חפש מאמרים:
שלום אורח
22.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פירוק חברה או חברות לא פעילות

חברות רבות אשר אינן פעילות ואשר אין הצדקה כלכלית לקיומן, רשומות כיום במרשמי רשם החברות. חברות אלו צוברות חובות אגרה שנתית לרשם החברות (1,386 ש"ח לשנה), חובות אשר נושאים קנסות ותוספות הפרשי הצמדה וריבית. בנוסף, חובות מצטברים אלו, עלולים לגרום לכך כי בעלי המניות ו/או דירקטורים הרשומים בחברה, יקבלו דרישות לתשלום חובות החברה בתוספת קנס אישי (עיצום כספי כקבוע בחוק אשר סכומו כיום הוא קרוב ל 7,000 ש"ח). יתרה מכך, בתיקון המוצע לחוק החברות, מופיעות סנקציות קשות אף יותר, המכוונות כנגד בעלי שליטה אשר לא משלמים את חובות האגרה לרשם החברות.

לכן, אנו ממליצים לפרק כל חברה אשר אין בה כל פעילות והמטרה אשר לשמה היא נרשמה אינה רלבנטית יותר.

בעבר (עד לשנת 2000 עת נכנס חוק החברות, התשנ"ט  - 1999, לתוקף) הייתה בידי רשם החברות הסמכות למחוק חברות לא פעילות לאחר 5 שנים בהן לא שילמו אגרה שנתית. בעלי מניות ודירקטורים בחברות לא פעילות רבות, סבורים בטעות, כי אין להם צורך לפרק את החברה הלא פעילה וכי הם יכולים להמשיך ולהתעלם מחובות האגרה השנתית אשר נצברים לחברה.

לעניין זה, אין טעות גדולה - וגם יקרה - מזו.

ע"פ חוק החברות, ניתן לפרק חברה אך ורק באחת מן הדרכים הבאות: בידי בית משפט, מרצון ו/או בפיקוח בית משפט.

הדרך המומלצת ביותר לפירוק חברה שאיננה פעילה והיא עונה לקריטריונים, הינה פירוק מרצון.

ריכזנו כאן את עיקרי הדברים הנוגעים לפירוק מרצון של חברות לא פעילות.

עקרונית, אין חובה למנות עו"ד כמפרק חברה לא פעילה אלא ניתן לפנות לעו"ד לשם אימות התצהירים הנדרשים להליך הפירוק.

יחד עם זאת, מומלץ – אף על ידי רשם החברות – להעזר בעו"ד לשם טיפול והשלמה נכונה של הליך פירוק חברה מרצון, שכן התהליך בעיקרו בירוקרטי-פקידותי, גוזל זמן, סבלנות והרבה כאב ראש.

מה מומלץ לבעלי חברות לא פעילות?

פירוק חברה שאינה פעילה, ביטול חובות עבר וקנסות וחסכון בעלויות אגרה שנתית! אין שום סיבה להמתין עד אשר רשויות הגבייה יתדפקו על דלתכם בדרישה לתשלום חובות עבר וקנסות. בנוסף, לאחר תום הליך הפירוק, ניתן לקבל אישור בכתב מרשם החברות, כי החברה אינה נדרשת לשלם חובות אגרה לרשם.

מהם המסמכים הנדרשים על מנת לפרק חברה לא פעילה, כך שהיא אכן תמחק מרישומי רשם החברות ותפסיק לצבור חובות וקנסות?

כל מסמכי החברה אשר ברשותכם (תעודת התאגדות, תעודת שינוי שם באם שונה שמה של החברה, תקנון, מסמכים מרשויות המס);

צילום ת.ז. של כל בעלי המניות והדירקטורים;

אישורי רשויות המס בעניין סגירת תיקי מע"מ ומס הכנסה;

כתובת עדכנית למשלוח דואר;

כמה זמן אורך התהליך?

עקרונית, בין שישה חודשים לשנה, מיום קבלת אישור רשם החברות, כי החברה רשאית להתחיל בהליך הפירוק. התקדמות התהליך תלויה כמובן במורכבות הפירוק ובקצב קליטת הנתונים ע"י רשם החברות.

