ב 1926 עוצב המטבח שמידותיו היו בדרך כלל קטנות ותכנונו היה קבוע. מטרת מטבח הייתה לאפשר בישול מהיר ובעלות נמוכה כדי לאפשר לנשים לעבוד מחוץ לבית יותר שעות. בכל מטבח היה ברז מים, תנור חשמלי, כיריים גז או חשמל וארונות אחידים לאכסון. בשנות ה-30 וה-40 נעשו ניסיונות ליעל את המטבח, היות שמטרתו של המטבח הוא אכסון מזון, הכנתו ובישולו שלושת הגורמים האלה ישפיעו על מיקום הריהוט במטבח כדי שיקל על ביצוע הפעולות בו.
המטבח המודרני
בראשיתה של המאה ה-20 נכנס החשמל למטבח, בסוף המאה ה-20 הביאו הפיתוחים הטכנולוגיים, אפשרויות הבידוד, מיזוג האוויר והוצאת הריחות לכך שאפשר היה לאחד מטבחים מעוצבים עם חדר המגורים. שינוי נקודת המבט לגבי זמן הבישול שלא צריך לצמצם אותו למינימום הביא לשילוב מטבחים מעוצבים מחדש בחדר המגורים. מטבחים מעוצבים הבנויים באופן פתוח שהפכו מודרניים יותר ויותר אפשרו עיצוב מטבחים אופנתיים ויפים. התפתחה תעשיית עיצוב מטבחים לפי טעמם האישי וצרכיהם של האנשים. מטבחים מעוצבים אלה כללו מדפים על הקירות, שטחי עבודה נרחבים, מוצרי חשמל כמו תנור, מקרר, מיקרוגל ועוד.
המטבח כיום
מאז ועד היום עברו המטבחים שינויים ותהפוכות רבות, מטבחים ישנים עבר זמנם, המטבחים שהיו פעם הם לא אותם מטבחים שיש היום. כיום המודעות של עיצוב מטבחים עלתה ונותנים למטבח מקום של כבוד. כיום עיצוב מטבחים זו עבודה מורכבת, הרבה מרכיבים צריכים להילקח בחשבון כאשר מתכננים את המטבח. צריך להתחשב בצורת החיים של בני הבית, באופים כמה זמן הם משקיעים לבישול ואפיה והכנת אוכל, אם הם נוהגים לארח הרבה או קצץ, לכמה מקום אחסון הם נזקקים, מהו אבזור המטבח במכשירי חשמל וגודלם וכך כל הדרישות הטכניות ואסתטיות.
עיצוב מטבחים
בעבר היה המטבח חדר שייעודו ידוע וברור ולא השקיעו בעיצובו. בשנים האחרונות הפכו מטבחים לבעלי חשיבות ומתייחסים לעיצובו ברצינות רבה. ממקום מכינים בו אוכל, ואולי גם אוכלים, הפכו מטבחים למקום מרכזי של הבית. מוצעים כיום אינספור עיצובים, בשלל צבעים וחומרים, צורות וסגנונות והכול כדי שגם יהיו אסטטיים ויפים ובעיקר כדי שיהיה יעילים ונוחים לשימוש. חשוב להשקיע מחשיבה רבה בתהליך עיצוב המטבח על מנת לקבל את התוצאה הטובה ביותר שניתן לקבל.