פיצה, מילה שגורמת לרובנו רעב. ומה עולה בדעתך כאשר אתה חושב על פיצה?
איך הפיצה שלך? יש עליה גבינה מותכת שנמסה ועל התוספות? הטעם ברור בכל נגיסה, לא ככה?
יכול להיות שהצורה שאתה חושב על פיצה היא יותר שכבה עבה של גבינה, בצק שמן וטעם חזק של רוטב פיצה.
אם הדוגמה האחרונה מתאימה לך יותר מהראשונה, ככל הנראה שאתה קונה פיצה קופאה במסע קניות לבית ולא של פיצה בהכנה עצמית.
אנחנו בפיצריית פיצה פאי החלטנו לשתף אותכם בחלק מהסודות הקמוסים שלנו להכנת פיצה בייתית, הכי טעימה שתטעמו אי פעם.
בבית אפשר לאפות פיצות מעולות! כל מה שצריך זה רק מרכיבים טובים ואיכותיים, ומעט דמיון.
נסה לחשוב מעבר למוצרלה ועל זיתים ירוקים. פיצה זה בעצם כריך פתוח, ובעצם כמעט כל כריך יכול להפוך להיות פיצה.
אפשרלהכין את הפיצה עם סרדינים, רוטב חרדל בשילוב רוטב העגבניות , ולשים למעלהגבינה שוויצרית לדוגמא.ראיתי פעם מישהו מכין פיצה מתוך ג'חנון.השילובים הם אינסופיים.
פיצה גורמה צריכה רק חמישה דברים - קרום,רוטב, המרכיב העיקרי, מרכיב אחד, וגבינה נוספת. אם יש יותר מדי פריטים עלהפיצה, הטעמים מבלבלים את הלשון והפיצה מאבד את התעוזה שלה.
היזכרברעיון כריך - יש לכם לחם, חרדל או מיונז, בשר, טונה או אולי נבטים,וגבינה. ואם אתם אוהבים את כל זה בסנדוויץ שלכם, אין סיבה שעל הפיצה לא.
לפניכם מספר רעיונות וטיפים לפיצת גורמה.
*לאלהתפרע עם הרוטב - יש להשתמש ברוטב בצורה נכונה ונבונה, לא לשים יותר מדירוטב, הכמות המספקת היא למרוח שכבה דקה את כל הפיצה ולא יותר מזה. כאשרמורחים את הפיצה ביותר מדי רוטב, הטעם של הרוטב משתלט על הפיצה.
*מומלץלהשתמש בסוג אחד או 2 סוגי גבינה. ידוע שגבינת המוצרלה היא האהובה על כולםוהיא בחירת הרוב, אך יש עוד הרבה גבינות שיעשו את העבודה, מלבד הגבינותהדיאטטיות שלא נמסות כראוי. כשמונה גרם של הגבינה השניה על הפיצה תעשה אתהעבודה בתור גבינה שניה. גבינה שוויצרית וגם גבינת עיזים יכולה לעבודמצויין. כדי שהגבינה לא תצא שרופה ושחומה יותר מדי, מומלץ להכניס את הגבינהלחמש דקות האחרונות של האפייה.
מאת פיצריית פיצה פאי