ילדים הם יצורים רגישים ופגיעים והם חשים בכל מה שמתרחש מסביבם, גם אם מנסים להסתיר זאת מהם. כאשר בני זוג עם ילדים עוברים הליך גירושים והם מנהלים מריבות רבות, גלויות לעין או לא, הילדים מושפעים מכך לרעה. מה יש לילדים אם לא היציבות של ההורים והבית? בעת הליך גירושים על בני הזוג להסדיר כמה עניינים חשובים הנוגעים לילדים, ביניהם משמורת והסדרי ראיה. הדברים שייקבעו והדרך בה הם ייקבעו ישפיעו רבות על הילד.
אורכו של הליך גירושים ומידת הפגיעה בילד תלויה אך ורק בבני הזוג. לבני הזוג יש שתי אפשרויות ברורות: האחת היא לנהל את ההליך באופן האדיב והמנומס ביותר ללא רגשות טינה ולשמור על יציבות בחייו של הילד. השנייה היא להשתלח האחד בשני ולהיאבק על משמורת או הסדרי ראיה ולפגוע ביציבות בחייו של הילד. נראה שהאפשרות הטובה ביותר היא הראשונה.
כיום ישנם חוקים ברורים לפיהם אפשר בקלות להסדיר משמורת או הסדרי ראיה אבל אין זה אומר שאין מקום למשא ומתן, גם אם הוא מתנהל בצורה מכוערת הפוגעת בילד. מבין השניים, הסדרי ראיה הוא נושא גמיש יותר לעומת משמורת ועליו אפשר לנהל משא ומתן ארוך הרבה יותר.
משמורת יכולה להיות בלעדית להורה אחד והיא יכולה להיות משותפת. ישנם יתרונות וחסרונות לשתי האפשרויות, אך יש לקבוע על פי טובתו של הילד. כאשר קובעים הסדרי ראיה יש להיות נדיבים עם ההורה שלא קיבל משמורת, אלא אם כן הוא מהווה סכנה לילד, כיוון שיש לו את הזכות המלאה להיות חלק משמעותי בחייו של הילד.
בעת הליך גירושים ניתן לשכור עורך דין המתמחה בתחום והוא ינסה לעזור להורה שמרגיש מקופח. אומנם הדבר הופך את ההליך למנוכר יותר, אך הוא הופך אותו לפחות ברוטלי, כיוון שעורכי הדין הם אלו שמנהלים את ההליך (כבאי כוח של בני הזוג) והם שומרים על מקצועיות וקור רוח.
בין אם מנסים להסדיר את העניינים לבד ובין אם נעזרים בעורכי דין, יש תמיד לזכור את הילד ולהפנים את העובדה שכל צעד שייעשה ישפיע עליו.