בס"ד
נשירת שיער אצל נשים היא תופעה לא כל כך שכיחה. ישנם המון סיבות לנשירת שיער, ובינהם: נשירת שיער לאחר לידה (נשירת שיער זמנית וחולפת), מחסור בויטמינים, נשירת שיער אנדרוגנית בעקבות הורמונים, לחץ נפשי ועוד.נשים כמעט אף פעם לא מתקרחות ולא מגיעות למצב של קרחת שלמה. המאמר הבא יעסוק בנשירת שיער אצל נשים, התקרחות גברית בדרך כלל היא כנראה בעקבות רמות גבוהות של ההורמון DHT בקרקפת (התקרחות אנדרוגנית) ועליה מאמר זה לא יעסוק.
נשירת שיער לאחר לידה נשירת שיער לאחר לידה היא תופעה שכיחה אצל נשים. במהלך ההריון ישנם שינויים הורמולוגים ושינויים בגוף. לאחר ההריון יכולה (לא תמיד ולא בטוח) להיות נשירה. הנשירה לאחר הריון צרכה לעבור לאחר מספר חודשים עד שנה, במידה ולא - יש לפנות לרופא עור
נשירת שיער בעקבות מחסור בוימטנים או תזונה לקויה הרופא המטפל צריך לתת הפניה לבדיקות דם על מנת לדעת האם זאת הסיבה. הויטמינים והמינרלים שקשורים לשיער הם: B12, אבץ, B6, B1, B12 ביוטין וברזל. יתכנו עוד נוספים.
נשירת שיער מהסיבה האנדרוגנית אצל נשים ההתקרחות הגברית הנפוצה ביותר נקראת התקרחות אנדרוגנית. התקרחות / נשירת שיער מהסוג הזה היא כנראה בעקבות רמות גבוהות של ההורמון DHT בקרקפת. הורמון ה DHT נוצר בעקבות הורמון המין הגברי טסטוסטרון , ולכן נשים לא כל כך סובלות מהתקרחות מהסיבה הזו. אצל נשים יש את ההורמון הנשי אסטורגן המגן על שיערם, וגם אצל נשים יש באופן טבעי רמות הורמון DHT נמוכות, מכיוון שההורמון DHT נוצר בעקבות הורמון המין הגברי.
בגיל המעבר אצל נשים עם זמן הפסקת הווסת, רמות האסטרוגן בגוף יורדות, ולפעמים אצל חלק מהנשים חלה דלילות בשיער אצל נשים בעקבות סיבה אנדרוגנית. נשים בדרך כלל לא מגיעות למצב של קרחת שלמה. נשים הסובלות מסוג זה של התקרחות, יש תרופה בשם מינוקסידיל שיכולה לעזור.