מהן העלויות הכרוכות בתהליך?

עלות פרסום מודעות בילקוט הפרסומים ברשומות כנדרש ע"פ החוק - 124 ש"ח למודעה X 2 מודעות = 248 ש"ח;

עלויות הפקת תדפיס מרישומי רשם החברות, משלוח דואר רשום וכו' הכרוכים בפירוק מוערכים בכ 200 ₪ נוספים;

שכר טרחת עוה"ד המטפל משתנה בין עו"ד אחד למשנהו.

לפרטים נוספים לעניין פירוק חברה לא פעילה, הקליקו כאן

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד ארז אלמוג הינו מייסד ושותף בכיר במשרד עורכי הדין הנושא את שמו, אשר נוסד במקור בשנת 1999. המשרד עוסק בתחומי המשפט המסחרי ודיני התאגידים בארץ ובחו"ל, נדל"ן, ליטיגציה ועוד. בנוסף, עו"ד אלמוג עוסק בהקמת חברות בארץ ובחו"ל ובתכנון המבנים התאגידיים הנדרשים לשם ניהול פעילות עסקית בחו"ל. על מנת ללמוד אודות המשרד, הכנסו לאתר האינטרנט שלנו בכתובת: http://www.almog-law.com

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ארז אלמוג, עו"ד | Erez Almog, Adv

מאת: ארז אלמוג, עו"ד | Erez Almog, Advמסחר אלקטרוני22/04/112465 צפיות
פירוק חברות לא פעילות או חברות שלא היו פעילות מעולם, הינו צורך ממשי לאור מדיניות רשם החברות נגד חברות לא פעילות. פירוק חברות לא פעילות נעשה בהליך של פירוק מרצון בכדי לחסל את החברה משפטית להביא לסגירת החברה ולהביא למחיקתה מרישומי רשם החברות. פירוק מרצון של חברה לא פעילה הינו הליך אשר נקבע בחוק. פירוק חברה לא פעילה לא מסובך וכדאי לבצעו במידה והינכם קשורים לחברה שחדלה פעילותה.

מאת: ארז אלמוג, עו"ד | Erez Almog, Advקנין רוחני16/04/103085 צפיות
הסכמי שמירת סודיות או NDA בכינויים הלועזי, מהווים את אחת הדרכים העיקריות להגנה על מידע עסקי וסודות מסחריים. הסכמי שמירת סודיות, במידה ונוסחו כראוי, מכילים את הבסיס הנדרש לשם הנחת תשתית ראייתית במידת הצורך, לזהות שעליו החוקיים של רעיון ו/או מידע סודי ו/או סודות מסחריים. למרות חשיבותם, רבים נוטים להתייחס להסכמי שמירת סודיות כדבר שבשגרה וטועים לחשוב, כי אין צורך ליתן כל מחשבה לנוסחם בטרם השימו בהם.

מאת: ארז אלמוג, עו"ד | Erez Almog, Advדיני תאגידים06/04/102235 צפיות
הקמת חברה או רישום חברה בחו"ל הינה פתרון רווח לצורך ניהול פעילות עסקית מחוץ לגבולות המדינה. הסיבות לפתיחת חברה בחו"ל כוללות אילוצים גיאופוליטיים, דרישות לעמידה בתקנים, פעילות יצרנית בחו"ל, אחזקת רכוש ונכסים, ניהול פעילות שיווקית ועוד. בחלק מן המקרים, הקמת חברה בחו"ל באה לשרת מיזם אינטרנטי אשר מסיבות שונות לא יכול לקום בישראל לדוגמא: אתר הימורים. בנוסף, רישום חברה בחו"ל, יש בו, בתכנון נכון, כדי להקל על נטל המס, אשר תישא בו החברה ובעלי מניותיה הישראליים.

מאת: ארז אלמוג, עו"ד | Erez Almog, Advעסקים מקוונים06/04/102113 צפיות
הקמת חברה במלטה לפעילויות אינטרנטיות מגוונות, הינה אופציה אשר כדאי לשקול כאשר מתכננים התאגדות בחו"ל, בפרט במידה ומדובר בעסקים מקוונים בתחום המסחר, פורקס, אופציות דיגיטליות או הימורים אונליין.

