חפש מאמרים:
שלום אורח
23.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

תוכנת iGO 8 - ניווט בתלת מימד

מאת: gpsnowתוכנה27/01/20096962 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בנוסף למפות ישראל, מערב אירופה, מזרח אירופה וארצות הברית יצאו לשוק בנובמבר 2008 חבילות מפות חדשות, המתאימות ל- PND (מכשירי ניווט ייעודיים) ול- PDA (מחשבי כף-יד) המריצים את תוכנת iGo ולמבחר רזולוציות מסך.

IGo 8 מתאימה עצמה לאופי המשתמש הפוטנציאלי ומציעה בחירה בין ממשק בסיסי לממשק מתקדם.

 התוכנה מציעה שני אופייני שימוש שונים. גם משתמשים ללא ידע קודם ימצאו עצמם מנווטים עמה לאחר ביצוע 2-3 פעולות בסיסיות.

 

למשתמשים המתקדמים ניתנת אפשרות הגדרה של כמעט כל פונקציה וכפתור וגם, שליטה מלאה ברמת הפרוט של המפה, זוויות צפייה, תוואי שטח,

הקלטת מסלולים ולטובת מי שזקוק לכך, מחשב דרך מלא.

 

תכונה שדבקה יותר מכל בגרסה 8 של IGo, לא מעט שנויה במחלוקת, היא בכורה עולמית של מבט תלת-מימד מלא, עם נקודות ציון (Landmarks),

ותצוגת תוואי שטח (Elevation). על מה כל המהומה, שהרי "לכל תוכנת ניווט כבר יש מזמן מבט תלת-מימד".

ובכן ממש לא ו- IGo 8 ממחישה את ההבדל. בעוד שמה שהתרגלנו לקרוא לו "תלת-מימד" אינו אלא מבט פרספקטיבה על מפה דו-ממדית ,

IGO 8 מציגה גובה תוואי (למשל דרך מעל/מתחת לגשר) שטח וגם מבנים. 

המבנים המוצגים הם יותר בגדר המחשה מאשר הדמיה, כאן נכנסות למשחק "נקודות הציון", הדמיות גראפיות של מבנים משמעותיים,

המשמשים בד"כ סימני התמצאות. הללו יופיעו בדיוק במקום הנכון, קלים לזיהוי ולכן תוספת ברוכה להתמצאות בזק בשטח לא מוכר.

 

עוד מחידושי IGo 8, מנוע נקודות עניין (POI=Points of Interest) חדש ושאפתני לא פחות.

 

אפשרויות קביעת היעד התרחבו גם הן ובמקום המצב הבסיסי (כתובת/היסטוריה/מועדפים/נקודות עניין) קבלנו מסך מבוא המאפשר מציאת כתובת/ניהול מסלול/ניהול תכונות וניהול הגדרות.

 

הכנסת כתובת מתבצעת ממקלדת עם כפתורים נוחים לתפעול באצבע. לכל המעוניינים, הפעם נוספה מקלדת משנה (הפעלה באמצעות כפתור Alt) עם אותיות סופיות ובכך בא סוף לסוגיה שהטרידה רבים...:-)

 

תלת מימד כן או לא

 

כן וכן. נכון שזה יוצר מצבים מעט מוזרים, למשל כשמגדירים צפיפות 3D גבוהה, וזווית המבט שטוחה. במציאות כמו במציאות. בניינים יסתירו את הדרך.

אלא ש- IGo 8 מתמודדת עם זה בשלל שיטות ובסיכומו של דבר, מותירה בידי המשתמש את ברירת הצפיפות, זווית הצפייה, השקיפות והמרחק בו יופיעו בנייני התלת-מימד.

רוצים, אפשר להעלים את הבניינים לגמרי, להשאיר רק LandMarks, ל"הקפיץ" את הבניינים רק במרחק מסוים הניתן להגדרה.

 

 ל- IGo 8 יש גם מצב ניווט רגלי (Pedestrian). דווקא במצב ניווט זה יש יתרון אדיר למבט תלת-מימד אמיתי.

 

כמו בגרסה הקודמת, IGo 8 מאפשר בחירה בין מצב תצוגה (עבודה) אופקי או אנכי ללא תלות במצב התצוגה הטבעי של ה- PDA.

IGo 8 תוכננה "בראש של PND" עם מצב אופקי.

לדוגמא, הדבר משפיע מיידית על אופן תצוגת הכפתורים.

