לא פעם פנו אלי ושאלו אותי למה מנה באולם יותר זולה מחברת קייטרינג, האם שמדובר בחתונה נאלץ לשלם יותר על קייטרינג לחתונה, למה הצעה של חברת קייטרינג אחת יקרה יותר מהשנייה ועוד הרבה למה. ובכן התשובות מורכבות ויש אין ספור שאלות אבל ישנם דברים בסיסיים שצרך להבין.
למשל הבדלי המחיריים של גן אירועים או אולם לעומת חברת קייטרינג חיצונית, לכל מקום יש את העלות הקבועה שלו כגון ביטוח שכירות ועוד הוצאות ערב אחד שבו לא נערך אירוע המקום מפסיד כסף, ובנוסף ךמקום תמיד יש את צוות עובדים קבוע וכל הלוגיסטיקה הנדרשת שולחנות כיסאות, לעומת חברת קייטרינג אשר צריכה לגייס צוות מלצרים לערב ולשנע את כל השולחנות והכיסאות ולפעמים אף מטבח שלם וכמובן בסוף האירוע לקפל את הכל.
ולא על חתונה לא צריך לשלם ותר זה רק נראה כך בגלל ההוצאות המלוות את כל האירוע אך אם תערכו סתם אירוע יום הולדת או אירוע חברה המבוסס על אותו תפריט ואותה מתכונת של אנשי שרות וציוד העלות תהיה זהה.
ושאלת השאלות הבדלי המחירים בין חברות הקייטרינג, ובכן כמו שיש מסעדות שזוג יצא משם שבע בסום של כ 150 ש"ח והמסעדה ממול אותו זוג יצא עם 500 ש"ח זה מתחיל כמובן בעניין המיתוג של השף העומד בראש חברת הקייטרינג,
משם זה יעבור למרכיבי התפריט המוצע וחומרי הגלם ממנו הם מורכבים כלומר אם התפריט מכיל צלעות טלה או פטריות כמהין ומרכיבים יקרים נוספים אז אין פלא, לדוגמא לפני מספר ימים התייעצה עימי מישהי אשר קיבלה 2 הצעות מחיר עבור קייטרינג חלבי והתפלאה איך הצעה אחת עומדת על 70 ש"ח ואילו השנייה הייתה 125 ש"ח ולאחר שעברנו על התפריט מבחינת הגבינות אשר הוצעו בתפריט הזול היה גבינה צהובה, צפתית ו2 סוגי גבינות לבנות לבחירה ואילו בתפריט השני היה היצע רחב של גבינות בוטיק ועוד, בנוסף יש את מרכיב השירות האם מספר צות העובדים זהה האם מדובר על אותו עיצוב ועוד.
לכן תנסו תמיד להשוות בין תפוחים שווים תנסו לראות את התמונה המלאה