עסיקים בתעשיית ההייטק עומדים כיום בפני שתי בררות בעת גיוס עובדים לתחום מדעי המחשב: הם יכולים לבחור לגייס עובד מנוסה ומיומן בעל ניסיון וותק וידע בתחום של מדעי המחשב או לחילופין, להשקיע בעובד חסר ניסיון, סטודנט או בוגר מדעי המחשב שזה עתה סיים את לימודיו האקדמיים, לטפח אותו כדי שהוא יצמח עם החברה ויישם את סגנון העבודה ושיטות העבודה של החברה.
מרבית המעסיקים יחפשו מראש או יעדיפו לפי קורות החיים שיתקבלו אצלם עובד על ניסיון תעסוקתי שמגיע כשהוא בקיא בחידושים של התעשייה על פני בוגר או סטודנט שטרם התנסה בעבודה מעשית בתחום והוא מצויד בעיקר בידע תיאורטי.
עם זאת, חבל לפספס הזדמנויות לעתיד. לסטודנטים או לבוגרי תואר במדעי המחשב יש מגוון אפשרויות לקדם את דרכם המקצועית ואת הקריירה במסגרת של ראיון עבודה או שלא במעמד של ראיון עבודה ולהציע ערך מוסף על אף שהם נטולי ניסיון או וותק בתחום.
לפניכם מספר דברים שתוכלו להציע למעסיקים שיעניקו לכם אצלם נקודות זכות למרות שאינכם בעלי ניסיון בתחום:
הכרות מעשית
אם עסקתם בתחום באופן לא פורמאלי כהתמחות אצל חברה כלשהי או אפילו בסדנאות מקצועיות או הגשתם במסגרת לימודיכם פרויקט מעשי בתחום מדעי המחשב, תוכלו להראות למעסיקים שכן יש לכם התנסות מעשית כלשהי בתחום.
תואר אקדמי
תואר ראשון במדעי המחשב מהווה כרטיס כניסה למגוון חברות הייטק שמחפשות בוגרים איכותיים של מדעי המחשב שלמדו את התואר היוקרתי והמבוקש במוסד אקדמי מוביל או חדשני בתחום. בדרך זו, יש להם סוג של אסמכתא שהשקעתם בלימודיכם ויש לכם ראייה מקיפה ומעמיקה על נושאים שונים בתחום ואף למדתם אצל מרצים בעלי שם בתחום כך שקיבלתם את הידע שלכם ממיטב המוחות בתחום.
להציג הערכות
כתחליף לניסיון מקצועי, מומלץ לאסוף עבודות, סמינריונים, פרויקטים והערכות כדי להציג בפני המעסיקים הפוטנציאליים את ההישגים הלימודיים שלכם. ההשקעה בלימודים יכולה להצביע על פוטנציאל להצלחה תעסוקתית בתחום. מעסיקים פוטנציאליים מעריכים ציונים גבוהים, הערכות והמלצות גם מאנשי אקדמיה שהכירו אתכם בתור סטודנטים חרוצים בעלי פוטנציאל גבוה. אספו מסגל המרצים הערכות והמלצות שתוכלו לצרף לקורות החיים.
נטוורקינג בדרך לראיון
תמיד טוב שיש קשרים ראשוניים כדי שתוכלו להשיג ראיון עבודה. כדאי כבר במהלך תקופת לימודי מדעי המחשב ליצור קשר עם מעסיקים פוטנציאליים בפורומים, כנסים מקצועיים, אם יש שיתופי פעולה בין מוסד הלימודים לחברות מובילות בתעשיית ההייטק, זו ההזדמנות שלכם לקבל בולטות ולהכיר אנשי קשר בחברות כדי שבסיום הלימודים או אם תחליטו לעבוד כבר בתור סטודנטים תוכלו לחפש דרכם עבודה ולקבל הצעות עבודה מתאימות.