בעוד שבתצוגה אנכית (PDA אופייני) כפתורי התפעול מוצגים באופן איקוני (Iconic) שלא תמיד מובן אינסטינקטיבית,

בתצוגה אופקית (PND אופייני), הכפתורים מציגים טקסט מסביר עצמו (Self Explanatory).

בכל מקרה הברירה לגמרי בידי המשתמש וכמו תמיד, יש המעדיפים כך או אחרת.

 

התפעול בעת נהיגה אסור כידוע !!, והתקן האירופי מחייב את מפתחי התוכנה להכליל מצב נהיגה בטוחה.

נעילת המסך לתפעול בעת שהתוכנה מזהה מצב נסיעה.למען ה"אחרים", התוכנה מאפשרת תפעול מלא במגע אצבע ולחיצה אחת באזורים מוגדרים מעלה תפריטי תפעול יפים, ברורים וגדולים.

 

לסיכום

 

IGo 8 היא תוכנת הניווט האישי המושקעת והמבטיחה ביותר שיש בשוק. בהתייחס לעובדה שמדובר בתוכנה שכבשה את עולם הניווט בסערה תוך פחות מ- 3 שנים, IGo 8

בהחלט עומדת בסטנדרטים הגבוהים שהציבה לעצמה, בעצמה, ועוברת את הרף הגבוה ממילא שקבעה קודמתה, IGO 2006 Plus, גם היא מבית Nav'NGO.

 

יוצר המאמר - סער אביגור.

חבילות המפות החדשות:

מפות אוסטרלאסיה:

אוסטרליה, ניו-זילנד, טאיואן, סינגפור, תאילנד, הונג-קונג, מקאו


מפות אפריקה:

מרוקו, מע' סהרה, ניגריה, מלאווי, דרום-אפריקה, בוטסואנה, לסוטו, נמיביה, סוואזילנד, לסוטו, זימבאווה, מוזמביק


מפות דרום-אמריקה:

מקסיקו, ארגנטינה, ברזיל, קולומביה

חבילות המפות החדשות מוצעות לקהל הרחב על כרטיס זיכרון נוסף וזמינות מיידית.

 ניתן לברר פרטים על המפות השונות בחברת ג'י. פי אס נאו בע"מ

 

שעות פעילות החנות ומעבדת מחשבי כף היד :

ימים א - ה בין השעות 11:00-16:00

טלפון: 03-5374434

כתובת: סחרוב 19, ראשון לציון מיקוד 75707

לפניות בנושא תיקון ושדרוג מחשבי כף יד ואייפונים כתבו לדוא"ל: sales@gpsnow.co.il

 

מעבדת מחשבי כף יד - www.GPSNOW.co.il

 

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת gpsnow

מאת: gpsnowגאדג'טים27/01/092067 צפיות
סוללת הליתיום מספיקה לכ- 300-500 מחזורי פריקה טעינה, אורך חיי הסוללה יכול לנוע בין 2-3 שנים בשימוש נכון ופחות מחצי שנה בשימוש לא נכון, טיפים לשימוש נכון בהמשך המאמר...בעבר היו מייצרים סוללות ניקל קדיום שלהם היו בעיות זיכרון והיו מגיעות למצב שלא היו עוברות אחוז טעינה מסוים, לאחר מכן עברו לסוללות ניקל מטאל וכיום הסוג הנפוץ של סוללות נטענות הם סוללות ליתיום יון וליתיום פולימר. כיום, מחקרי סוללות מתמקדים בעיקר על כימית הליתיום, כך שאפשר להניח שבעתיד כל מכשיר נייד יופעל על ידי סוללת ליתיום. בהרבה

מאת: gpsnowמחשבים וטכנולגיה - כללי27/01/093367 צפיות
במידה ויש לך מחשב כף יד של HP, Mio, Asus, HTC או כל דגם אחר של מערכת ניווט הכוללת GPS שהתקלקל, נרטב או נשבר מומלץ לברר מחיר במעבדה אחרת השונה ממעבדת השרות של היבואן. מומלץ להפריד בין תקלות שאמורות להיות מטופלות במסגרת האחריות וללא תשלום. במידה וקרה למכשיר נזק שאינו מכוסה באחריות מומלץ לפנות למעבדה לא תלויה אחרת מאחר ורוב הסיכויים יהיו שעלות הטיפול והתיקון אצל היבואן הרשמי תהיה גבוהה יותר ממעבדת שרות שהיא לא של היבואן. מומלץ לגשת למשל למעבדת כף יד של חברת ג'י. פי. אס נאו בע"מ אפשר לקבל

