חיזוק מבנים- איך ולמה?
מומחים טוענים כי רעידת אדמה בישראל היא רק עניין של זמן. במקרה של אסון טבע שכזה, צפויים להינזק מבנים רבים במדינה, אשר לא עברו חיזוק. למעשה, עד שנות השמונים הבנייה בישראל לא פעלה לפי תקן נגד רעידות אדמה, ולכן הרבה בניינים שנבנו לפני ה-1.1.1980 הינם יעדים פוטנציאלים לתמ"א 38, תוכנית שאושרה ע"י הממשלה. כמובן, שמבנים שנבנו על עמודים, וכחלק מגל הבנייה המודרניסטית בארץ, יש הרבה מאוד מבנים כאלו, הזקוקים על אחת כמה וכמה לעבור חיזוק מבנים.
כיצד אפשר לחזק את בניין המגורים?
חיזוק מבנים נגד רעידת אדמה הוא עסק יקר ומורכב הנדסית. מדינת ישראל מודעת לחשיבות חיזוק היסודות של מבנים שלא יעמדו ברעידת אדמה וגם לעובדה כי מדובר בתהליך יקר, שלא כל הדיירים בכל בנייני המגורים יכולים לעמוד בו. לצורך כך אושרה תמא 38, תכנית ממשלתית לפיה יזם פרטי אחראי על ביצוע חיזוק המבנה ומקבל בתמורה זכויות בנייה במבנה, לרוב על הגג. תמ"א 38 היא האופציה האידיאלית, כאשר רוצים לפתוח בתהליך. התוכנית מציעה פתרון לחיזוק המבנה מבלי לגרור את הדיירים להוצאות. נוסף על כך, היזם הוא זה שצריך להתעסק בהמצאת אישורים ובבירוקרטיה מול השלטונות. תמ"א 38 מצריכה אישורים ובדיקות הנדסיות דקדקניות, כך שאתם יכולים להיות בטוחים כי כל תוכנית שתאושר במסגרתה תהיה אמינה ומקצועית.
לא רק חיזוק מבנים
תמ"א 38 מציעה יתרונות נוספים על חיזוק המבנה. אותו יזם שמבצע חיזוק מבנים בנכס הופך להיות בעל עניין אישי בו, שהרי הוא מקבל זכויות בנייה במבנה. התוצאה היא לרוב שיפוץ כללי, הוספת מעלית וכו'.
לסיכום, מימוש תמ"א 38 יכול להציל חיים וגם לשדרג את הנכס שלכם.