ממינוס לפלוס - הדרך היעילה לצאת מהמינוס / יניב חדד
רוב האזרחים במדינת ישראל נמצאים במינוס , דהיינו הם משתמשים בסכום כסף נוסף אשר הם מקבלים מהבנק , סכום כסף זה הוא כמו הלוואה אבל יש לו שם אחר : מסגרת. גובה המסגרת הוא גובה המינוס המקסימלי שאליו אנו יכולים להגיע. הבנק מעדיף שאנו נשתמש במסגרת מפני שהריבית שהבנק גובה על המסגרת הוא כמעט פי 3 מריבית של הלוואה.
המטרה שלנו היא לצאת מהמינוס , לא להשתמש במסגרת ואפילו לבקש מהבנק לבטל את המסגרת ולכן בשלב הראשון עלינו לקבל החלטה שאנו חייבים לצאת מהמינוס וזאת בתקופה מוגדרת של חצי שנה ועד שנה.
מינוס הוא כמו בור שאנו חופרים לעצמנו , ככל שהמינוס גבוהה יותר כך הבור שחפרנו לעצמנו עמוק יותר , ולכן בשלב הראשון עלינו להפסיק לחפור דהיינו לא להגדיל את המינוס , ובשלב השני עלינו למלא את הבור בכדי שנוכל לעלות לגובה הקרקע ולהסתכל בצורה נבונה יותר , ואסור לנו לחפור שוב את הבור.
איך עושים זאת ?
בכדי שתוכלו גם אתם להיות בן אלה שיצאו משעבוד המינוס לעצמאות כלכלית, אתם חייבים לעבוד קשה: זה לא מספיק רק להצטמצם בהוצאות, יש לתכנן תוכנית עבודה מסודרת ועקבית בכדי להיפטר סופית מהאוברדרפט.
1. לקבל החלטה שאנו חייבים לצאת מהמינוס , ולהכין תוכנית עבודה.
2.לקבץ את ההוצאות שלנו : הוראות קבע , כרטיסי אשראי , צ'קים , משיכת מזומן , הלוואות , משכנתא , ביטוחים (ביטוחי רכב , חיים , משכנתא) וכל הוצאה שיש.
3.להכין דו"ח ראשוני פשוט ביותר הכולל את סך ההכנסות שלנו מכל המקורות לדוגמא : הכנסות ממשכורת , הכנסות משכר דירה , הכנסות מריבית , וכל הכנסה אחרת. מצד שני אנו חייבים להכין דו"ח הוצאות הכולל את כל הפריטים מסעיף 2.
4.עלינו לבדוק את החריגה החודשית דהיינו בכמה גדולות ההוצאות שלנו מההכנסות.
5.לבדוק על אלו הוצאות אנו יכולים לוותר , או אלו הוצאות אנו יכולים לצמצם לדוגמא :אם אנו נוהגים לאכול במסעדה 8 פעמים בחודש ועלות ארוחה זוגית היא 150 ₪ , ננסה לאכול במסעדה רק 5 פעמים בחודש וכך נחסוך 600 ₪ לחודש ו 7,200 ₪ לשנה . דוגמא נוספת היא חשבון החשמל : ננסה לא לבזבז חשמל נשתמש רק במה שצריך , עלינו להיות צרכנים נבונים ולא אנשים בזבזנים.
6. להישאר רק עם כרטיס אשראי אחד , ולהגדיר סכום יעד להוצאה חודשית שאסור לנו לחרוג ממנו.
7.במידה ויש לנו הלוואות לנסות להשיג הלוואות בריבית נמוכה יותר וכך נוכל לחסוך בעלויות הריבית.
8.לקנות רק מה שאנו חייבים ולא מה שאנו רוצים. לדוגמא : אם אנו רגילים לקנות בגדים כל הזמן נצטרך לשנות הרגל זה. בתחילת עונה נקנה פריטים הכרחיים , וכאשר נגיע לסוף עונה נחליט אם אנו צריכים עוד פריטים , במידה וכן אנו יכולים לחסוך עשרות אחוזים.
9. להיות מחושבים בהוצאות החודשיות , דהיינו לתכנן את ההוצאות החודשיות , ומוצר שלא בתכנון פשוט לא לרכוש אותו.
10. לבדוק בכל שבוע ובל חודש כמה חסכנו ועוד כמה זמן אנו מכסים את המינוס.
11.לנסות לארגן הכנסה נוספת ע"י שעות נוספות , או עבודה נוספת בשעות הערב.
12.לייעל את מקורות ההשקעה הקיימים בכדי שהתשואה עליהם תהיה גבוהה יותר וכך נקבל מהם יותר כסף.
13.גם בתקופת צמצום להשתדל לחסוך בתוכנית חסכון לטווח בינוני ארוך .
14. תמיד יש לקרוא חומר פיננסי להשכיל בנושא מפני שתמיד נלמד טיפים חדשים שיעזרו לנו להתנהל נכון ולבזבז פחות.
15.לנסות למחזר משכנתא וכך לחסוך עשרות/מאות שקלים בהחזר החודשי.
16. יש להכין סדר עדיפויות של כל ההוצאות , ומה שנמצא בעדיפות תחתונה יש לנסות לוותר עליו או לדחות את ההוצאה למועד אחר.
17. יש לקחת בחשבון הוצאות לא צפויות בגובה 10% מההכנסות. הוצאה לא צפויה היא קנייה של מכשיר חשמלי שלא היה בתכנון , תיקון רכב וכו'
18. צרכנות נבונה: ישנם סעיפים רבים שניתן באמצעות משא ומתן להקטין את ההוצאה עליהם (טלפונים ניידים, כבלים/טלוויזיה בלוויין, עיתונים, משכנתא, ביטוחים, הלוואות יקרות, עמלות בנק וכו'). באמצעות התנהלות צרכנית נבונה, ניתן לחסוך מאות שקלים בחודש, מבלי להרגיש מחסור.
19. לא לשכוח : כל בני המשפחה הם חלק מתוכנית העבודה של היציאה מהמינוס.
לסיכום : ממינוס לפלוס זה לא רק סיסמא , זה אפשרי לחלוטין , עם מחשבה נכונה ומשמעת עצמית אנו נשיג את המטרה שהצבנו לעצמנו ובשלב הבא אפילו נעלה את רמת החיים שלנו ללא מינוס
|