היה זה ישעיהו טנצר שהכניס את כריך הפסטרמה לתודעה של כולנו, אולם בסופו של דבר יוצרי "שמש", הסדרה בכיכובו של צביקה הדר, נשענו על אחד מאבני היסוד המשמעותיים במטבח הישראלי – הפסטרמה. פסטרמה היא כמעט סטאטוס קוו המשותף לכל האוכלוסייה – היא אהובה על כולם, מגיעה במגוון טעמים, ואין פלא כי חדרה והגיעה אפילו ללב הקונצנזוס – הטלוויזיה. במאמר זה נדון אודות מתכונים נחמדים להכנה עם פסטרמה ונעמוד יחד על איכויותיה וטעמיה.
אז איך אתם אוהבים את הפסטרמה שלכם ?
בדבש או בברביקיו, פולנית או חריפה, בטעם טבעי או בטעם גריל - פרוסות פסטרמה משתלבות מצוין בכל כריך שתבקשו להכין. כמובן, שילובי סנדוויץ פסטרמה ישתנו בהתאם לטעמכם, אולם בקלות נוכל ליצור צירופים איכותיים, לדוגמא –
- טוסט המבוסס על סנדוויץ פסטרמה –במקרה זה ניקח שתי פרוסות לחם לבן, מלא או דגנים, נמרח רוטב פסטו או כל רוטבאחר אהוב, נניח שתי פרוסות פסטרמה, ירקות כרצוננו (דוגמת עגבניה או חסה) ואתכל המבנה נכניס בטוסטר לחיץ. כמה דקות של המתנה ולפניכם טוסט פסטרמה נפלאבטעמו.
- סנדוויץ פסטרמה משודרג –מרחו על לחם ממרח פלפלים, הוסיפו פסטרמה ומעליה חסה או מלפפון טריים. צפוילכם סנדוויץ פסטרמה שהוא חוויה אמיתית של טעם ומרקמים.
- מה דעתכם על סנדוויץפסטרמה חם ? כל שתידרשו להכין עבור סנדוויץ זה הוא לחם דגנים או לחם מלא,ממרח איולי או מיונז ופרוסות עגבנייה. מרחו את הממרח על הלחם, חממו אתהפסטרמה במיקרוגל כ-10-20 שניות, הניחו אותה בכריך והוסיפו עגבנייה. הגישוסנדוויץ פסטרמהחם זה יחד עם סלטקולסלאו או חמוצים, והרי לכם ארוחת ערב נהדרת.
- ובל נשכח גם את הדורהצעיר ! סנדוויץ פסטרמה הוא אחד האהובים על ילדים ההולכים לבית הספר אויוצאים לטיול, ועבורם קל מאוד ליצור סנדוויץ פסטרמה איכותי. כל שנדרש הואלקחת לחמנייה, פיתה או שתי פרוסות לחם מכל סוג, למרוח עליהם ממרח שילדכם אוהב(קטשופ, חומוס, חרדל או מיונז), להוסיף פרוסות פסטרמה (לילדים מומלץ מאודפסטרמה בטעם טבעי או פסטרמה בדבש) ולהוסיף ירקות (לפי טעמו של הילד כמובן). עטפוהיטב את הכריך (בנייר אפיה אטום, בניילון נצמד או בנייר כסף) ואפשרו לילדכםליהנות מארוחה מזינה ואיכותית.
שומרים על הגזרה ? סלט פסטרמה נועד בדיוק בשבילכם !
כל מי ששומר על הגזרה יודע, כי על מנת להצליח בדיאטה לאורך זמן, נדרש לשמור על אוכל המכיל את כל אבות המזון (פחמימות, חלבונים ושומן), וכן לשמור על תפריט מגוון שיאפשר לשבור את השגרה וליצור עניין, שכן רבים משתעממים כשהם נדרשים לחזור על אותן מנות מדי יום. סלט פסטרמה הוא אחת המנות המומלצות ביותר על ידי מומחי תזונה, כמגלם בתוכו את העקרונות שהוזכרו. סלט פסטרמה מכיל חלבונים (הפסטרמה), פחמימות (הירקות) ושומן (שמן זית), כך שבאכילת סלט פסטרמה אפשר להיות בטוחים כי מדובר בארוחה מאוזנת ובריאה.
כיצד מכינים סלט פסטרמה ? בקלות רבה. תוכלו לשלב אילו ירקות שתרצו – לדוגמא, חסה ועלים ירוקים האהובים עליכם וקוביות פסטרמה מנתח שלם, או שמא תעדיפו סלט פסטרמה בסיסי יותר המורכב ממלפפון, עגבנייה ובצל, ואליהם תוסיפו פסטרמה בחתיכות או בקוביות.
אפשרות אחרת היא להכין סלט פסטרמה חם, זאת בשילוב קוביות תפוחי אדמה מבושלים, פסטרמה, יחד עם עגבניות, בצל ועלי פטרוזיליה או בזיליקום. בכל דרך בה תבחרו לאכול סלט פסטרמה, הרי שעד מהרה תגלו כי מדובר בסלט מזין ומשביע, כך שמהווה ארוחת צהרים איכותית ועשירה במיוחד.
עדין מתלבטים? קראו את הפוסט : סנדויץ פסטרמה או סלט פסטרמה