ישנן סיבות רבות להקמת חברות בחו"ל. בין אם מדובר בביצוע פרוייקט הדורש התאגדות במדינה זרה, ובין אם מדובר בקשרי מסחר עם מדינות אשר מבחינה פוליטית רצוי כי לא יעבדו באופן ישיר מול גורמים ישראליים. בנוסף, פעילות בינלאומית בתחום האינטרנט עדיף לעיתים לבצע באמצעות חברות זרות, כמו גם ניהול פרוייקטים או אחזקת נדל"ן ורכוש אחר בחו"ל. ישנן מדינות רבות אשר מהוות יעד להתאגדות חברות בחו"ל וביניהן מצויות הונג קונג, קפריסין, איי הבתולה הבריטיים, פנמה ועוד, אשר מהוות יעדים מרכזי לרישום חברות אופשור בחו"ל

שמירת חסיונו של מידע בעסק, הינה צורך חיוני ובסיסי, להבטחת המשכיותו של העסק ושמירה על יתרונותיו התחרותיים. גם הפסיקה וגם המחוקק חשבו כך. לשם כך נחקק חוק עוולות מסחריות ופותחו מנגנוני הגנה על סודות מסחריים וקניין רוחני בעסק.

מאת: ארז אלמוג, עו"ד | Erez Almog, Advדיני חוזים15/02/092097 צפיות
NDA הוא הסכם שמירת סודיות שהוא Non disclosure agreement. הסכם סודיות או הסכם שמירת סודיות או הסכם אי תחרות נועד לשמירה על סודיות. הסכמי שמירת סודיות נועדו להגן על היזם והרעיון. הסכמי שמירת סודיות או NDA הם הבסיס לתחילת כל פעילות עסקית כמעט.

מאמרים נוספים בנושא דיני תאגידים

מאת: רוי ורלדיני תאגידים17/04/201446 צפיות
מימון אישי אינו נוגע רק לכסף. יש בו מידע נוסף על השכל הישר והמיושן. ניהול הכספים שלך הוא דבר שנלמד ורוב האנשים לומדים אחרי שהם כבר נקלעו לחובות. קחו את הטיפים הבאים ברצינות ונסו ליישם שינויים אלה בכספכם על מנת לחיות חיים מאושרים יותר ונטולי לחץ.

מאת: רוי ורלדיני תאגידים17/01/191476 צפיות
השקעות נדל"ן מפחיד את רוב האנשים, אבל זה לא חייב להיות ככה בכלל. לא משנה אם אתה רק מתחיל או כבר להשקיע בתחום הנדל"ן במשך זמן מה, העצה הבאה יכולה לעזור. המשך קריאה ותלמד מה צריך לעשות עם השקעה בשוק הנדל"ן.

מאת: רוי ורלדיני תאגידים23/10/171633 צפיות
If you are unable to get an unsecured credit card due to your low credit rating, sign up for a secured card. If you use it correctly, it will help improve your credit standing.

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני תאגידים05/02/172230 צפיות
בהתאם לדו"ח הכונס הרשמי שפורסם ביום 18-12-2016, נא לשים לב להערות בדו"ח הכנ"ר,מהן ניתן ללמוד שקיימות חברות מתוך החברות הנ"ל, שסיימו את הליך הפירוק.

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני תאגידים01/02/172332 צפיות
עו"ד נועם קוריס כותב על תפקיד בעלי מניות בחברה

מאת: איתמר כוכבידיני תאגידים02/10/162193 צפיות
קיפוח הינו מניעת זכויות או הזדמנויות שוות תוך התנהגות שאינה הוגנת כלפי האחר. קיפוח מהווה אפליה לרעה או הבדלה לרעה כלפי מישהו.

מאת: איתמר כוכבידיני תאגידים22/04/163951 צפיות
ייפוי דוחות כספיים בחברות פרטיות בתהליך התמוטטות לא תמיד מוצג מצבה האמיתי של חברה, עם המתרחש בתוך כתלי החברה בפועל.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica