חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הסכם ממון - ביטוח שלך לעת גירושין

מאת: שני ליבמןדיני משפחה23/11/20101119 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

רבים אינם מודעים לחשיבותו של הסכם ממון וחושבים שזאת נחלת אנשים אמידים.

תפקידו של חוק יחסי ממון בין בני זוג (תשל"ג 1973) הוא להסדיר את חלוקת הרכוש בין בני זוג במקרה גירושין. על פי חוק זה ההסכם חייב להיעשות בכתב ובהסכמת שני בני הזוג וזאת רק לאחר שהבינו היטב את הכתוב בו.

ההסכם נכנס לתוקף רק לאחר אישורו של בית משפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני או במידה ומדובר בהסכם לפני נישואין, ע"י נוטריון.

ישנם סוגים שונים של הסכמי ממון הבאים להבטיח את חלוקת רכוש באופן שונה מהסדר איזון המשאבים הקובע כי במקרה גירושין זכאי כל אחד מבני זוג למחצית שווים של כלל הנכסים אשר בני זוג צברו במהלך חיים משותפים. ובכך ישנם; הסכם ממון לטרום נישואין, הסכם ממון לחיים משותפים המתייחס לידועים בציבור והסכם ממון שנעשה לאחר נישואין.

חשיבות הבנתו של הסכם ממון בטרם חתימה

הליך גירושין הוא הליך כואב ולא נעים לשני הצדדים וקורה כי לאחר קריסת הנישואין בני הזוג מחליטים "ללמד לקח" את הצד השני על ידי פגיעה בקבלת חלקו ברכוש. לכן, חשוב ביותר להבין היטב את הסכם הממון שהוכן לחתימה.

מי שלא עושה כך וסומך על הצד השני בעיניים עצומות או מתוך תמימות, עלול לשלם על כך ביוקר.

דוגמה לכך הוא מקרה של אשה שחתמה על הסכם ממון עם בעלה, על פיו חויבה לשלם לבעלה קנס בגובה של מאות אלפי שקלים בגין מגוריה בדירתם המשותפת. רק בהתערבותו של בג"צ הסכם זה בוטל והצדדים חתמו על הסכם חדש והוגן. ומקרה שהיה כך היה:

לאחר 30 שנות נישואין החליטו בני זוג להתגרש. הבעל הכין הסכם גירושין אצל עו"ד והחתים עליו את אשתו מבלי שניתנה לה אפשרות לבדוק ולהכיר את זכויותיה ובעוד העו"ד מבטיח לה כי אינה מוותרת על דבר שכן כל האמור בהסכם הינו חלוקה שהיתה נעשית גם עפ"י החוק.

בית הדין הרבני אישר את ההסכם בניגוד לדרישת חוק יחסי ממון הקובעת כי על בית הדין הרבני לבדוק כי אכן האישה מבינה את ההסכם, שכן כאשר שאל אותה הדיין על תוכן ההסכם ענתה תשובה שמראה כי ממש לא מבינה על מה היא חתמה ובכל זאת אישר את ההסכם. כאשר התברר לאישה שהיא חתמה על הסכם המשאיר אותה לא רק בידיים ריקות, אלא עליה לשלם לבעלה קנס כספי גבוה על כל יום שהיא מתגוררת בדירתם המשותפת, פנתה האישה בתסכול רב למשרדנו אשר מייד הגיש בקשה לביטול ההסכם. למצער, בית הדין הרבני דחה בתוקף את הבקשה בטענה כי האישה מודעת לזכויותיה, הבינה את ההסכם והסכימה עם הכתוב בו.

לאחר שערעור שהוגש לבית הדין הרבני הגדול נדחה גם כן, פנה משרדנו לבג"צ.

בדיון שנערך, טענתי כי נסיבות החתימה על הסכם מתוך אמון ברצונו הטוב של בעלה ומתוך אמון במה שהבטיח עורך דינו של בעלה היו בעייתיות ובמיוחד לאור מצבה הבריאותי הרעוע של האישה וכן כי הליך האישור פסול במהותו ולא עומד בדרישות המחוקק וההלכה ועל כן יש לבטל את ההסכם. בג"צ קיבל את הטענות ובצד תקדימי הורה לבעל ובא כוחו לחתום על הסכם חדש לבל יאלץ ההרכב היושב בדין לבטל בעצמו את ההסכם הישן.

 

חושב לציין ולהדגיש כי בדרך כלל בית המשפט העליון לא מתערב בפסיקות אשר ניתנו על ידי בית הדין הרבני אשר פוסק לפי הלכה, אלא רק במקרים בהם קיימת הפרה בוטה של זכויות האדם ועיוות של הצדק- מקרים נדירים ביותר.

אצל מי להכין את הסכם הממון

חשוב לעשות את הסכם הממון אצל עו"ד המתמחה בדיני משפחה מכיוון שהוא מכיר היטב את ניואנסים של הסכם מסוג זה ואת התנהלותם של ערכאות משפטיות אשר מאשרות או במידת הצורך מבטלות את ההסכם.

                                                                                      עו"ד  ומגשרת

                                                                                         שני ליבמן

 http://lawyersonline.co.il/

כל הזכויות שמורות.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת שני ליבמן

מאת: שני ליבמןדיני משפחה26/04/11863 צפיות
אישור הסכם הגירושין הוא אחד מאבני הדרך בתהליך הגירושין ולערכאה המאשרת אותו ישנה חשיבות רבה ולעיתים בעלת השפעה על הליך הגירושין ותוצאותיו. בפני בני הזוג המתגרשים עומדות שתי אפשרויות: לאשר את ההסכם בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה.

מאת: שני ליבמןדיני משפחה10/04/111106 צפיות
החלטה להתגרש היא קשה מאוד לשני בני הזוג ומלווה בהרבה לחץ נפשי. כשבני זוג מחליטים להתגרש הם ניצבים מול השאלה: ממה להתחיל את תהליך הגירושין? האם לפנות לבית הדין הרבני? איך לבחור עורך שינהל את התהליך? האם להכין לבד את הסכם הגירושין ואז ללכת לבית המשפט לענייני משפחה? מה קודם ומה נכון?

מאת: שני ליבמןייעוץ משפטי16/12/101304 צפיות
איך לבחור עורך דין המתאים ביותר לנהול התיק? כיצד לוודא שעורך דין אכן מתמחה בתחום ספציפי? למה לא לסמוך על עורך דין שמבטיח הצלחה מוחצת בפגישה ראשונה? כלים מעשיים לבחירת עורך דין נכון.

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211647 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211466 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201796 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182151 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181718 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181846 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171895 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica