פעם, היה לכם רעיון מדהים בתחום האינטרנט, הרשתות החברתיות, הדור הבא של פורטלי התוכן או משהו שאיש עדיין לא חשב עלי במרחבי הסייבר. החלטתם, כי גם אתם יכולים להצליח בגדול הקמתם חברה והתחלתם לנסות להוציא לפועל את החלום. אבל משהו השתבש בדרך.
לא משנה כרגע מה קרה, בטוח שנשארו אחריכם קצוות לא סגורים של המיזם. אם הקמתם חברה (וכמובן רשמתם אותה ברשם החברות), וטרם פירקתם אותה כנדרש, אתם בדרך למפח נפש נוסף, בנוסף למיזם שצלח פחות מהמתוכנן.
רשם החברות, נוקט בהליכי גבייה ואכיפה כנגד בעלי חברות לא פעילות או חברות אשר היו פעילות וחדלו מפעילותן, אשר אינן משלמות אגרה שנתית. בין היתר רשם החברות מטיל סנקציות חוקיות וכספיות כנגד חברות אלו, בעלי מניותיהן ו/או הדירקטורים שלהן.
בעבר (עד לשנת 2000 עת נכנס חוק החברות, התשנ"ט - 1999, לתוקף) הייתה בידי רשם החברות הסמכות למחוק חברות לא פעילות לאחר 5 שנים בהן לא שילמו אגרה שנתית. בעלי מניות ודירקטורים בחברות לא פעילות רבות, סבורים בטעות, כי אין להם צורך לפרק את החברה הלא פעילה וכי הם יכולים להמשיך ולהתעלם מחובות האגרה השנתית אשר נצברים לחברה.
לעניין זה, אין טעות גדולה - וגם יקרה - מזו.
תיקון מס' 10 לחוק החברות נכנס לתוקף בינואר 2010. בתיקון זה ניתנו לרשם החברות סמכויות אכיפה נוספות כלפי כל החברות בישראל, על מנת להבטיח שימלאו את חובותיהן על פי החוק לעניין תשלום אגרה שנתית והגשת דוח שנתי לרשם החברות. חברה פרטית, חברה ציבורית או חברת חוץ אשר לא הגישה דוח שנתי ו/או לא שילמה חובות אגרה שנתית לגבי אחת או יותר משבע השנים שקדמו לשנה הנוכחית תיחשב כחברה מפרת חוק.
משמעות הרישום כחברה מפרת חוק
ההכרזה על החברה כ"חברה מפרת חוק", משמעה הפעלת הסנקציות המנויות בסעיף 362א' לחוק כנגד החברה, החל מיום ההכרזה. מעמד החברה כחברה מפרת חוק יופיע באופן בולט בנסח החברה וכן במידע הבסיסי לגבי חברה שניתן לקבל באתר ללא תשלום.
הסנקציות שינקטו כלפי חברה מפרת חוק שאינה פעילה
החברה לא תוכל לשנות את שמה או את מטרותיה. אולם, חשוב יותר לבעלי מניות ודירקטורים באשר הם, נקבע, כי לגבי הפרות משנת 2009 ואילך: "לא יוכלו להקים ולרשום חברה חדשה החברה המפרה, בעל השליטה בה במועד רישום ההתראה או במועד הגשת הבקשה לרישום החברה החדשה, וכן דירקטור שהוטל עליו עיצום כספי בשל ההפרה, כמפורט להלן".
עיצומים כספיים והליכי גבייה: הסנקציות המוטלות על חברה שהוכרזה כחברה מפרת חוק, מצטרפות לעיצומים הכספיים שרשאי הרשם להטיל על חברה שהפרה חובותיה כאמור. הרשם רשאי להטיל על חברה עיצום כספי ששיעורו כיום הינו כ- 7,300 ש"ח, בגין כל הפרה. כמו כן ניתן להטיל עיצום כספי נוסף בגין הפרה נמשכת של אי הגשת דו"ח שנתי, לכל יום שבו נמשכת ההפרה, עד לסכום של 250,000 ש"ח. אם העיצום הכספי לא שולם במועד על ידי החברה, רשאי הרשם לדרוש את תשלומו מדירקטור של החברה.