מאת: gpsnowגאדג'טים27/01/092967 צפיות
מה זה בעצם GPS ומה עומד מאחורי ראשי התיבות GPS ? Global Positioning System מערכת ה-GPSהוקמה על ידי משרד ההגנה האמריקאי, בהשקעה של מיליארדי דולרים על מנת לספק פתרון עולמי כולל לניווט בים, באוויר וביבשה ולענות בכך על צרכי יחידות צבא ארה"ב הפרושות ברחבי העולם. המערכת כוללת 24 לוויינים (21 פעילים ו 3 חלופיים), הנעים בשישה מסלולים בגובה 19,200 ק"מ ומסיימים הקפה מלאה כל 12 שעות. הלוויינים משדרים נתוני ניווט רציפים הנקלטים בעולם כולו ונשלטים ומנוהלים מתחנות בקרה הפרושות במספר מקומות בעולם.

מאמרים נוספים בנושא תוכנה

מאת: ליאורתוכנה05/10/162789 צפיות
לימודיו של הנדסאי תוכנה, מאפשרים לעבוד בתחום התוכנה, ומתקיימים בבית ספר להנדסאים. בית ספר להנדסאים, שנמצא בתל אביב יפו, מספק הזדמנות לתושבי תל אביב והסביבה, ללמוד בו. תכנית הלימודים מתעדכנת, בהתאם לשינויים שחלים במקומות העבודה העתידיים.

מאת: אריה הרשקותוכנה19/07/152372 צפיות
"אני יודע מה מצב העסק שלי" זהו אחד מהמשפטים שכל בעל עסק אמור לדעת להגיד ואני שומע זאת לא מעט. ואז אני שואל, "ואיך אתה יודע מה המצב"? הבנת התשובה לשאלה זו תעזור להבין מה משמעות התאמת תוכנה לניהול עסק.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151947 צפיות
חברות רבות ברחבי העולם וכמובן גם בישראל עוסקות במלאכה המעניינת אך גם המאתגרת של פיתוח מוצרים אשר יש בהם אלמנטים טכנולוגיים. חלקן שייכות לצוות המו"פ של חברות אשר עוסקות גם בייצור בפועל של המוצרים, בעוד שחלקן נותנות את שירותי הפיתוח והתכנון לחברות יצרניות שונות ומגוונות.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151884 צפיות
מדענים כגון ניוטון, מקסוול ואחרים העניקו לנו את המודלים המתמטיים, "חוקי המדע" שהופכים לאפשרי את החיזוי המדויק של התפתחות מערכות ועצמים פיזיקליים בחלל ובזמן בהינתן תנאי שפה מסוימים ותנאי התחלה. מתמטיקאים יישומיים המציאו שיטות נומריות המסוגלות לייצר מספרים ושרטוטים המסייעים לתאר במדויק כיצד מערכות ועצמים יתפתחו בחלל ובזמן. הדבר מאפשר לנו לבצע סימולציות, להתאים פרמטרים, ובסופו של דבר לבצע תכנון טוב יותר, אם לא הטוב ביותר.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151894 צפיות
בארבע כתבות הספקנו להכיר את שיטת התכנון והייצור בעזרת מחשב, למדנו מי עושה בה שימוש ואילו שימושים נרחבים קיימים בעזרתה. בכתבה האחרונה בסדרה נבין מהי הטכנולוגיה העומדת מאחורי השיטה.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151897 צפיות
בשלושת הכתבות הקודמות למדנו מהי טכנולוגיית תכנון וייצור בעזרת מחשב, סקרנו את המשתמשים בשיטה ומהם השימושים הרבים שנעשים בה ברחבי העולם. בכתבה רביעית זו נצלול יותר פנימה ונציג את סוגי ה- CAD הקיימים ומי עשוי למצוא שימוש בכל אחד מהם.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151753 צפיות
בשתי הכתבות הקודמות הכרנו את תחום התיב"ם – תכנון וייצור בעזרת מחשב, ולמדנו מהי חשיבותו הגדולה בעולם תכנון המוצרים בענפי ההנדסה, הפיזיקה והמדע. נגענו גם במשתמשים העיקריים בטכנולוגיה זו, ובכתבה זו נרחיב אודות השימושים ב CAD ומי מנצל זאת לטובתו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica