולכן הביקוש לסוללות ליתיום גודל.
הרכב סוללת הליתיום ממשיך להשתפר ללא הרף. מתכות חדשות וקומבינציות כימיות חדשות מנוסות כל שישה חודשים על מנת להגדיל את כמות האנרגיה ולהאריך את חיי הסוללה.
סוללת הליתיום מספיקה לכ- 300-500 מחזורי פריקה טעינה.
הסוללה מעדיפה פריקה חלקית מאשר פריקה מלאה, יש להימנע מפריקה מלאה כשמתאפשר.
לרוב סוללות הליתיום בשוק כיום מעגל אלקטרוני שמציין אחוזי הטעינה/אנרגיה בסוללה, לעיתים מתעוררים מצבים בהם המעגל הזה לא מציג את המידע באופן נכון - פריקות קצרות עם טעינות חוזרות אינן מספקות את הכיול שצריך על מנת לסנכרן ולהציג את קיבולת האנרגיה הבסיסית של הסוללה.לעומת זאת פריקה מלאה מכוונת והטענה מלאה כל 30 הטענות, מתקנת את הבעיה הזאת.
אם לא תתבצע פריקה מלאה והטענה, דיוק הצגת קיבולת האנרגיה של הסוללה תרד ותרד ותהיה פחות מדויקת.
הזדקנות סוללת הליתיום הוא נושא שלרוב מתעלמים ממנו. סוללת ליתיום אשר משתמשים בה באופן טיפוסי מחזיקה מעמד בין 2-3 שנים. לבסוף, תא ההתנגדות בסוללה מגיע לנקודה בה הסוללה לא יכולה יותר להעביר את האנרגיה האצורה בה למרות שהסוללה עדיין מלאה באנרגיה. בגלל הסיבה הזאת, סוללה ישנה יכולה להישמר ליותר זמן ביישום שמושך פחות זרם בפעולות שדורשות הספק גבוה.
אורך חיי סוללת הליתיום תלוי בטמפרטורה הסביבתית ובצורת ההטענה.
השאלה הנשאלת על ידי רבים היא לכמה זמן שימוש טובה הסוללה וחשוב להבין שהעניין תלוי בצריכה של המכשיר בו אתם משתמשים ולכן אין תשובה חדה המציינת זמן מדויק של פעילות הסוללה עד לפריקתה, זמן העבודה של הסוללה תלוי בהמון משתנים כמו עוצמת תאורה שאתם מגדירים במכשירים השונים והפעלה או כיבוי של מעגלים אלקטרוניים נוספים במכשיר הנייד כמו, טלפון, WiFi, Bluetooth, GPS ועוד כל מיני מערכות אלקטרוניות.
קוים מנחים לשימור והארכת חיי הסוללה:
•- המנע מהטענה מלאה לעיתים קרובות מכיוון שזה מוסיף מתח על הסוללה.
•- חיבור מכשיר חשמלי עם סוללה נטענת באופן קבוע למטען מקצר את חיי הסוללה באופן משמעותי ויכול להביא אותה למצב שהיא לא תתפקד כבר לאחר פחות מחצי שנה, מעבר לקיצור תוחלת החיים טעינה לאורך 24 שעות יכולה לגרום לסוללה להתנפח ולגרום לנזק פיזי למכשיר האלקטרוני.
•- מספר פריקות חלקיות עם הטענות לעיתים קרובות עדיפות לסוללות ליתיום מאשר פריקה מלאה.
•- הטענה חלקית של סוללת הליתיום אינה פוגעת בסוללה מכוון שלסוללת ליתיום אין זיכרון הטענה. (חיי סוללה קצרים למשל במחשב נייד נגרמים בעיקר מחום מאשר מהטענה ופריקה של הסוללה).
•- סוללות עם מעגל שמציין קיבולת אנרגיה צריכות לעבור מידי פעם כיול על ידי ביצוע פריקה מלאה של הסוללה פעם ב30 הטענות.
•- שמור על סוללת הליתיום במקום קריר.
•- המנע מלהשאיר את הסוללה במכונית חמה.
•- על מנת להאריך את חיי הסוללה באחסנה הבא את הסוללה למצב של 40% טעינה.
•- המנע מקניית סוללות ליתיום לשימוש בזמן מאוחר יותר מאחר ואורך החיים עומד על 2-3 שנים גם אם אתה לא משתמש בסוללה.
•- שים לב לתאריך ייצור הסוללה - אל תקנה סחורה ישנה.
•- אם יש לך סוללת ליתיום רזרבית, שמור אותה במקרר, אל תקפיא אותה בפריזר.
נכתב על ידי מעבדת כף יד - www.GPSNOW.co.il