חפש מאמרים:
שלום אורח
27.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הסכם גירושין: לאשר בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה?

מאת: שני ליבמןדיני משפחה26/04/2011872 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אישור הסכם הגירושין הוא אחד מאבני הדרך בתהליך הגירושין ולערכאה המאשרת אותו ישנה חשיבות רבה ולעיתים בעלת השפעה על הליך הגירושין ותוצאותיו.

בפני בני הזוג המתגרשים עומדות שתי אפשרויות: לאשר את ההסכם בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה. אם ההסכם אושר בבית הדין הרבני, תהליך הגירושין עשוי להיות קצר: פותחים תיק גירושין בבית הדין הרבני, מקבלים אישור לסידור גיטין, קובעים תאריך למתן גט ובתאריך הנקוב מתגרשים בנוכחות שני עדים. לכאורה, קצר ונח. אבל באם בעתיד יתעוררו אצל בני הזוג בעיות ומחלוקות הנוגעות לנושאים המפורטים בהסכם הגירושין כגון מזונות, משמורת ילדים וכו', יכול בית הדין הרבני להקנות לעצמו סמכות לדון בסוגיות אלו ובסוגיית מזונות ילדים למרות שעל פי חוק רק לבית המשפט לענייני משפחה ישנה סמכות לדון בסוגיה זאת.

יחד עם זאת, החוק אומר שאם שני בני הזוג הסכימו על כך, בית הדין הרבני יכול לדון בסוגיית מזונות ילדים למרות החוק. לכן, כאשר אישור הסכם הגירושין ניתן על ידי בית דין הרבני, במקרה של מחלוקות, בית הדין הרבני יכול לטעון שיש לו סמכות לדון בסוגיות הנמצאות במחלוקת בכלל ובסוגיית המזונות ילדים בפרט.

צריך להדגיש כי הפסיקה קובעת שאם ערכאה מסוימת אישרה את ההסכם כחותמת גומי, זה לא מקנה לה סמכויות להמשך הדיונים בנושאים המפורטים בהסכם אך הכלל הזה לא תמיד מתקיים.

דווקא מתוך רצון להגן על זכויות האישה, נהוג לאשר הסכם הגירושין בבית המשפט לענייני משפחה ולא לתת לבית הדין הרבני אפשרות לדון בעניינים שאישה לא תרצה שידון בו. זאת למרות שהאישור בבית הדין הרבני יחסוך את הזמן, יקצר הליכים ויביא לתהליך סידור גיטין מהר יותר.

הדרך הטובה ביותר למנוע את שאלת הסמכות של ערכאה מסוימת לדון בסוגיות ההסכם היא להגדיר בצורה מפורשת בהסכם הגירושין את הערכאה אשר תנהל דיונים במקרה הצורך. במקרה הזה תתבטל חשיבות הערכאה אשר תאשר את ההסכם בתחילת הליך הגירושין.

שני ליבמן, עו"ד ומגשרת

כל הזכויות שמורות

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת שני ליבמן

מאת: שני ליבמןדיני משפחה10/04/111114 צפיות
החלטה להתגרש היא קשה מאוד לשני בני הזוג ומלווה בהרבה לחץ נפשי. כשבני זוג מחליטים להתגרש הם ניצבים מול השאלה: ממה להתחיל את תהליך הגירושין? האם לפנות לבית הדין הרבני? איך לבחור עורך שינהל את התהליך? האם להכין לבד את הסכם הגירושין ואז ללכת לבית המשפט לענייני משפחה? מה קודם ומה נכון?

מאת: שני ליבמןייעוץ משפטי16/12/101313 צפיות
איך לבחור עורך דין המתאים ביותר לנהול התיק? כיצד לוודא שעורך דין אכן מתמחה בתחום ספציפי? למה לא לסמוך על עורך דין שמבטיח הצלחה מוחצת בפגישה ראשונה? כלים מעשיים לבחירת עורך דין נכון.

מאת: שני ליבמןדיני משפחה23/11/101128 צפיות
הליך גירושין הוא הליך כואב עבור שני הצדדים וקורה כי לאחר קריסת הנישואין בני הזוג מחליטים "ללמד לקח" את הצד השני על ידי פגיעה בקבלת חלקו ברכוש. לכן, חשוב ביותר להבין את הסכם הממון שהוכן לחתימה. כמו-כן, חשוב לערוך את הסכם הגירושין אצל עורך דין המתמחה בתחום זה. מי שלא עושה כך וסומך על הצד השני בעיניים עצומות או מתוך תמימות, עלול לשלם על כך ביוקר.

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211667 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211483 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201812 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182172 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181750 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181867 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171912 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica