בעלי נטייה ריאלית, חשיבה אנליטית ומי שמתעניינים בעולם המחשבים, תוכנה וחומרה, בודקים שלל אופציות ללימודים גבוהים. בין אפשרויות הלימוד הרלוונטיות עולים לימודי הנדסה או מדעי המחשב והשאלה הנשאלת על ידי מועמדים רבים בעת תהליך של הכוונה מקצועית וחיפוש אחר התואר הנכון עבורם היא מה למעשה ההבדל בין לימודי הנדסה, למשל, תואר ראשון בהנדסת מחשבים לבין תואר ראשון בתחום מדעי המחשב? ומה ההבדלים בין תואר ראשון בעת לימודי הנדסה בהתמחות בהנדסת תוכנה לבין תואר ראשון במדעי המחשב? התשובות במאמר שלפניכם.
לימודי הנדסה ומדעי המחשב
לימודי הנדסה המוצעים באוניברסיטאות ומכללות רבות מוצעים במגוון מסלולים, בין אם מדובר בהנדסת חשמל, הנדסה ביו רפואה או הנדסת מחשבים. אך מי שנוטה להנדסת מחשבים לא תמיד מבחין בין ההבדלים שבין הנדסת מחשבים לתואר ראשון במדעי המחשב. אם כך, חשוב לדעת, שתואר בהנדסת מחשבים מתמקד בבניית ופיתוח רכיבי מחשב. הסטודנטים של לימודי הנדסה בתחום המחשבים לומדים פיזיקה, אלקטרוניקה, תחומי לימוד שלא נמצאים בסילבוסים של תחום מדעי המחשב. בעולם העסקי, מי שלמד לימודי הנדסה והתמחה בהנדסת מחשבים יעסוק בעיקר בבניית מערכות ממוחשבות, עיבוד אותות דיגיטאליים, פיתוח רכיבים, ארכיטקטורה מערכת המחשב הנדסת תוכנה ברמת החומרה ואילו מי שלמד מדעי המחשב יתמקד בעבודה בתכנות, פיתוח תוכנה, בדיקות תוכנה וכדומה.
עליכם לחשוב מה הנטייה שלכם ולדעת שיש ביקוש גבוהה לשני תחומי הלימוד, הן לימודי הנדסה והן לימודי מדעי המחשב.
עבודה מעשית דומה
לימודי הנדסה המתמחים בהנדסת תוכנה, לעומת זאת, דומים לנושאי הלימוד הכלולים בתוכנית הלימודים של תואר ראשון במדעי המחשב ולמעשה, בוגרי תואר ראשון במדעי המחשב יכולים לעסוק בהמשך בהנדסת תוכנה. מהנדס תוכנה בשפה המעשית עובד בסוג של תהליך עבודה שנוצר על פי עקרונות הנדס של פיתוח תוכנה, ביניהם, תהליכי חזרה וחיזור ולא רק יצירה מחדש של רכיבים. מיומנות אלה מקבלים גם סטודנטים למדעי המחשב העוסקים בפיתוח מוצר הנדסי בשנה השלישית ללימודיהם עת עליהם להגיש פרויקט גמר. אך יש שוני בין לימודי הנדסה למדעי המחשב המתבטא
במספר שנות הלימוד וסוג התעודה. בעוד לימודי הנדסה בהתמחות של הנדסת תוכנה נמשכים כארבע שנים, הרי שלימודי תואר ראשון במדעי המחשב נמשכים שלוש שנים. כמו כן, בסיום לימודי הנדסה מקבלים הבוגרים תעודת מהנדס ונרשמים בפנקס המהנדסים.