ע"פ חוק החברות, ניתן לפרק חברה אך ורק באחת מן הדרכים הבאות: בידי בית משפט, מרצון ו/או בפיקוח בית משפט.
הדרך המומלצת ביותר לפירוק חברה שאיננה פעילה והיא עונה לקריטריונים, הינה פירוק מרצון.
אז מה הפתרון? אחד מן השניים, או לפנות לעו"ד אשר יסייע בהליך פירוק החברה מרצון בתמורה לשכ"ט והוצאות או לפרק את החברה לבד! כן, בדיוק, לפרק אותה לבד.
אז איך עושים את זה?
עד עכשיו, הסברתי מהו הליך פירוק חברה לא פעילה או פירוק חברה ללא פעילות. מן המאמר עלול להתקבל הרושם, כי חייבים להעזר בשירותיו של עורך דין בכדי לפרק בהצלחה חברה לא פעילה. אז זהו, שלא!
הבעיה בפירוק חברה לא פעילה, היא הבנת התהליך והקפדה על ביצועו נכון. בנוסף, יש צורך בטפסים, נוסחי פרסום והכי חשוב, דוגמאות המראות כיצד יש לכתוב כל מסמך.
נשמע מסובך? ממש לא. בכדי לסייע לאלו מכם אשר רוצים לפרק לבדם חברה לא פעילה אשר קשורה אליהם, או לצורך העניין חברות של לקוחות וכו', הכנתי מדריך אלקטרוני המלווה אתכם שלב אחר שלב, למן ההתחלה ועד לסיום הפירוק בהצלחה.
המדריך לפירוק חברה לא פעילה, ללא עורך דין, יחסוך לך אלפי ש"ח וימנע ממך מלהפוך למפר חוק!
המדריך כולל את כל הטפסים הדרושים להליך. הטפסים ניתנים למילוי אוטומטי ע"י המשתמש וכל שעליו לעשות הוא להוסיף את שם החברה, מספרה, להדפיס את הטופס ולשלוח לרשם החברות, למשל.
לכל טופס, ישנה דוגמא אמיתית, אשר שימשה בהצלחה בהליך של פירוק חברה מרצון. המדריך כולל טבלאות מעקב והסברים מפורטים, כיצד יש לבצע כל דבר.
המדריך מסביר כיצד גם ניתן לבטל בסוף הליך הפירוק, את חובות החברה לרשם החברות, אשר נצברו בגין חובות אגרת חברות שנתית אשר לא שולמה ע"י החברה.
לאור מאמצי האכיפה והגבייה המוגברים של רשם החברות, מומלץ בחום להתחיל לפעול לפירוק החברה הלא פעילה שלכם או של חבריכם, עוד היום. לאתר המדריך הקליקו כאן:
המדריך לפירוק חברה לא פעילה, מוביל אותך צעד אחר צעד, בהליך הפירוק מרצון, מהתחלה ועד הסוף, תוך שימוש בדוגמאות ברורות לכל שלב ושלב. לכל שאלה תשובה.
המדריך לפירוק חברה לא פעילה כולל:
טפסים אוטומטיים להשלמה עצמית!
טבלאות מעקב פשוטות ויעילות!
דוגמאות מוכנות לשימוש של החלטות ונוסחי הפרסומים הדרושים לביצוע הליך הפירוק, מתחילתו ועד סופו בהצלחה!
רק להוסיף את שמך ושם החברה, להדפיס ולשלוח.
לכל החלטה, ישנה דוגמא מהשטח. הכל ברור, פשוט וקל לשימוש.
למידע נוסף הקליקו כאן עכשיו!